Sunday, July 25, 2010

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΝ























ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ:

“ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΝ”

ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Του Νίκου Παπαχρήστου

==========================

«Η βάρκα της Πατρίδας μας πορεύεται. Μην χάσουμε την ενότητα μας. Μην χάσουμε την ψυχραιμία μας. Μην χάσουμε την αίσθηση της οφειλής έναντι των νόμων και έναντι των συνανθρώπων μας και των συμπατριωτών μας. Και από την άλλη πλευρά ας διεκδικούμε τα δίκαια μας. ’Έτσι θα αποφύγουμε όλους τους κινδύνους που μας περιτριγυρίζουνε αυτή την ώρα. Αφού η Πατρίδα μας είναι κυκλωμένη, ακόμα και πολεμικά κατά θάλασσα, από τον μόνιμον εχθρόν εξ ανατολών, από την Τουρκία, δεν διστάζω να το πω. Παντού, είτε κάτω στα νησιά μας, με το Πίρι Ρέϊς, το πλοίο, είτε με τον Τσεσμέ που φαίνεται από τις παραλίες της Αλεξανδρουπόλεως και την Σαμοθράκη, που λένε ότι δεν παραβιάζει τα ύδατά μας, αλλά είναι στα Διεθνή ύδατα, αλλά εντούτοις βρίσκεται στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα» είπε χαρακτηριστηκά ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος.


«Ένα τεράστιο πολεμικό πλοίο με 1250 ναύτες που βρίσκονται απέναντι από την Κέρκυρα, για πρώτη φορά πλοίο της Τουρκίας βρίσκεται στην Αδριατική. Σε κανένα πόλεμο και σε καμιά περίπτωση δεν είχε έρθει και ήρθε με απόφαση της Βουλής της Αλβανίας που είναι όργανον της Τουρκίας, διπλωματικά αυτή την ώρα».


«Δεν φοβούμεθα. Ο Θεός θα μας προφυλάξει. Να πιστεύουμε. Να ελπίζουμε. Να αγαπάμε. Να αγωνιζόμεθα. Να είμεθα τίμιοι. Να είμεθα κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία. Και μια αγάπη φωτιστική για την Πατρίδα μας, τα παιδιά της, το μέλλον της. Έτσι με την ελπίδα και με τη δύναμη της ψηχής θα πετύχουμε περισσότερα παρά με την απόγνωση και με την γκρίνια και με το να κατεβάσουμε τα κεφάλια» τόνισε ο Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε εμφατικά: «Ψηλά τα κεφάλια οι Έλληνες. Είναι αξιοπρεπείς οι Έλληνες. Είναι δυνατοί. Είναι ισχυροί. Αυτό φαίνεται σε πλείστες όσες εκδηλώσεις της ιστορίας και έτσι θα παραμείνουμε και σε αυτή την περίοδο. Άλλωστε η κρίση είναι γενική, έπιασε και τα άλλα Κράτη».


«Σε όλα τα ερωτήματα υπάρχουν απαντήσεις. Καιρός όμως είναι να αποφασίσουν και άλλοι πολλοί να ομιλήσουν. Και το περιμένω».


No comments:

Post a Comment