Monday, May 28, 2018

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ;


ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το Φανάρι θα συνεχίσει να ασκεί αφόρητη πολυεπίπεδη πίεση στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, να παραιτηθεί, ει δυνατόν, και πριν από τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου στους δίδυμους πύργους.

Προς τούτο θα εκμεταλλεύεται κάθε πρόσφορη ευκαιρία. 

Η ομιλία του κ. Βαλιώτη λ.χ. έδωσε στους Πατριαρχικούς μια ουρανόπεμπτη ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν ένα ασήμαντο ζήτημα, για να εκθέσουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Αν, μάλιστα, τεθεί θέμα Αυτοκεφαλίας στην Κληρικολαική στην Βοστώνη, ο Παναγιώτατος θα έχει στα χέρια του ισχυρό επιχείρημα ότι το Πατριαρχείο κινδυνεύει θανάσιμα να χάσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Γι’ αυτό, αν τελικά εκδηλωθεί αίτημα Αυτοκεφαλίας στην Κληρικολαική και αν προπαντός τύχει ευρείας υποστήριξης, τότε η άμεση αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου θα παρουσιαστεί ως αδήριτη αναγκαιότητα, για να προληφθούν τα χειρότερα για το Πατριαρχείο.

Ποιός είναι, όμως, ο λόγος που έχει πιάσει όλη αυτή η πρεμούρα τον Πατριάρχη και επιζητεί, με κάθε τρόπο, να εκπαραθυρώσει, με αντικανονική διαδικασία και εκβιασμούς, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο;

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακατανόητο, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος ειρήνευσε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ύστερα από την αναταραχή, που έζησε επί Αρχιεπισκοπίας Σπυρίδωνα. Επιπλέον δεν συγκρούστηκε με το κατεστημένο των Οικουμενιστών και των νεωτεριστών του Κουκούζη, ούτε αρνήθηκε να συμμετάσχει στις οικουμενιστικές ασχημίες που τον επιστράτευε ο Πατριάρχης.

Και όμως! Ο Πατριάρχης έχει λυσσάξει κυριολεκτικά να τον διώξει.

Ο λόγος;

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι -με όλη την σημασία του όρου- ο πνεύμονας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όχι μόνον, λόγω των πολλών εκατομμυρίων που στέλλει στο Φανάρι κάθε χρόνο, σε διάφορους λογαριασμούς, στην Τουρκία και αλλαχού, αλλά και επειδή η Ομογένεια μπορεί να ασκεί αποτελεσματικό λόμπι στην Ουάσινγκτον για τα συμφέροντα του Πατριαρχείου.

Ας το συνειδητοποιήσουμε ότι το Πατριαρχείο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ως εκ τούτου ο Πατριάρχης επείγεται, τώρα, που είναι σε θέση να καθορίσει απόλυτα τις εξελίξεις, να προλάβει να εκπαραθυρώσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, για να προωθήσει την εκλογή του διαδόχου του, που θα είναι πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Παναγιώτατου και άβουλο υποχείριο στις εντολές του. 

Ακριβώς όπως έκανε με την Μητρόπολη Σικάγου, όπου επέβαλε τον εν παντί ακατάλληλο και Οικουμενιστή κ. Ναθαναήλ.

Δεν ξέρουμε -με απόλυτη βεβαιότητα- ποιος θα διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι ότι
1.) Θα είναι υποχείριο του Πατριάρχη,
2.) Θα είναι ιεράρχης, που θα παραχωρήσει την ουσιαστική διοίκηση της Αρχιεπισκοπής στον π. Αλέξανδρο Καλρούτσο, το alter ego του Πατριάρχη στις ΗΠΑ.
3.) Θα είναι βαμμένος Οικουμενιστής και νεωτεριστής, και 
4.) Horribile dictu, δεν θα έχει ηθικό ανάστημα για να είναι απόλυτα χειραγώγιμος και συνεργάσιμος (γράφε εκβιάσιμος).

“Ευχών χρεία”, πατέρες και αδελφοί. Ας πέσουμε στα γόνατα, επειδή ο διάβολος χορεύει κυριολεκτικά.

1 comment: