Tuesday, May 1, 2018

ΠΡΟΒΑΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΠΡΟΒΑΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Σαββάτος, λοιπόν, θα είναι ο νέος μας ποιμενάρχης, αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα του ιστολογίου “Κατήχησις”, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση. 

Θέλω να πιστεύω ότι ο π. Νικόλαος Μανώλης, ως ευφυής άνθρωπος και ως έμπειρος με τα εκκλησιαστικά θέματα, δεν υιοθετεί το περιεχόμενό του. 

Το άρθρο είναι ολοφάνερα προβακατόρικο και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ξέρουν όσα αφορούν την Εκκλησία της Αμερικής.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
______

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρει το δημοσίευμα, εμπιστεύεται τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. 

Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι ο συντάκτης των επιστολών που έστελλε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ως εκ τούτου ο Πατριάχης Βαρθολομαίος δεν τον εμπιστεύεται ποσώς. Πολύ λίγο ξέρουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσοι αφελώς νομίζουν ότι εμπιστεύεται τον κ. Σαββάτο.

Βεβαίως τόσον ο Παναγιώτατος όσον και ο Μεσσηνίας είναι μέχρι μυελού οστέων βαμμένοι Οικουμενιστές και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν χάνει ευκαρία να εξυμνήσει τις οικουμενιστικές επιδόσεις του Μεσσηνίας. Αλλά αυτό, με κανένα τρόπο, δεν σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να του εμπιστευτεί την Εκκλησία της Αμερικής.

Ορισμένοι δεν κατανοούν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν μπορεί να επιβιώσει αν χάσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Όχι μόνον επειδή το στηρίζει οικονομικά, αλλά και επειδή οι σχέσεις της Ομογένειας με τον Λευκό Οίκο και τα άλλα κέντρα αποφάσεων στις ΗΠΑ στηρίζουν πολλαπλώς αποτελεσματικά το Πατριαρχείο.

Γιατί, λοιπόν, ο Πατριάρχης να εμπιστευτεί σε ένα εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο, όπως είναι ο κ. Σαββάτος, την Εκκλησία της Αμερικής και κατά συνέπεια την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως;

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ
________

Επιπλέον, ως είναι τοις πάσιν γνωστόν, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος λύνει και δένει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι κυριολεκτικά το alter ego του Παναγιώτατου στις ΗΠΑ.

Πώς θα συνεργαστούν αρμονικά δύο τόσο ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και ο Μεσσηνίας κ. Σαββάτος, χωρίς να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Θα μπορεί ο Μεσσηνίας να ελέγχει τον π. Αλέξανδρο; Ούτε για ανέκδοτο δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα μπορεί ο π. Αλέξανδρος να καθοδηγεί τον Μεσσηνίας εκεί που θέλει; Χρειάζονται μεγατόνοι αφέλειας για να το πιστέψει κανείς. 

Επομένως, για ποιο λόγο ο Πατριάρχης θα προκρίνει τη λύση του Σεβασμιώτατου κ. Σαββάτου για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής; 

Όλοι ξέρουμε ότι ο Πατριάρχης δεν είναι αφελής, όπως γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως ενήμερος για τα δεδομένα που αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Επομένως γιατί να κάνει μια τόσο αναξιόπιστη και προβληματική εκλογή;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ;
_______

Πολλά γράφτηκαν για την προσπάθεια ελέγχου των Μονών του Γέροντα Εφραίμ. Η είδηση αληθεύει, αλλά, όχι όπως την κατανοούν πολλοί Ελλαδίτες. 

Συγκεκριμένα, αυτό που ενοχλεί πολλούς παράγοντες στην Εκκλησία της Αμερικής, δεν είναι αυτή καθ’ εαυτήν η παρουσία των Μονών, αλλά πρωτίστως η οικονομική αιμορραγία -όπως την αποκαλούν- εξαιτίας των Μονών. 

Με άλλα λόγια! Αυτό που ενοχλεί τις Μητροπόλεις και τις Κοινότητες αναφορικά με τις Μονές του Γέροντα Εφραίμ, είναι πρωτίστως ότι τεράστια ποσά -πολλών δεκάδων εκατομμυρίων- δίνονται για την ανέγερση των είκοσι σχεδόν Μονών του π. Εφραίμ. Αυτά τα χρήματα, θεωρούν, ότι θα μπορούσαν να διατεθούν για τις ανάγκες των Μητροπόλεων και των Κοινοτήτων.

Αυτό κυρίως και πρωτίστως απασχολεί πολλούς στις ΗΠΑ και όχι απλά το ότι ο Γέροντας Εφραίμ κομίζει ένα ορθόδοξο ήθος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αλλότριο από αυτό που της κληροδότησαν οι Οικουμενιστές και νεωτεριστές Αθηναγόρας και Κουκούζης.

