Sunday, May 20, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ “ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ”


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ “ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ”

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====
Αγαπητέ Παιδαγωγέ, 

Ποιός είναι ο Χ.Ν., ποιος ο Α.Να, ποιος ο Δ.Π.; Έχετε δίκιο ότι μπορεί να είναι και κάποιοι Οικουμενιστές, που ανώνυμα λένε ό,τι μπούρδα θέλουν εις βάρος των επωνύμων, που λένε υπεύθυνα ό,τι λένε, αλλ’ όμως θέλουν να έχουν και τα πλεονεκτήματα της επωνυμίας και της προστασίας του νόμου. Συγγνώμη, αφού ανώνυμα λένε ό,τι υβριστικό θέλουν εις βάρος των επωνύμων περί διαταραγμένης προσωπικότητος, παράνοιας, αποτείχισης από την λογική κ.τ.λ. και ο διαχειριστής τα δημοσιεύει, αλλ’ όμως ως ανώνυμοι ή ψευδώνυμοι ή με τα αρχικά, που και αυτό είναι ανωνυμία, δεν μπορούν να έχουν καμμία νομική συνέπεια, έρχονται από πάνω να μας απειλήσουν κιόλας για νομική δίωξη; Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι ο Χ.Ν. ή ο Α.Να ή ο Δ.Π.. Εσείς, μήπως, ξέρετε να μας πληροφορήσετε; Θα σας είμασταν υπόχρεοι. 

Μας ρίχνετε την ιδέα, ότι μπορεί να είναι και Οικουμενιστές, που μπαίνουν για να δημιουργήσουν πρόβλημα προφασιζόμενοι ότι είναι ορθόδοξοι. Και εγώ το θεωρώ πολύ -μα πάρα πολύ- πιθανόν. Όμως, ο κ. Σημάτης δημοσιεύει τα σχόλιά τους διευκολύνοντας το ύπουλο έργο τους. Αυτής της ποιότητος, λοιπόν, είναι οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση”, που ο κ. Σημάτης χρησιμοποιεί, για να πλήξει την τιμή και την υπόληψη εκκλησιαστικών προσώπων. 

Μερικά θέματα, αγαπητέ Παιδαγωγέ, που θέτεις, τα έχουμε μιλήσει και ξαναμιλήσει και κατ’ ιδίαν και δημόσια. Δηλαδή επιτρέπεται να ασχολούνται μόνο με το σπίτι του π. Θεοδώρου και όχι να ασχοληθούμε και εμείς με τα δικά τους; Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, για να κλείσουν το ανεξέλεγκτο στόμα τους είναι ο φόβος να μην δούνε το τσαντίρι τους φωτογραφία στο διαδίκτυο. Ποιο είναι το πρόβλημα δηλαδή, αν φωτογραφίσεις ένα ωραίο τοπίο και το δημοσιεύσεις; Αυτό διώκεται ποινικά; 

Κραυγάζουν ότι αυτοί αποτειχιζόμενοι υποφέρουν και ομολογούν και θυσιάζονται. Ούτε να τους είχαν σουβλίσει τέτοιο θόρυβο δεν θα δημιουργούσαν. Επειδή με ρωτάς, εκεί κολλάνε τα ντζίπ μάρκας dolorosa και τα τηλέφωνα galaxy. Μα δεν ντρεπόμαστε λίγο; Να ζεις με όλο το life style και να σκούζεις ότι υποφέρεις! 

Αγαπητέ Παιδαγωγέ, δεν μπορείς τόσο εύκολα να έχεις έναν δημόσιο λόγο και να κρίνεις όλο τον κόσμο, σαν να είσαι ο Θεός. Δηλαδή δεν κατάλαβα τι θέλουν; Αυτοί να κρίνουν, αλλ’, όμως, να μην κρίνονται; Καλά θα κάνει η φίλη σου -δεν ξέρω ποια εννοείς- να ιδιωτεύει, αν θεωρεί ότι δεν τα βγάζει πέρα με τον δημόσιο λόγο.

Ο κ. Ρίζος είπε διαδοχικά ψέματα. Είπε ότι ο π.
Θεόδωρος στο συλλείτουργο με τον Λογγίνο μνημόνευσε τους Πατριάρχες. Ψέμα! Είπε ότι η Ουκρανία δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της Μόσχας. Ψέμα! κ.ο.κ. Και σαν να μην συνειδητοποιούν την βαρύτητα των ψευδών ασχολούνται, αν εγώ εκφράστηκα με χύδην λόγο! Γενικώς και αορίστως λένε ότι εγώ λέω ψέματα! Μήπως θα μεγαλώσει και η μύτη μου; Μίλησα εγώ γενικώς για “αποτειχισμένα παλιόμουτρα” και ο κ. Σημάτης το οικειοποιήθηκε λες και είναι τα μοναδικά παλιόμουτρα, αν είναι! Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι, ο κ. Σημάτης γιατί το οικειοποιήθηκε λες και το πιστεύει ότι είναι;! Δηλαδή, αν κάπου γίνεται λόγος για την κλοπή και τους κλέφτες, ο κ. Σημάτης θα το οικειοποιηθεί, έστω και αν ο φωτογραφιζόμενος μοιάζει με τον ίδιον; Δηλαδή, αν κάποιος μιλήσει για θεολόγους κλέφτες ο κ. Σημάτης θα φωνάξει παρών; Για όνομα του Θεού! Παράδειγμα φέρω, μην το πιστέψει και αυτό! 

Το άλλο ψέμα που λένε είναι ότι εμείς δεν εφαρμόζουμε την εντολή της απομάκρυνσης από τους αιρετικούς. Αυτό πού το στηρίζουν; Ξέρουν να έχουμε καμμιά φιλία με τον Οικουμενιστή επίσκοπο, να ανταλλάσσουμε επισκέψεις κ.τ.λ.; Το Ευαγγέλιο λέγει “και χαίρειν αυτώ μη λέγετε”! Ακριβώς και εμείς δεν λέμε καλημέρα στον Οικουμενιστή επίσκοπο. Μήπως θέλουν να του ρίξουμε και καμμία σφαλιάρα; Και η σφαλιάρα κατοχυρώνεται στην Παράδοση! 

Αγαπητέ Παιδαγωγέ, ο δρόμος που ακολουθούν οι αδελφοί είναι κακοτράχαλος και αδιέξοδος. Ας χαμηλώσουν λίγο τους τόνους, ας βάλουν λίγο μέσα την γλώσσα και να ελέγχουν τι λένε, ας κάνουν ήσυχα την δουλειά τους χωρίς αλλοτριοπραγμωσύνες και ας προσέχουν περισσότερο τους εαυτούς των και λιγότερο τους άλλους. Ο χριστιανός δεν μιλά, δεν κραυγάζει, δεν αυτοπροβάλλεται, αλλά ήσυχα κάνει την δουλειά του και είναι αναπαυμένος με αυτό που κάνει. 

Με πληροφορείς ότι βυσσοδομούν να με στείλουν στα δικαστήρια. Αυτό ακόμα να κάνουν, θα είναι η πλήρης διαστροφή!

No comments:

Post a Comment