Monday, May 14, 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥMΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥMΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ
=====

Η κυρία Ελένη Λωρίτου μας έστειλε το ακόλουθο κείμενο, του σεβαστού μας π. Βασιλείου Βολουδάκη, στο οποίο φαίνεται η γλοιώδης συμπεριφορά του απέναντι στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Άραγε σε τι να αποσκοπεί με αυτή την συμπεριφορά του ο σεβαστός μας πατέρας;

Λωρίτου Ελένη
"Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής έγινε μια σεμνή εορτή προς τιμήν του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας για την συμπλήρωση 10ετίας του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών.

Η δεκαετία αυτή ήταν καρποφόρος, αφού διεκπεραιώθηκαν πολλά και σημαντικά εκκλησιαστικά έργα, αποκατεστάθησαν δύο Κεντρικοί Ναοί, ο Μητροπολιτικός και ο άγιος Κωνσταντίνος Ομονοίας, οι οποίοι εχρόνιζαν σε ερειπιώδη κατάσταση, κυρίως όμως, δόθηκαν από τον Μακαριώτατον αρκετές μάχες με την πολιτεία, από τις οποίες εξήλθε νικήτρια η Εκκλησία μας, λόγω της συνετής, αλλά και ευφυούς οιακοστροφίας του.

Η διαρρεύσασα δεκαετία συνέπεσε με την επιδείνωση των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών προβλημάτων της Πατρίδος μας και, όπως είναι φυσικό, επηρέασε άμεσα και την πνευματική ζωή του Τόπου μας, αλλά και την ενδοεκκλησιαστική διακονία.

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει και με πολλούς τρόπους την άμεση σχέση της Πολιτικής ή Πολιτειακής ζωής με την πνευματική-λατρευτική εκκλησιαστική ζωή, όπως, επίσης, και την ανάγκη να αντιληφθή το Εκκλησιαστικό Σώμα αυτή την ταύτιση και να μην αδιαφορή για την επιλογή πνευματικών Αρχόντων. Δυστυχώς, και το Εκκλησιαστικό Πλήρωμα, αλλά και οι Ιεράρχες μας δεν εννοούν να ενστερνισθούν αυτή την αλήθεια και αναγκαιότητα και, γι’ αυτό, άφησαν εντελώς μόνον τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπόν μας να αντιμετωπίση την Πολιτειακή λαίλαπα, με εξαίρεση την συναντίληψή της στο θέμα της Μακεδονίας.

Έγραψα και άλλοτε ότι οι πνευματικές και διοικητικές ικανότητες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου συνετέλεσαν ώστε η παρουσία της Εκκλησίας μας κατά την περίοδο αυτή να μην γίνη αντικείμενο χλευασμού και ευτελισμού, μάλλον δεν να αποσπάση τον σεβασμό και την προσοχή ακόμη και των εχθρώ Της. Απόδειξη της αποδοχής και του σεβασμού της Πολιτείας στην προσωπικότητα του Μακαριωτάτου ήταν η σύσσωμη παρουσία στο εορταστικό Ιωβηλαίο του, όλων των Κρατικών λειτουργών, από του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού έως των αξιωματούχων της Δικαιοσύνης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ευχόμεθα υικώς στον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπόν μας κ. Ιερώνυμον Β΄ έτη πολλά και ευλογημένα, αλλά και πνευματική δύναμη και φωτισμόν παρά Θεού στην ιδιαιτέρως δύσκολη πηδαλιουχία των ημερών που έρχονται…
π.Β.Β."


Παναγιώτης Τελεβάντος
Πω!πω! Αυτά τα γλοιώδη και τα κυριολεκτικά αισχρά τα έγραψε ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης; Απίστευτο!

Μήπως δεν έχετε ακριβείς πληροφορίες κυρία Λωρίτου;

Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο άθλιος ο σεβαστός Γέρων;

Λωρίτου Ελένη
Και εγώ, κ. Τελεβάντο, δεν πίστευα στα μάτια μου, αλλά το γλοιώδες κείμενο φέρει την υπογραφή του σεβαστού πατρός! Το κοντράστ είναι πολύ μεγάλο! Τι από τα δύο αλήθεια να πιστέψουμε; Το ρεπορτάζ, που παρουσιάζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο "αφωνότερο ιχθύος και απραγότερο βατράχου", ή την προσωπογραφία του σεβαστού πατρός; Βρισκόμαστε σε ένα δίλημμα! Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε νά αμφισβητήσουμε την αξιοπιστία του πατρός!

Παναγιώτης Τελεβάντος
Αστειεύεστε; Να αμφισβητήσουμε την αξιοπιστία του σεβαστού πατρός; Μακρυά από μένα αυτή η συκοφαντία; Κάτι μου λέγει ότι οι “σκοτεινές δυνάμεις” -πιθανώτατα η Μπίντελμπεργκ- θα έκαναν δολίως χρήση του ονόματος του σεβαστού Γέροντος χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος φυσικά. Εκφράζω, μάλιστα, την βεβαιότητα ότι, στο επόμενο φύλλο του “Ορθόδοξου Τύπου”, ο σεβαστός των Εξαρχείων Γέρων θα αποκαλύψει τις μηχανορραφίες των “σκοτεινών δυνάμεων” σε βάρος του.


Λωρίτου Ελένη
Ευχόμαστε νά αποκαλυφθεί η πλεκτάνη οποθενδήποτε προερχόμενη! Μπορεί να έχουμε ασκήσει μία άγρια κριτική στον π. Βολουδάκη για την άδικη κατάληψη της ιστορικής εφημερίδος του "Ορθοδόξου Τύπου" και της αλλαγής της πορείας από ένα ορθόδοξο, μαχητικό, αγωνιστικό εκκλησιαστικό φύλλο σε ένα Βολουδακικό φύλλο, όμως με κανένα τρόπο δεν είμαστε υπέρ των δολίων μεθοδεύσεων “σκοτεινών κέντρων” με σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία του σεβαστού πατρός και τον περαιτέρω αρνητικό αντίκτυπο στο πολιτικό του δημιούργημα του κόμματος της παράταξης "Κοινωνία"! Φαίνεται η λέσχη Μπίντελρμπεγκ άμα τη εμφανίσει του ειρημένου κόμματος τα χρειάστηκε! Είπαν εκεί στην εσπερία με σπαστή προφορά: Αχ! αυτός ο κόμματος! Πρέπει με κάθε τρόπο να τον εξαφανίσουμε. Είδαν στο πρόσωπο του πατρός τον πραγματικό εχθρό! Τους συσχετισμούς τους έδωσε ο ίδιος ο πατήρ! Όταν απειλείς ότι θα διαλύσεις την λέσχη Μπίλντελμπεργκ, η οποία ποικιλοτρόπως βλάπτει την Εκκλησία, είναι φυσικό να προκαλείς την αντίδραση! 

No comments:

Post a Comment