Thursday, May 17, 2018

Ο κ. ΣΗΜΑΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

  
Ο κ. ΣΗΜΑΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Ο κ. Σημάτης, ο κ. Ρίζος και όλη η παρέα του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση” είναι τελικά αθεράπευτα ψεύτες. Μετά τα διαδοχικά ψέματα που αράδιασε ο κ. Ρίζος εις βάρος του π. Θεοδώρου Ζήση σχετικά με την Αποτείχιση του επισκόπου Λογγίνου, δεν αποθαρρύνθηκαν, αλλά με νέα αναφορά τους στον π. Θεόδωρο θεωρούν ότι “εκμεταλλεύεται την άγνοια των πιστών”! 

Για όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουν δημιουργήσει λέγοντας τόσα ψέματα απευθύνθηκα στον πνευματικό τους και έχοντα την πνευματική ευθύνη του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση”. Ο π. Ευθύμιος μου είπε ότι αποδοκιμάζει την κακοήθειά τους να δημοσιεύουν ψέματα, να προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του άλλου με ψέματα και εικασίες, ώστε να δικαιώσουν τον γέροντά τους, δηλαδή τον ίδιο τον π. Ευθύμιο, ότι ο ίδιος δεν χρειάζεται τοιούτους ψεύτες και συκοφάντες υποστηρικτές. Καταδικάζει, επίσης, τις αμετροέπειές των ότι αυτοί ομολογούν, υποφέρουν και κοπιάζουν ενώ οι άλλοι “βολεύονται εν πάση πονηρία”, ότι δηλαδή φέρουν επάνω τους τα στίγματα του μαρτυρίου, ως αντιβαίνοντα στον πνευματικό νόμο.   

Απορούμε σε ποια στίγματα, ποιού μαρτυρίου αναφέρονται! Ούτε να τους είχαν ανασκολοπίσει, να τους είχαν σουβλίσει, να τους είχαν παλουκώσει, τέτοιο θόρυβο δεν θα είχαν δημιουργήσει γύρω από το δικό τους μαρτύριο και την καλοπέραση των άλλων! Μάλλον ο κ. Σημάτης και η παρέα του “εκμεταλλεύεται την άγνοια του π. Ευθυμίου”! Ο π. Ευθύμιος έχει δηλώσει ότι το ιστολόγιο “Πατερική  Παράδοση” τον εκφράζει και έχει την πνευματική ευθύνη αυτού του ιστολογίου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κ. Σημάτη. 

Γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρο είναι να παρακολουθεί κανείς ένα ιστολόγιο και τις αναρτήσεις του, πόσο μάλλον για τον π. Ευθύμιο που δεν μπορεί πάντα να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι, λοιπόν, κάθε άλλο παρά υπεύθυνος του ιστολογίου αυτού είναι ο π. Ευθύμιος. Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι όλα τα δημοσιευόμενα στο κίτρινο ιστολόγιο “Πατερική Παράδοση” είναι λόγια του αέρα του κ. Σημάτη και των αναιδών σχολιαστών του. Περιμένουμε βέβαια και από τον π. Ευθύμιο να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να λάβει υπ’ όψιν τις καταγγελίες μας και να κάνει τις ανάλογες συστάσεις στα πνευματικά του παιδιά για την πνευματική ζημία που υφίστανται από το αμάρτημα της συκοφαντίας. Δεν καταλαβαίνουμε σε τι ωφελεί “εν καιρώ αιρέσεως” να στρέφει κανείς τα βέλη του εναντίον των αγωνιστών και όχι εναντίον των αιρετικών. Αυτό είναι μία διαστροφή! Η ακρίβεια της Αποτείχισης μας μάρανε! Μήπως “εν καιρώ αιρέσεως” ανατρέπονται όλοι οι πνευματικοί νόμοι και ασύστολα ψευδόμαστε, συκοφαντούμε, φωνασκούμε, προβάλλουμε την αρετή μας; Μήπως η διαφημιζόμενη ακρίβεια της Aποτείχισης είναι συνώνυμη της αυθαιρεσίας; 

6 comments:

