Friday, May 11, 2018

Η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ” ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


Η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ” ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με Ανακοίνωσή της, επεσήμανε ότι υπηρετήθηκε η “πολιτική ορθότητα”, με την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής, που αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Είναι ορθή μεν η παρατήρηση της Ιεράς Συνόδου, αλλά δεν αναφέρει τι ακριβώς έκανε η Εκκλησία για να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Άλλωστε, γιατί εξέδωσε την Ανακοίνωση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος;

Μόνον, επειδή, από του βήματος της βουλής, ο πρόεδρος των Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, είπε: 

“Αλλά η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος έχει μία στάση που δεν μου αρέσει. Σιωπής! 
Και υποθέτω ότι είναι τα ιδρύματα, είναι άλλα οικονομικά συμπλέγματα που την κάνουν να σιωπά. 
Και δεν μου αρέσει αυτό. 
Ήθελα μία Εκκλησία πιο μαχητική.”

Για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε την πλαδαρή Ανακοίνωση, που αναφέρεται στην εξυπηρέτηση της “πολιτικής ορθότητας”, εκ μέρους των βουλευτών, αντί να απαντήσει γιατί ολιγώρησε η ίδια να πράξει το καθήκον της.

Είναι απαράδεκτον, βεβαίως, οι πολιτικοί να ψηφίζουν νόμους, για να υπηρετήσουν την “πολιτική ορθότητα”, χωρίς να ενδιαφέρονται αν έτσι κατεδαφίζουν την παιδεία, την οικογένεια και την κοινωνία.

Αν, όμως, οι πολιτικοί έχουν τεράστια ευθύνη, πόσο μεγαλύτερη έχει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία, υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης Ιερωνύμου, οδηγεί την Εκκλησία, την οικογένεια, την παιδεία και την κοινωνία από ήττα σε ήττα;

Ο φίλος ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης χαρακτήρισε τον Ιερώνυμο “χάρτινο επιτελάρχη”. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό. 

Ο Μακαριώτατος είναι ο “σιδηρούς επιτελάρχης” των σχεδιασμών των αθέων και στα θέματα που αφορούν την παιδεία και στα θέματα που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο και στα εθνικά θέματα και στα θέματα του Οικουμενισμού.

Και ο μεν Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος είναι αυτός που είναι. Ο διά τας πολλάς αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος!

Εμείς όμως; Γιατί ανεχόμαστε την πλαδαρή και κυρίως εχθρική του στάση έναντι του Ευαγγελίου και των συμφερόντων του έθνους, της οικογένειας και της κοινωνίας; Γιατί μένει συνεχώς στο απυρόβλητο, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τον διασυρμό της Εκκλησίας και για την συνεργασία της με τους άθεους;
Οι πολιτικοί αντελήφθησαν -και καταγγέλλουν μάλιστα από το βήμα της βουλής- τον σκοτεινό ρόλο του κ. Ιερώνυμου. 

Τι περιμένει η Ιεραρχία για να εκθρονίσει τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο; Γιατί η ΠΕΘ και τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία δεν καταγγέλλουν στον Ελληνικό λαό τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης; Γιατί δεν ξεσηκώθηκαν οι παραδοσιακοί πιστοί εναντίον του για τις μεθοδεύσεις, με τις οποίες επέβαλε ιεροκρυφίως το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης;

7 comments:

  1. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής έγινε μια σεμνή εορτή προς τιμήν του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας για την συμπλήρωση 10ετίας του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών.

    Η δεκαετία αυτή ήταν καρποφόρος, αφού διεκπεραιώθηκαν πολλά και σημαντικά εκκλησιαστικά έργα, αποκατεστάθησαν δύο Κεντρικοί Ναοί, ο Μητροπολιτικός και ο άγιος Κωνσταντίνος Ομονοίας, οι οποίοι εχρόνιζαν σε ερειπιώδη κατάσταση, κυρίως όμως, δόθηκαν από τον Μακαριώτατον αρκετές μάχες με την πολιτεία, από τις οποίες εξήλθε νικήτρια η Εκκλησία μας, λόγω της συνετής, αλλά και ευφυούς οιακοστροφίας του.

