Thursday, May 3, 2018

ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ


ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το προβακατόρικο άρθρο για την δήθεν επικείμενη εκλογή του Σεβ. Μεσσηνίας στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αμερικής, προκάλεσε τον αντίλογο του π. Νικόλαου Μανώλη, όπως δείχνουν τα σχετικά σχόλια που καταχωρήσαμε στις δύο σχετικές αναρτήσεις.

Με το παρόν άρθρο θα δώσουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις για να αρθεί κάθε παρανόηση.

Το πρώτο σχόλιο του π. Νικόλαου αναφέρει ότι, ενώ ο ίδιος δεν ανέφερε το όνομα του ιεράρχη που προαλείφεται για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ανάρτησα το άρθρο του με φωτογραφία του Σεβ. Μεσσηνίας. 

Πάρα πολύ ορθή παρατήρηση! Αποκλειστικά δική μου ερμηνεία είναι ότι ο αναφερόμενος ιεράρχης είναι ο Σεβ. Μεσσηνίας. Ο π. Νικόλαος πουθενά δεν αναφέρει ότι ο ιεράρχης αυτός είναι ο Σεβ. κ. Σαββάτος.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο π. Νικόλαος:

“Ἔντονη δραστηριότητα στό μητροπολιτικό γραφεῖο πρωτοκορυφαίου Οἰκουμενιστοῦ μητροπολίτου τῆς Νοτίου Ἑλλάδος σημειώνεται τό τελευταῖο διάστημα. Ο μητροπολίτης αὐτός πού διατηρεῖ στενές σχέσεις μέ τόν ἔνοικο τοῦ Φαναρίου, ἀποτελεῖ ἐξαιρετική λύση γιά τήν περαιτέρω προώθηση τοῦ οἰκουμενιστικοῦ πνεύματος καί κυρίως τόν ἔλεγχο τῶν μοναστηριῶν τοῦ ἁγίου γέροντος Ἐφραίμ τῆς Ἀριζόνας. 

Ὁ σκληρός καί "αἱμοβόρος" χαρακτήρας του, ἀποτελεῖ προμήνυμα γιά τίς δύσκολες ὧρες πού θά περάσει ὁ μοναχισμός τῆς Ἀμερικῆς. 

Ἐπιλέχθηκε λοιπόν τό “μπουλντόγκ” τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας πού κάνει ἐντατικά μαθήματα Ἀγγλικῶν γιά νά ἀναλάβει τόν θώκο τῆς Greek Orthodox Archdiocese of America.

Τα σημεία που υπογράμμισα με έντονα στοιχεία είναι αυτά που με οδήγησαν να πιστέψω ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας είναι ο ιεράρχης στον οποίο αναφέρεται ο π. Νικόλαος.

Συγκεκριμένα αναφέρει για τον δελφίνο του Θρόνου της Αμερικής ότι είναι
1.) Πρωτοκορυφαίος Οἰκουμενιστής μητροπολίτης τῆς Νοτίου Ἑλλάδος,
2.) Διατηρεῖ στενές σχέσεις μέ τόν ἔνοικο τοῦ Φαναρίου,
3.) Μιλά για τον σκληρό καί "αἱμοβόρο" χαρακτήρα του,
4.) Ἐπιλέχθηκε τό “μπουλντόγκ” τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας
5.) Κάνει ἐντατικά μαθήματα Ἀγγλικῶν.

Όλα τα πιο πάνω με οδήγησαν στο (αυτονόητο ή αυθαίρετο) συμπέρασμα ότι ο π. Νικόλαος -έστω και αν δεν τον κατονομάζει- αναφέρεται στον Σεβ. Μεσσηνίας.

*****

Ερχόμαστε τώρα στον όρο προβακατόρικο άρθρο που στεναχώρησε τον π. Νικόλαο. Ασφαλώς και δεν εννοούσα ότι ο π. Νικόλαος είναι προβοκάτορας (για όνομα του Θεού!), αλλά ότι έχει πέσει θύμα προβοκατόρων, οι οποίοι ενεργούν επιγνώστως ή ανεπιγνώστως (υπογραμμίζω εμφατικά το ανεπιγνώστως) καθ' υποβολήν των Οικουμενιστών.

Οι Οικουμενιστές διαβιβάζουν στον π. Νικόλαο -μέσω έμπιστων στον ίδιο προσώπων- προβακατόρικες πληροφορίες για να πετύχουν το στόχο τους.

Πότε ο π. Νικόλαος θα αντιληφθεί ότι οι Οικουμενιστές παίζουν παιγνίδια;

Όταν -μετ’ ου πολύ- γίνει η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος -βεβαίως- δεν θα είναι ο κ. Σαββάτος. 

Θα συνεχίσουμε.

2 comments:

  1. Χριστός Ανέστη! Ήταν πολύ εύκολο αδελφέ μου Παναγιώτη, εφόσον διατηρούμε μια καλή σχέση μεταξύ μας, θα μπορούσες πριν ανεβάσεις το άρθρο "προβατόρικο...." να ζητήσεις διευκρινήσεις από μένα. Ευλογείτε...

    ReplyDelete
  2. Αληθώς Ανέστη! Μήπως μπορούμε να συζητήσουμε και τώρα το θέμα; Αν μου δώσετε στοιχεία ότι όντως ο Μεσσηνίας προωθείται για Αμερικής θα χαρώ να δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις και να συμβάλω όση μοι δύναμις στην αποτροπή της εκλογής του αρχιοικουμενιστή Μητροπολίτη. Αντιλάμβανομαι ότι η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει δημόσια γι' αυτό θα χαρώ να έχω πληροφόρηση περί του θέματος, εσείς το κρίνετε σκόπιμο, στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση vzeoe5k2@verizon.net.

    ReplyDelete