Wednesday, July 6, 2011

ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ" ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ "ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ"


ΟΙ “ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ” ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ “ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ”


“Ρωμ. β’ 21. Ὁ οὖν διδάσκων ἕτερον σεαυτὸν οὐ διδάσκεις; ὁ κηρύσσων μὴ κλέπτειν κλέπτεις; 2.22 ὁ λέγων μὴ μοιχεύειν μοιχεύεις; ὁ βδελυσσόμενος τὰ εἴδωλα ἱεροσυλεῖς;”.


Του θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη

=============


Όλες οι κλοπές πού έγιναν εναντίον της Εκκλησίας και της πολιτείας γίνονται από τους “Μασκοφόρους της Εξουσίας” με προκάλυμμα το ψέμα και την εξαπάτηση του λαού.


Δουλεύουν την προπαγάνδα ως υπνωτικό του λαού και προχωρούν στις εγκληματικές τους πράξεις.


Επιστρατεύουν πολλούς στρατευμένους δημοσιογράφους για να καλύψουν τις παλιανθρωπιές τους.


Κλέβουν την Ρωμιοσύνη, δηλ. την Εκκλησία και την Πολιτεία, αλλά με καλές προθέσεις και με καθαρή καρδιά, όπως διατείνονται.

  1. Το αδήριτο αίτημα της αληθείας

Έχουμε μία απορία: Γιατί δεν κοκκινίζει από ντροπή το μελάνι των εντύπων με το οποίο γράφονται διάφορα χοντρά ψέματα; Γιατί δεν μαυρίζουν οι οθόνες των τηλεοράσεων με όσα ασύστολα εγκλήματα προβάλλουν και κυρίως, με όσα ωραιοποιούν και συγκαλύπτουν;;;


Δυστυχώς, καταρρακτώδεις προπαγανδιστικές εκπομπές κατακλύζουν την κοινωνία μας και διαστρεβλώνουν την ορθή μας κρίσι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η βουλητική λειτουργία και η ελευθερία του λαού καταλύεται τεχνηέντως.


Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια ενός δημοσιογράφου:


“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου, να καταστρέφει την αλήθεια”. (Τζον Σουΐντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη).!


Βέβαια υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Υπάρχουν και ηθικοί και έντιμοι “Λειτουργοί της αληθείας”. Είναι αυτοί πού δεν βάζουν τα χέρια τους σε κρυφές και άνομες πηγές χρηματοδοτήσεως και προτιμούν να θυσιαστούν υπηρετώντας την Αλήθεια!


Δυστυχώς όμως, σε ένα μεγάλο ποσοστό, μέσα στην κοινωνία, κυριαρχεί η αιθαλομίχλη των ψευδών ειδήσεων καί απόψεων, των ανθρώπων, πού πούλησαν ή σκότωσαν τη συνείδησή τους. Αυτών πού είτε μας εξαπατούν συνειδητά, είτε μας λένε μπερδεμένες ειδήσεις και απόψεις, ώστε εμείς οι απλοί άνθρωποι να μη μπορούμε να βγάλουμε καμιά άκρη και κανένα λογικό συμπέρασμα. Ο μακαρίτης ο Ν. Κακαουνάκης, σε μία έκρηξη ειλικρινείας είχε πεί το εκπληκτικό, μη εξαιρώντας ούτε τον εαυτό του: “Ο καλύτερος από μας, έχει σκοτώσει τη μάνα του.!”.


Σε αυτούς τούς δημοσιογράφους τα επιχειρηματικά συμφέροντα έδεσαν το μυαλό τους, και τους πατάνε στη γλώσσα, ώστε να μη μπορούν να μιλήσουν. Αφήστε και το άγριο ξεπούλημα πολλών πρωτοκλασάτων και μη, σε ξένα κέντρα αποφάσεων…


Και για να το πούμε παραστατικά, μερικοί προβάλλουν τα ψεύδη σαν τη θεωρία της πεταλούδας, σύμφωνα προς την οποία, όταν μία πεταλούδα πετά και αλλάζει διεύθυνση, τότε ἡ απειροελάχιστη μεταβολή της ατμοσφαιρικής πιέσεως, μπορεί να προκαλέσει ένα τυφώνα κάπου στη Οικουμένη.


