Tuesday, May 8, 2018

ΤΟ ΚΡΑΤΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!


ΤΟ ΚΡΑΤΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε προηγούμενα άρθρα μιλήσαμε για τα γεωπολιτικά συμφέροντα που αφορούν την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ρωσσία ουδέποτε θα συγκατανεύσει στην αυτοκεφαλοποίηση της Εκκλησίας της Ουκρανίας, επειδή αντιστρατεύεται καίρια την γεωπολιτική της στρατηγική. 

Όσοι, από την άλλη, θέλουν να απογαλακτισθεί η Ουκρανία από την Ρωσσία και να προσδεθεί στη Δύση, ζητούν επιτακτικά Αυτοκεφαλία για την Εκκλησία της Ουκρανίας, για να μη νοιώθουν το μακρύ χέρι της Μόσχας να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της πατρίδας τους.

Η κανονική, υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, Αυτόνομη Εκκλησία της Ουκρανίας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Ρωσσίας, ΔΕΝ ζήτησε, ΔΕΝ θέλει και ΔΕΝ θα αποδεχτεί Αυτοκεφαλία, που θα χορηγήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς την συγκατάθεση του Πατριαρχείου Ρωσσίας.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών, που κατοικούν στο νότιο και το Ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, είναι Ρώσσοι, που εποίκησαν την Ουκρανία, την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι -φυσικά- δεν επιθυμούν -με κανένα τρόπο- να αποκοπούν από την Ρωσσία και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Το Πατριαρχείο Ρωσσίας διαθέτει ένα πανίσχυρο φρούριο στον ανταγωνισμό του με τους Ουκρανούς, που θέλουν να απογαλακτιστούν από το Πατριαρχείο Μόσχας: Τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο. Ένα πραγματικά Άγιο ιεράρχη.

Επομένως, αφού ο Σεβασμιώτατος κ. Ονούφριος ανθίσταται σθεναρά στην Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, προσφέρει ισχυρότατο έρεισμα στο Πατριαρχείο Μόσχας να διατηρήσει το σημερινό εκκλησιαστικό καθεστώς στην Ουκρανία.

Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, αν και λίαν ευφυής, έμπειρος και ικανώτατος, αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί ότι η χειροτονία ακατάλληλων επισκόπων ζημιώνει σοβαρά τα συμφέροντα του Οικουμενικού Θρόνου.

Γνωρίζω λ.χ. ότι έγινε πρόταση στον Παναγιώτατο να προωθήσει για επισκοποίηση έναν όντως άγιο κληρικό, την αγιότητα του οποίου αναγνωρίζει ακόμη και ο ίδιος ο Πατριάρχης, αλλά ο Παναγιώτατος αρνήθηκε κατηγορηματικά ακόμη και να συζητήσει το θέμα, μόνον και μόνον επειδή είναι αντιοικουμενιστής.!!!

Το Πατριαρχείο Ρωσσίας, όμως, κήδεται των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του και ενεργεί ανάλογα. 

Γι’ αυτό, αντί να υποσκάψει την υποψηφιότητα του Σεβ. κ. Ονούφριου για την Ουκρανία, υποστήριξε την εκλογή του ενάρετου Μητροπολίτη, έστω και αν γνώριζε ότι ο Σεβ. κ. Ονούφριος δεν συνευδοκεί με τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ας ελπίσουμε ότι ο Παναγιώτατος θα υπερβεί σύντομα τις οικουμενιστικές αγκυλώσεις του και θα αντιληφθεί την πικρή αλήθεια ότι δεν υπάρχουν Οικουμενιστές, με φόβο Θεού. 

Γι’ αυτό, αν θέλει να εξυπηρετήσει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Οικουμενικού Θρόνου, ας χειροτονεί αδιάβλητους επισκόπους, οι οποίοι -φυσικά- εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι Οικουμενιστές.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Παναγιώτατε, αισθάνεται ιδιαίτερη πικρία, εξαιτίας της εκλογής του Σεβ. κ. Ναθαναήλ για τη Μητρόπολη Σικάγου, τοσούτον μάλλον εφόσον η εκλογή του, εξελήφθη -και δικαίως-, ως πρόβα τζενεράλε, για την εκλογή ακατάλληλου Αρχιεπισκόπου, όταν, μετ’ ου πολύ, κενώσει ο Θρόνος Αμερικής, με την αντικανονική εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

No comments:

Post a Comment