Sunday, May 6, 2018

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ή ΠΕΡΙ ΑΣΤΕΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ή ΠΕΡΙ ΑΣΤΕΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το φυσούν και δεν κρυώνει οι Οικουμενιστές το κάζο που έπαθαν, με το Συνέδριο της αισχύνης, για τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα, που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το γνωστό Πατρινό ιστολόγιο κάνει σκληρή επίθεση εναντίον της αδελφότητας “Ο Σωτήρ” για το γενναίο της σχόλιο, που επιγράφεται: “Μη ρίχνετε άλλη φωτιά στον τάφο του εκτραπέντος Πατριάρχη.”

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Το περιοδικό «Ο ΣΩΤΗΡ» δεν άντεξε το συνέδριο για την μορφή του μεγάλου Πατριάρχου Αθηναγόρα, που πραγματοποιήθηκε στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ (19/20-4-2018), και απασφάλισε: «Μὴ ρίχνετε ἄλλη φωτιὰ στὸν τάφο τοῦ ἐκτραπέντος Πατριάρχη!». 

Τους επιστρέφουμε την έκκληση: Αν έχετε ελάχιστο χριστιανικό φρόνημα «μη ρίχνετε άλλη φωτιά στον τάφο του Πατριάρχη». 

Εκείνος όσο ζούσε δεν ασχολήθηκε μαζί σας. Ήταν μακρόθυμος. Ακόμα και στους διώκτες και υβριστές του.”

Δεν θα σταθούμε στις απαράδεκτες θέσεις του οικουμενιστικού ιστολογίου για την αδελφότητα “Ο Σωτήρ”. 

Δεν θα αποφύγουμε, όμως, τον πειρασμό να αναφερθούμε στον ισχυρισμό ότι: “Εκείνος όσο ζούσε δεν ασχολήθηκε μαζί σας. Ήταν μακρόθυμος. Ακόμα και στους διώκτες και υβριστές του.”

Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι ολοκληρωτικά λανθασμένος. Όντως! Ο Αθηναγόρας δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους αντιοικουμενιστές.

Όχι επειδή, δήθεν, ήταν μακρόθυμος, ακόμη και στους υβριστές του, αλλά, επειδή -κατά τη λαική φράση- τους έγραφε όλους εκεί που δεν χωρά μελάνι.

Πώς το ξέρουμε αυτό;

Το ομολόγησαν δύο κορυφαίοι συνεργάτες του Αθηναγόρα.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, ο κ. Πανώτης ότι έλεγε στον Αθηναγόρα ότι κυκλοφορούσαν επικριτικά σχόλια σε βάρος του. Και τι λένε; τον ρωτούσε ο Αθηναγόρας αδιάφορα -ο όρος αδιάφορα του κ. Πανώτη. Ο κ. Πανώτης του έλεγε τι ακριβώς διαδιδόταν για να εισπράξει από τον Αποστάτη Πατριάρχη την απάντηση: "Ας λένε! Ημείς πορευόμεθα".

Με άλλα λογια τους έγραφε όλους κανονικά.

Άλλος στενός συνεργάτης του Αθηναγόρα αναφέρει ότι τον ρώτησε πώς κατορθώνει να ισορροπεί τις διάφορες τάσεις στη Σύνοδο του Πατριαρχείου.

Ο Αθηναγόρας του απάντησε: "Τους αφήνω όλους να εκφράσουν τις θέσεις τους και να τις υποστηρίξουν με τα πιο δυνατά επιχειρήματα. Και μετά υπαγορεύω την απόφαση της Συνόδου.!!!"

Αυτός ήταν ο “μακρόθυμος” και "ανεκτικός" Αθηναγόρας!

Γι’ αυτό ας αφήσει κατά μέρος το οικουμενιστικό ιστολόγιο την “αγιογραφία” του αιρετικού Πατριάρχη.

Γνωστός γαρ εν τη Ιουδαία ο Θεός, αλλά γνωστός και στους Ορθόδοξους ο Αθηναγόρας, που έδινε την Θεία Κοινωνία, όχι μόνον στους Παπικούς, αλλά και στους Προτεστάντες. 

No comments:

Post a Comment