Wednesday, May 2, 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η πιο ελπιδοφόρα, ίσως, εξέλιξη των τελευταίων χρόνων για τα εκκλησιαστικά και εθνικά μας θέματα, είναι η συντονισμένη δράση των Ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων (στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισσα), που δίνουν κατά Χριστόν μαρτυρία για πολλά θέματα.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο καλύτερος συντονισμός της δράσης των Ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων και η πιο συχνή τους παρέμβαση στα δρώμενα στην Εκκλησία, την κοινωνία και το έθνος.

Πολλά Ορθόδοξα σωματεία (52) προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να προσεγγιστούν.

Για παράδειγμα ο ΙΣΚΕ και η “Σύναξις κληρικών και μοναχών”, αν και δεν είναι σωματεία με τη στενή έννοια του όρου, εντούτοις είναι οργανωμένα χριστιανικά σύνολα που μπορούν και πρέπει να συνδράμουν την προσπάθεια.

Αν οι κυβερνώτες συνειδητοποιήσουν ότι τα Ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία της χώρας αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο αριθμό του λαού, είναι, εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένοι να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις τους.

Πέραν των τριών πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισσα), σε πολλές άλλες πόλεις και κοινότητες της πατρίδας μας, λειτουργούν διάφορα Ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία. Επιβεβλημένον είναι να πρσκληθούν όλα να συνδράμουν την προσπάθεια.

Επαινούμε, εκ μέσης καρδίας, τους αγώνες των Ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων και παρακαλούμε τους ιθύνοντες θερμά, παράλληλα με τις επιβεβλημένες εκδηλώσεις τους για όλους τους αντιχριστιανικούς και αντεθνικούς κινδύνους που μας περιβάλλουν, να συμπεριλάβουν οπωσδήποτε τον Οικουμενισμό, την παναίρεση που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα στις μέρες μας.

Είναι αδιανόητο να πολεμούμε -και πάρα πολύ καλά κάνουμε- όλα τα κακά που μας απειλούν, αλλά να μην έχουμε συγκεκριμένη μαχητική θέση για τον Οικουμενισμό, που περιβλήθηκε, μάλιστα, συνοδικό κύρος με τη Σύνοδο του Κολυμβαρίου.

No comments:

Post a Comment