Saturday, May 5, 2018

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, από το ιστολόγιο "Νυχθημερόν”:

“Σήμερα το απόγευμα (4.5.2018) στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, πριν από τα αναστάσιμα εσπέρια της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, πραγματοποιήθηκε η ρασοφορία του νέου Μοναχού της Πατριαρχικής Αυλής, Ζακυνθινού θεολόγου Αλεξάνδρου Κούτση, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, αναθέσει του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Παρόντες ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Φωκίδος κ. Θεόκτικτος, εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πολλοί Κληρικοί ακόμη και από τη Ζάκυνθο, καθώς επίσης η μητέρα και η οικογένεια της αδελφής του νέου Μοναχού.

Αύριο το πρωί, κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής και Συνοδικής Λειτουργίας θα γίνει η χειροτονία του σε Διάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κατά την εν Φαναρίω παράδοση, η μοναχική μετονομασία του θα γίνει αύριο κατά την χειροτονία εις Διάκονον. Με το καλό και Άξιος!!!"

Την κουρά ορθόδοξου μοναχού έκανε ο Σεβ. Δωδώνης Χρυσόστομος, κατά ανάθεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Παρέστησαν -μεταξύ άλλων- οι Σεβ. Μητροπολίτες Προύσσης Ελπιδοφόρος και Φωκίδος Θεόκτιστος.

Ως εδώ -φυσικά- ουδεμία αντίρρηση. Όλοι χαιρόμαστε, επειδή ένας θεολόγος αφιερώθηκε στο Χριστό.

Ποιος είναι, όμως, ο λόγος, Παναγιώτατε, που στην κουρά ενός ορθόδοξου μοναχού παρεβρέθηκε, με την ιερατική του στολή, παπικός “επίσκοπος”;

Μάταια προφανώς αναμένουμε απάντηση.

Δυστυχώς η παρουσία αιρετικών στα παραθρόνια του Πατριαρχικού Ναού στο Φανάρι, είναι συνηθέστατο φαινόμενο.

Ακόμη και την Κυριακή της Ορθοδοξίας -πολλές φορές- βάζουν, σε τιμητική θέση, στον πατριαρχικό ναό, τους αιρετικούς.

Τι να πει κανείς;

Και τώρα; 

Ακόμη και στην κουρά ορθόδοξου μοναχού, δόθηκε τιμητική θέση στον Πατριαρχικό ναό, σε παπικό αξιωματούχο, που παρέστη και συμπροσευχήθηκε στην Ακολουθία της κουράς.!!!

Πολύ μας σκανδαλίζετε και μας στενοχωρείτε Παναγιώτατε!

2 comments:

  1. Δυστυχώς τείνει να γίνει θεσμός, ειδικά σε ναούς του κλίματος του Πατριαρχειου να παριστανται αιρετικοι "κληρικοι" , με μόνιμο αποτέλεσμα τον σκανδαλισμο των ορθοδοξων.

    ReplyDelete
  2. Δεν καταλαβαίνετε ότι θέλουν να συνηθίσουμε το φαινόμενο; Σιγά σιγά θα το κάνουν και μετά η αντίδραση μας θα μειώνεται όλο και περισσότερο. Ο Θεός μας όμως δεν κοροϊδεύετε. Αίσχος! Ας είναι και Πατριάρχης.

    ReplyDelete