Saturday, May 26, 2018

ΤΟ BODY LANGUAGE ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ


ΤΟ BODY LANGUAGE ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι εξόχως εύγλωττο το βίντεο της ανάρτησης, που δείχνει την ομιλία του κ. Βαλιώτη, κατά την αναγόρευσή του, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης.

Προσέξτε την άμεση αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, όταν άκουσε τον κ. Βαλιώτη να μιλά για την Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την μεταφορά της έδρας του Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.

Παρόλον ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει μεγάλη αυτοκυριαρχία και είναι πολύ συγκρατημένος στην εκδήλωση των συναισθημάτων του, στην προκειμένη περίπτωση, δεν κατόρθωσε να κρύψει την θλίψη του, επειδή αντελήφθηκε αμέσως με ποιο τρόπο θα εκμεταλλεύονταν, στο έπακρο, οι Πατριαρχικοί και ο ίδιος ο Πατριάρχης, το ανέλπιστο δώρο που έπεσε στα χέρια τους.

Ακόμη πιο φανερή είναι η αμηχανία του Σεβασμιώτατου Πιτσβούργου. Προσέξτε πώς αντιδρά, όταν ακούει τον κ. Βαλιώτη να κάνει τις αντιπατριαρχικές δηλώσεις, οι οποίες τελικά μόνον τους στόχους του Πατριάρχη και του π. Αλέξανδρου προάγουν. Η αλλοίωση της έκφρασης του προσώπου του και η αμηχανία του είναι τόσο έκδηλες. Φαίνεται, μάλιστα, να ψελλίζει κάτι, με φανερή δυσφορία.

Και πώς να μην απογοητευτούν και να μη βρεθούν σε αμηχανία, αφού αντελήφθησαν με ποιο τρόπο θα εκμεταλλεύονταν το γεγονός ο Πατριάρχης και ο π. Αλέξανδρος;

Στο μεταξύ θα προσέξατε -είμαι σίγουρος- τον τρόπο που παρουσιάζουν το θέμα ο κ. Καλμούκος και ο κ. Διαματάρης. 

Επικροτούν -φυσικά- και επαυξάνουν κάθε κίνηση που υποσκάπτει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και προσπαθούν να ξεσηκώσουν τους Μητροπολίτες εναντίον του Αρχιεπισκόπου. 

Παράλληλα, όμως, επειδή αντιλαμβάνονται ότι το πρώτο βιολί της ορχήστρας, που δίνει τον τόνο των επιθέσεων εναντίον του Αρχιεπισκόπου, είναι ο π. Αλέξανδρος, είναι προσεκτικοί. 

Συνειδητοποιούν, ότι, αν παρατραβήξουν το σχοινί, ο μόνος που θα βγει κερδισμένος είναι ο π. Αλέξανδρος και όχι οι ίδιοι. Όπως συνέβηκε μετά την αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα.

Συμπέρασμα: Αλλά είναι αναγκαία η εξαγωγή συμπεράσματος; 

Μπλέξαμε για τα καλά! 

Είναι αποφασισμένοι, με απίστευτες ραδιουργίες, να εκπαραθυρώσουν αντικανονικά τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και να μας φέρουν, ως διάδοχό του, ιεράρχη του φυράματος του Οικουμενιστή Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

"Ευχών χρεία"!

No comments:

Post a Comment