  1. Ρέ παλιόμουτρα ! Δεν  τό βουλώνετε  επιτέλους και νά ασχοληθείτε   λίγο   μέ την καρδιά σας   , που σας  έχουν μολύνει  μέχρι το μεδούλι τά πάθη σας !  Τί κέρδος  έχετε ρε παλιόμουτρα  ,  άν αποδείξετε  οτι  μόνο  εσείς κάνετε  ομολογία και κανείς  άλλος  στόν κόσμο  και είστε  οι μόνοι   καθαροί  απο τον μολυσμό της αίρεσης ;   Εσείς  ρε  παλιόμουτρα,   πού  ξέρετε  τά  κίνητρα και την καρδιά  του Λογγίνου ;  Σας  είπε  ρε  παλιόμουτρα ,  ο Λογγίνος  οτι  αποτειχίστηκε  για λόγους  γεωπολιτικής  ;  Εσείς  ρε παλιόμουτρα  από πού τό ξέρετε ;  Είστε  μήπως  καρδιογνώστες  ;  Ενας  Θεός  ξέρει  τά πάθη που έχουν φωλιάσει στην καρδιά σας  !  Ενας  Θεός  ξέρει   τά κίνητρά σας  για νά  κάνετε  δήθεν  καθαρή αποτείχιση  μέ ακάθαρτη  από τα πάθη καρδιά !  Δεν χρειάζεται  ο Χριστός   τοιούτους  ομολογητάς  . Τα  πάθη σας  ομολογείτε  και όχι τον  Χριστό !   Ασχοληθείτε  ρέ παλιόμουτρα  , μέ τά  δικά  σας  κίνητρα  και αφήστε  τά κίνητρα  του Λογγίνου  !  Αν είχατε  αγαθά  κίνητρα  θά  χαιρόσασταν  μέ την  ομολογία  των άλλων   που  ομολογουν Χριστό  μέσα  σέ τόσο δύσκολες  γεωπολιτικές  συνθήκες  , που η ομολογία  τους  έχει  παγκόσμια  ακτινοβολία  και  δεν  θα προσπαθούσατε  άλλοτε  μέ ψέματα  και άλλοτε  μέ  εικασίες  νά τους  διαβάλλετε  .  Τί θέλετε νά αποδείξετε ,  οτι  εσείς  μόνο είστε  ομολογητές ;  Φαρισαίοι  είστε  γεμάτοι μέ πάθη , κενοδοξία και αυτοπροβολή Τά  συγκοινωνούντα  δοχεία  σας  μάραναν  , μή τυχόν και σας  μολύνουν !  Την μόλυνση την έχετε  μέσα  στην καρδιά σας  !   Αποτειχισμένα   παλιόμουτρα  !

    ReplyDelete
  2. Ρέ Σημάτη ! Εσύ και η εκλεκτή σου παρέα έχετε αγάπη σύμφωνα μέ την διδασκαλία του αγίου Μαξίμου του Ομοληγητή ; Μας έχετε φλομώσει στό ψέμα και στην αυτοπροβολή ρέ! Τί νά σου πεί ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής άν η καρδιά σου είναι τάφος απο τά πάθη ρε Σημάτη ;

    ReplyDelete
  3. Α! Ζητώ συγγνώμην ξέχασα ! Ο π. Ευθύμιος μου είπε κάτι τό πολύ ωραίο και πατερικό ! Οτι δηλαδή στην ορθόπραξία δεν μειώνουμε τον άλλον για νά φανεί η δική μας ανωτερότητα . Για νά επαινέσουμε την παρθενία δεν μειώνουμε τον γάμο . Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει : δεν θα ήταν καλλίστη η παρθενία άν δεν ήταν καλός ο γάμος .

    Εμείς συμπληρώνουμε: Σε κάθε εποχή υπάρχουν οι καθαροί και εγκρατίτες που η εκκλησία τους αποβάλλει ως ακάθαρτους.

    ReplyDelete
  4. Κύριε Τελεβάντο , ποιοί είναι αυτοί οι ομολογητές της πορδής   που δεν τολμούν  νά βάλουν τό  όνομά τους κάτω απο τις βρισιές  τους ; Ποιός είναι ο  Δ.Π. ποιός ο  Α.Να.  ;  Καλά τον κ. Ρίζο τον μάθαμε και χαρήκαμε !  Μήπως η Α.Να. έχει κάποια σχέση με την  Χ.Ν. ;  Μήπως έχει κάποια σχέση μέ αυτή  την  ομολογιακή κυρία που  μόλις  διορίστηκε  η κόρη της  αποχώρησε από κάθε ομολογιακή παράσταση  , γιατί θά απολύσουν την κόρη της ;  Ακούγεται λίγο παράξενο  οτι θά απολύσουν την κόρη της επειδή αυτή  θα  κράξει τον Ιγνάτιο !  Σε κάθε περίπτωση  όλων τά παιδιά  κάπου εργάζονται  ή προσπαθούν νά εργαστούν .  Γιατί αυτή , δηλαδή η  Α.Να  ή  η  Χ. Ν. διεκτραγωδεί  τά παθήματά της  ένεκα της ομολογίας ;  Σε ποιά  παθήματα  αναφέρεται ;   Αυτό δείχνει οτι  αυτό που την εκθέτει σε παθήματα  δεν είναι η καθαρή  αποτείχιση  , αλλά  το νά γίνεσαι  χρυσόμυιγα  στην μύτη και στό αυτί  του Ιγνάτιου . Δεν διαταράσσεται καθόλου ο ύπνος  του Ιγνατίου  άν 100 άνθρωποι  στις  Σταγιάτες  κάνουν καθαρή αποτείχιση .  Σου  τό λέει καθαρά  , μαζευτείτε  στίς  Σταγιάτες  και κάνετε  όσο  καθαρή αποτείχιση θέλετε  , μόνο μέσα  στά πόδια  μου νά μήν σας  έχω  και  μέ τις  φωνές  σας  μου χαλάτε  τό  image .

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Ο Σημάτης μίλησε πρίν πέντε ημέρες μέ τον π. Ευθύμιο . Εγώ μίλησα πρίν δύο ημέρες δηλαδή στην αγρυπνία της Αποδόσεως . Άρα εγώ έχω πιό φρέσκα νέα !

    ReplyDelete