    Η διαρρεύσασα δεκαετία συνέπεσε με την επιδείνωση των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών προβλημάτων της Πατρίδος μας και, όπως είναι φυσικό, επηρέασε άμεσα και την πνευματική ζωή του Τόπου μας, αλλά και την ενδοεκκλησιαστική διακονία.

    Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει και με πολλούς τρόπους την άμεση σχέση της Πολιτικής ή Πολιτειακής ζωής με την πνευματική-λατρευτική εκκλησιαστική ζωή, όπως, επίσης, και την ανάγκη να αντιληφθή το Εκκλησιαστικό Σώμα αυτή την ταύτιση και να μην αδιαφορή για την επιλογή πνευματικών Αρχόντων. Δυστυχώς, και το Εκκλησιαστικό Πλήρωμα, αλλά και οι Ιεράρχες μας δεν εννοούν να ενστερνισθούν αυτή την αλήθεια και αναγκαιότητα και, γι’ αυτό, άφησαν εντελώς μόνον τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπόν μας να αντιμετωπίση την Πολιτειακή λαίλαπα, με εξαίρεση την συναντίληψή της στο θέμα της Μακεδονίας.

    Έγραψα και άλλοτε ότι οι πνευματικές και διοικητικές ικανότητες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου συνετέλεσαν ώστε η παρουσία της Εκκλησίας μας κατά την περίοδο αυτή να μην γίνη αντικείμενο χλευασμού και ευτελισμού, μάλλον δεν να αποσπάση τον σεβασμό και την προσοχή ακόμη και των εχθρώ Της. Απόδειξη της αποδοχής και του σεβασμού της Πολιτείας στην προσωπικότητα του Μακαριωτάτου ήταν η σύσσωμη παρουσία στο εορταστικό Ιωβηλαίο του, όλων των Κρατικών λειτουργών, από του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού έως των αξιωματούχων της Δικαιοσύνης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

    Ευχόμεθα υικώς στον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπόν μας κ. Ιερώνυμον Β΄ έτη πολλά και ευλογημένα, αλλά και πνευματική δύναμη και φωτισμόν παρά Θεού στην ιδιαιτέρως δύσκολη πηδαλιουχία των ημερών που έρχονται…

    π.Β.Β.

    ReplyDelete
  2. Πω!πω! Αυτά τα γλοιωδη και τα κυριολεκτικά αισχρά τα έγραψε ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης; Απίστευτο!

    Μήπως δεν έχετε ακριβείς πληροφορίες κυρία Λωρίτου;

    Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο άθλιος ο σεβαστός;

    ReplyDelete
  3. Και εγώ κ. Τελεβάντο δεν πίστευα στά μάτια μου , αλλά τό γλοιώδες κείμενο φέρει την υπογραφή του σεβαστού πατρός ! Τό κοντράστ είναι πολύ μεγάλο ! Τί από τά δύο αλήθεια νά πιστέψουμε ; Τό ρεποτράζ που παρουσιάζει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο "αφωνότερο ιχθύος και απραγότερο βατράχου " ή την προσωπογραφία του σεβαστού πατρός ; Βρισκόμαστε σέ ένα δίλημμα ! Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε νά αμφισβητήσουμε την αξιοπιστία του πατρός !

    ReplyDelete
  4. Αστειευεστε; να διαμφισβητήσουμε την αξιοπιστία του σεβαστού πατρός; Μακρυά απο μέν αυ΄τη η συκοφαντία; Κάτι μου λέγει ότι οι σκοτεινές δυνάμεις -πιθανώτατα η Μπίντλεμπεργκ- θα έκανε δολιως χρήση του ονοματος του σεβαστού χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι στο επομενο φύλλο του Ορθοδοξου Τύπου ο σεβαστός Γέρων θα αποκαλύψει τις μηχανορραφίες των σκοτεινών δυνάμεων σε βάρος του.

