Tuesday, May 1, 2018

Η ΣΚΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. Θ. ΓΙΑΓΚΟΥ


Η ΣΚΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. Θ. ΓΙΑΓΚΟΥ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

"Εμείς ξέρουμε τι λένε οι άγιοι Πατέρες και εμείς μελετούμε τους αγίους Πατέρες και δεν θα μας πείτε εσείς που είστε ηλίθιοι"! 

Η γνωστή αντιμετώπιση των Οικουμενιστών, η γνωστή έπαρση, η γνωστή δολιότης, η γνωστή περιφρόνηση του συνομιλητή ή του ακροατηρίου, η πεποίθηση της υπεροχής και ο τύφος. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι γνώρισμα μόνο του κ. Γιάγκου, αλλά όλων των Οικουμενιστών. Είναι ένα κοινό τους χαρακτηριστικό που πρέπει να αξιολογείται. Είναι ένα γνώρισμα που τους προδίδει και αποκαλύπτει το ψεύδος πάνω στο οποίο στηρίζονται. Είναι μία ιδιότητα που τους διαφοροποιεί από την απλότητα και την ευθύτητα του πνεύματος του Θεού. 

Η ορθόδοξη πνευματικότητα λέει ότι πρέπει να εξετάζουμε τα πνεύματα από πού είναι, αν είναι του Θεού ή του αντικειμένου με βάση το ορθόδοξο κριτήριο και με μία πνευματική διαίσθηση και όσφρηση. Το πνεύμα του Θεού είναι απλό, ευθές, εποικοδομητικό, επιεικές, φιλάνθρωπο, φιλάδελφο. Ο άνθρωπος του Θεού είναι πλήρης χάριτος και αληθείας. Γιατί ο κύριος καθηγητής δεν κάθεται να μιλήσει στα παιδιά και στους "ηλιθίους" -από ηλιθίους σύγκειται η Εκκλησία "ου πολλοί σοφοί, ου πολλοί ευγενείς" -με πνεύμα πραότητος και επιεικείας για την "ηλιθιότητά τους"; Θα του άρεσε κάποιος να φερθεί με σκαιότητα στο άρρωστο παιδί του;

Δεν είναι κάτι το τυχαίο, μία παρόρμηση της στιγμής. Είναι μέσα στις προγραμματικές τους επιδιώξεις, είναι ένα εργαλείο του ψυχολογικού των πολέμου να δημιουργήσουν στον άλλον αισθήματα κατωτερότητος, ώστε να είναι ευάλωτος στην αίρεση που του σερβίρουν. Ενώ ο ποιμένας του Θεού προσπαθεί να οικοδομήσει τον άνθρωπο του κάθε επιπέδου, αυτοί χρησιμοποιούν κάθε ψυχολογικό μέσο να τον αποδομήσουν. 

Στην πραγματικότητα οι Οικουμενιστές είναι οι πιο μεγάλοι βλάκες, διότι πουλάνε την αθάνατη ψυχή τους για μερικά σκύβαλα πρόσκαιρα, όσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η μάταιη ζωή. Το ότι ο Θεός έδωσε στον κ. Γιάγκου έναν σταυρό θα έπρεπε να τον καθιστά πιό συνετό και όχι τόσο κενόδοξο. Ο πιό έξυπνος άνθρωπος είναι αυτός που έχει ταπείνωση και υπακούει στις εντολές του Θεού. 

Ας θυμηθούμε ένα περιστατικό από τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο για να καταλάβουμε στην πράξη ποιό είναι το ορθόδοξο πνεύμα και ποιό το πνεύμα της πλάνης. Κάποιος φοιτητής περιμένοντας να δει τον π. Επιφάνιο τον άκουσε να συνομιλεί με έναν σπουδαίο καθηγητή πανεπιστημίου. Ο φοιτητής συνεσταλμένος, όταν τελείωσε η συνομιλία, του λέει, γέροντα, πώς είναι δυνατόν εγώ ένας απλός φοιτητής να σας απασχολώ και να σας αποσπώ από τις τόσο σημαντικές συνομιλίες σας; Δεν βάζω παιδί μου, του απαντά ο π. Επιφάνιος, ούτε τρείς καθηγητές πανεπιστημίου ίσια με έναν από εσάς!  

Αν πρόκειται δε οι καθηγητές να είναι και Οικουμενιστές σαν τον κ. Γιάγκου και τον κ. Κωνσταντίνου έ! τότε η εξίσωση ανεβαίνει!

No comments:

Post a Comment