Tuesday, July 20, 2010

Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ" ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ


Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ

“ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ” ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ


Δήλωση στον Νίκο Παπαχρήστου

=======================

“Και ξαφνικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος βρέθηκε απολογούμενος. Η σύνταξή του από τη διακονία 40 χρόνων στην Ελλαδική Εκκλησία φαίνεται να αποτέλεσε, έτσι όπως παρουσιάστηκε, σημαντική «ανακάλυψη» των υπευθύνων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έχουν την ευθύνη για την απογραφή του προσωπικού της. «Διερωτώμαι γιατί ένα τέτοιο θέμα το οποίο είναι σαφέστατο, απλούστατο, διαφανές και ουδέποτε απεκρύβη, γιατί έγινε θέμα δήθεν δημοσιογραφικής ανακαλύψεως» δηλώνει στο Αmen.gr, εμφανώς πικραμένος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.


«Όταν εξελέγην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής την 19ην Αυγούστου 1999, αυτομάτως έγινε η μετάταξή μου από την Εκκλησία της Ελλάδος στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό εσήμαινε πλήρη διακοπή πάσης οικονομικής σχέσεως με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Ελληνικό Δημόσιο πλην της περιπτώσεως ότι λόγω της 40ετούς υπηρεσίας μου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αυτομάτως έπρεπε να μου παρασχεθεί η κατά νόμον σύνταξη. Η σύνταξη αυτή, την οποία δεν εζήτησα, δεν εχρησιμοποιήθη καθόλου για το εν Αμερική έργο μου, αλλά διετέθη πάντοτε εντός της Ελλάδος χρησιμοποιουμένη αποκλειστικώς για φιλανθρωπικούς σκοπούς» τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.


«Ξέρετε, μου θυμίζει κάποιον Αθηναίο που έλεγε ύστερα από μακρά έρευνα ότι ο Παρθενώνας βρίσκεται στην Ακρόπολη και όχι στο Λυκαβηττό» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θέλοντας να θέσει στις σωστές της διαστάσεις την «ανακάλυψη» που είδε το φως της δημοσιότητας. «Όλα είναι γνωστά» προσθέτει ο κ. Δημήτριος και συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνω τι ανακάλυψαν. Ουδέποτε απεκρύβη το θέμα αυτό. Και δεν σχετίζεται, με καθοιονδήποτε τρόπο, με τις όποιες αποδοχές έχει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν προέρχονται από το Ελληνικό Δημόσιο».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, 82 ετών, είναι ένας Ιεράρχης σεβαστός σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο. Χαμηλών τόνων, πράος, ενωτικός, διαλεκτικός, στα χρόνια της Αρχιεπισκοπίας του στις ΗΠΑ κατάφερε να επουλώσει «πληγές» και να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των κοινοτήτων και των πιστών.


ΠΗΓΗ:
Amen.gr


No comments:

Post a Comment