    ReplyDelete
  5. 1. με δεδομένη την κοινοβουλευτική πρακτική οι περισσότεροι των ανθρώπων ψηφίζουν υπέρ της κοιλιας (πρωτα) και όχι του μυαλου ή της πνευματικης ζωης.
    2. το χρημα πλέον δεν ειναι ελληνικό ούτε κανενός έθνους-κράτους αλλά της Παγκόσμιας Τράπεζας.
    3. η Τράπεζα ξέρει την προτίμηση της κοιλιας εκ μέρους των ανθρώπων, οπότε γιατί μας φαίνονται παράξενα τα "ανώμαλα" νομοσχέδια και η συνακόλουθη χλιαρή στάση και των Χριστιανων;

    ReplyDelete
  6. Ευχόμαστε νά αποκαλυφθεί η πλεκτάνη οποθενδήποτε προερχόμενη ! Μπορεί νά έχουμε ασκήσει μία άγρια κριτική στόν π. Βολουδάκη για την άδικη κατάληψη της ιστορικής εφημερίδος του "Ορθοδόξου Τύπου " και της αλλαγής της πορείας απο ένα ορθόδοξο , μαχητικό , αγωνιστικό εκκλησιαστικό φύλλο σε ένα Βολουδακικό φύλλο , όμως μέ κανένα τρόπο δεν είμαστε υπέρ των δολίων μεθοδεύσεων σκοτεινών κέντρων μέ σκοπό νά πλήξουν την αξιοπιστία του σεβαστού πατρός και τον περαιτέρω αρνητικό αντίκτυπο στό πολιτικό του δημιούργημα τού κόμματος της παράταξης " Κοινωνία " ! Φαίνεται η λέσχη Μπίλντερμπεργκ άμα τη εμφανίσει του ειρημένου κόμματος τά χρειάστηκε ! Είπαν εκεί στην εσπερία μέ σπαστή προφορά : άχ! αυτός ο κόμματος ! Πρέπει μέ κάθε τρόπο νά τον εξαφανίσουμε . Είδαν στό πρόσωπο του πατρός τον πραγματικό εχθρό ! Τους συσχετισμούς τους έδωσε ο ίδιος ο πατήρ ! Όταν απειλείς οτι θά διαλύσεις την λέσχη Μπίλντερμπεργκ , η οποία ποικιλοτρόπως βλάπτει την εκκλησία , είναι φυσικό νά προκαλείς την αντίδραση !

    ReplyDelete
  7. Πριν μία εβδομάδα, την περασμένη Κυριακή, έγινε η εκδήλωση για τις εκτρώσεις.
    3 μέρες μετά (Τετάρτη) συζητιόταν στη Βουλή το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους.

    Τι πιο απλό, όσοι μαζεύτηκαν στο Πολεμικό μουσείο για την εκδήλωση, να καλέσουν τον κόσμο να διαδηλώσει έξω από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Να καλέσουν εκείνη τη στιγμή τον εκπρόσωπο του Ιερώνυμου να απαιτήσει από τον αρχιεπίσκοπο να πάρει δημόσια θέση. Το ίδιο και από τους παραβρισκόμενους δεσποτάδες ή τους εκπροσώπους τους.

    Προτίμησαν μία ακόμη εκδήλωση της πολυθρόνας, βγήκαν τα πρόβατα για λίγο από το μαντρί, βέλασαν και ξανά πάλι μέσα.
    Και οι τραβεστί να πανηγυρίζουν και να προκαλούν ανενόχλητοι στα θεωρεία της Βουλής.

    Αυτός είναι δυστυχώς ο ρόλος των ορθοδόξων σωματείων στις μέρες μας κ.Τελεβάντο: Να "αντιδρούν" για ότι τους επιτρέπει το σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο. Η ιστορία προδοσίας με τον ύποπτο ρόλο τους επαναλαμβάνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση εναντίον της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης, ότι ΔΕΝ την αποδέχονται. 2 χρόνια μετά ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ReplyDelete