Εμείς ας καλλιεργούμε το νου μας, ας διαβάζουμε, ας συζητάμε με νουνεχείς ανθρώπους, ώστε να βελτιώνουμε την δυνατότητα να κρίνουμε και να βρίσκουμε την αλήθεια. Και βεβαίως να καταφεύγουμε στον Χριστό και στους ανθρώπους του Χριστού γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται η ουσιώδης Πηγή της Αληθείας και η αποκάλυψη κάθε απάτης, κλοπής και ψεύδους.

  1. Δεν πειράζει καθαρή καρδιά χρειάζεται.

Ρωτήσαμε πώς δεν κοκκινίζουν τα χαρτιά και πώς δεν μαυρίζουν οι τηλεοπτικές οθόνες. Και ξαναρωτάμε: Πώς δεν εξαφανίζονται από το προσκήνιο αυτοί πού συνειδητά κατακλέβουν την Εκκλησία και την Πολιτεία; Πώς, επί πλέον απαιτούν να είναι οι Κυβερνήτες του Έθνους;


Αυτοί οι “Μασκοφόροι Εξουσιαστές” δικαιολογούνται με διαφόρους κουτοπόνηρους τρόπους. Διατείνονται ότι, οι κλοπές πού έκαναν και κάνουν εις βάρος του γένους μας (της Εκκλησίας και της Πολιτείας), δεν είναι πραγματικές. Και ότι δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, αλλά αυτοί έχουν καθαρή καρδιά και ανιδιοτελείς προθέσεις.


Παραθέτουμε ένα ανέκδοτο και το αφιερώνουμε στην “καθαρή καρδιά”, και στα “καθαρά χέρια” όλων αυτών των “Μασκοφόρων Εξουσιαστών”:


Δύο κλέπτες, ήξεραν 24 τρόπους για να κλέψουν, εκ των οποίων ο πιο ανώδυνος ήταν να κλέψουν την μάνα τους.


Κάποτε λοιπόν, πήγαν να κλέψουν ένα μικρό Παρεκκλήσιο.


- “Μα θα κλέψουμε την Εκκλησία”, είπε ο ένας, με κάποιες τύψεις συνειδήσεως.


- “Ά, όχι, μη στεναχωριέσαι”, τον καθησύχασε ο άλλος! “Εμείς δανεικά τα παίρνουμε και θα τα επιστρέψουμε όταν βρούμε ευκαιρία”.


Έτσι λοιπόν, μπήκαν μέσα στο Ναῒδριο και άνοιξαν το παγκάρι. Όμως δεν βρήκαν τίποτε για να πάρουν.


Έψαξαν γύρω τους να ανακαλύψουν κάτι πολύτιμο για να κλέψουν και τότε είδαν ότι, πάνω από την Αγία Τράπεζα υπήρχε ένα ωραίο ασημένιο ακοίμητο καντήλι. Προσεπάθησαν λοιπόν να το ξεκρεμάσουν πατώντας πάνω σε μία καρέκλα, αλλά δεν το έφταναν. Τότε ο πρώτος είπε στο δεύτερο:


- “Πάτησε επάνω εις την Αγ. Τράπεζα για να το φθάσεις”.


- “Μα”, αντέδρασε ο άλλος, “αυτό είναι μεγάλη ασέβεια”.


- “Όχι καημένε, κάνεις λάθος”, του απεκρίθη ο πρώτος. “Αυτά είναι τυπικά πράγματα!”.


- “Καρδιά καθαρή θέλει ο Θεός”. Και … με ήσυχη συνείδηση καθαρής καρδιάς, διέπραξαν την ιεροσυλία!!!


Λοιπόν με “καθαρή καρδιά” οι “Μασκοφόροι Εξουσιαστές” αποσπούν τα “Ιερά κανδήλια της Εκκλησίας” πατώντας πάνω στις Άγιες Τράπεζες των Ναών και στις καρδιές των πιστών χριστιανών. Με καθαρή καρδιά πατούν πάνω στις “Άγιες Τράπεζες του Έθνους” και αποσπούν “νόμιμα” τα χρήματα του ιδρώτα, του αίματος και του πόνου του λαού μας. Ασύδοτα, ανερυθρίαστα και αναίσχυντα!!!!



No comments:

Post a Comment