Αλλά, ακόμη και αν ο κ. Σαββάτος έρθει στην Αμερική, πώς μπορεί να εξαναγκάσει ένα ιδιώτη να χαρίσει μεγάλο ποσό χρημάτων σε ένα μοναστήρι, αντί στην Κοινότητά του;

Προσοχή, λοιπόν, στις πληροφορίες που μας λανσάρουν, επειδή θέλουν να μας αποκοιμίσουν για τις αληθινές τους προθέσεις.

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
________

Το Πατριαρχείο προωθεί τις υποψηφιότητες των Σεβ. Μητροπολιτών Γαλλίας Εμμανουήλ και Προύσσης Ελπιδοφόρου. 

Αφού οι πατριαρχικοί διαπίστωσαν ότι και οι δύο υποψηφιότητες δεν είναι, για πολλούς λόγους, αποδεκτές, προσπαθούν να μας κατευθύνουν να βάλλουμε κατά του Μεσσηνίας, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι υποψηφιότητες των εκλεκτών του Πατριάρχη.

Το ίδιο συνεβηκε πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Σεβ. κ. Σπυρίδωνας. 

Για να μας αποκοιμίσει το Πατριαρχείο διέρρευσε την πληροφορία ότι δήθεν σκοπεύει να μας στείλει Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τον Αυστραλίας Στυλιανό. Ως εικός ξεσηκώθηκαν οι πάντες και διαμαρτύρονταν κεκραγυια τη φωνή και έβαλλαν με καταιγιστικό πυρ εναντίον του προβληματικού αλλοτριοεπίσκοπου της Αυστραλίας. 

Στο μεταξύ ο εκλεκτός του Πατριάρχη -Μητροπολίτης Ιταλίας Σπυρίδων- έμενε στο απυρόβλητο. Μία μέρα πριν την εκλογή του διέρρευσαν την πληροφορία στην ομογενειακή εφημερίδα. Την επομένη εξέλεξαν τον Σεβ. κ. Σπυρίδωνα χωρίς να υπάρχει περιθώριο σοβαρής αντίδρασης.

Αυτό -ακριβώς- κάνουν και τώρα! Διαρρέουν την πληροφορία ότι δήθεν προωθούν τον κ. Σεβ. Σαββάτο για Αμερικής, ώστε να αρχίσουμε να βάλλουμε εναντίον του, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι υποψηφιότητες των Σεβ. Προύσσης και Γαλλίας. 

Το δημοσίευμα είναι κατά τούτο χρήσιμο. Μας προιδεάζει ότι επίκειται εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. 

Γι' αυτό οι Πατριαρχικοί ρίχνουν τον Μεσσηνίας -έτσι κι αλλιώς καμμένο χαρτί- στο Κολοσσαίο των ιστολογίων, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τους ευνοούμενους του Πατριάρχη.

5 comments:

  1. Χριστός Ανέστη! Πολύ παράξενο αδελφέ μου Παναγιώτη που ενώ στο προσωπικό μου Ιστολόγιο Κατήχησις, βασισμένος στο ρεπορτάζ μου έγραψα το άρθρο αυτό "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προαλείφεται για αρχιεπίσκοπος Αμερικής κάνοντας εντατικά μαθήματα Αγγλικών" https://katihisis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_30.html χωρίς να αποκαλύπτω το όνομα του επισκόπου, εσύ βγάζοντας το δικό σου συμπέρασμα, ομιλείς για προβοκάτσια εκ μέρους μου. Λυπάμαι!

    ReplyDelete
  2. Αληθώς Ανέστη! Λυπάμαι επειδή πρόξενος στενοχωρίας Γέροντα.

    Όταν έγραψα προβοκατόρικη είδηση δεν εννοούσα ότι εσείς είστε προβοκάτορας αλλά ότι πέσατε θύμα προβάκατσιας.

    Αλλά αφού έτσι το εξελάβατε θα επανέλθω με νέο άρθρο για να εξηγήσω αναλυτικά τι εννούσα.

    Και πάλιν εκφράζω τη θλίψη μου διότι ακουσίως έγινα προξενος λύπης.

    ReplyDelete
  3. Καί εμείς ως αναγνώστες αυτό καταλάβαμε , οτι δηλαδή τό κέντρο των αποφάσεων ρίχνει τά φώτα σέ άλλον από αυτόν που θέλει στην πραγματικότητα νά προωθήσει μέ σκοπό την παραπλάνηση . Καλό όμως είναι αυτό νά διευκρινιστεί

    ReplyDelete
  4. Γράφω σχετικό αρθρο που ελπίζω να είμαι έτοιμος να αναρτήσω αποψε.

    ReplyDelete