Wednesday, May 23, 2018

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΡΙ ΣΚΙΑΣ ΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!


ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΡΙ ΣΚΙΑΣ ΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

"Too much ado about nothing!" 

Ένα τιμώμενο πρόσωπο, ο κ. Βαλιώτης, κατά την αποφοίτηση των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στην Βοστώνη, εξέφρασε διάφορες απόψεις, για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Αμερικής και την μεταφορά της έδρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ. 

Αυτό ήταν! Ξεσηκώθηκαν όλοι! Άρχοντες και πληβείοι, Οικουμενιστές και αντιοικουμενιστές, Πατριαρχικοί και αντιπατριαρχικοί, Καρλουτσικοί και αντικαρλουτσικοί αποδύθηκαν, σε αμείλικτο Τρωικό πόλεμο, για τα μάτια της ωραίας Ελένης (συγγνώμη την ομιλία του κ. Βαλιώτη, ήθελα να πω).! 

1.) Ορισμένοι ερμήνευσαν την ομιλία του κ. Βαλιώτη ως απαρχή μεγάλων ανακατατάξεων και εξελίξεων στις σχέσεις της Εκκλησίας της Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.!!! 

Really? 

Οι σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με το Φανάρι, θα διαταραχτούν από την ομιλία ενός ιδιώτη;

2.) Άλλοι θεώρησαν ότι εθίγοντο προσωπικά και ξεσήκωσαν τους “Άρχοντες” του Οικουμενικού Θρόνου να δώσουν αιχμηρή απάντηση με πολλούς αποδέκτες.

Σιγά μην δεν κινδυνεύετε, π. Αλέξανδρε, εσείς ή το Πατριαρχείο, με αυτά που είπε ο κ. Βαλιώτης. 

Ο κ. Βαλιώτης δεν είναι παρά απλός ιδιώτης. Ούτε Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ούτε υπεύθυνος της ηγεσίας των 100 τυγχάνει, ούτε εκπροσωπεί κανένα άλλο εκτός από τον εαυτό του.

3.) Κάποιοι τρίτοι βρήκαν -ακόμη μια ευκαιρία- να πλήξουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ασχέτως του ότι, μόλις πριν ένα περίπου μήνα, ο κ. Καλμούκος είπε τα ίδια ακριβώς πράγματα, που είπε στην ομιλία του ο κ. Βαλιώτης και τα οποία ενόχλησαν τόσο πολύ τον Πατριάρχη, ώστε του απάντησε ευθέως, από την Βασιλεύουσα. 

Και όλος αυτός ο -κυριολεκτικά "περί σκιάς όνου"- σαματάς, επειδή ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας -χρηματοδότης της Εκκλησίας-, εξέφρασε αναρμοδίως κάποιες προσωπικές απόψεις.!!! 

Ως αποτέλεσμα του εντελώς αδικαιολόγητου θορύβου, που ξέσπασε, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε την πιο κάτω Ανακοίνωση, για να επισημάνει τα αυτονόητα:

"Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προβαίνει στην 
παρούσα δήλωση, λόγω των σχολίων και απόψεων που εξεφράσθησαν κατά την 67η τελετή αποφοιτήσεως του Ελληνικού Κολλεγίου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στις 19 Μαΐου 2018.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν από ομιλητές και τιμώμενα πρόσωπα, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως, είναι απλά προσωπικές τους απόψεις και με κανένα τρόπο δεν αντανακλούν τις απόψεις και τη στάση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής γενικώς.

Επιπλέον, δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία ως κανονική Επαρχία ανήκει οργανικώς και αρρήκτως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τιμά, σέβεται και αγαπά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο."

No comments:

Post a Comment