Sunday, May 20, 2018

ΔΕΥΤΕΡΩΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


ΔΕΥΤΕΡΩΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

“Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή των Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου (20-5-2018), στην Καππαδοκία. 

Προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντων των Επισκόπων Ερυθρών κ. Κυρίλλου και Αραβισσού κ. Κασσιανού.” 

Δευτέρωσε το θαύμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πρώτο θαύμα ήταν την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όταν δεν παρέστη κανένας αιρετικός στην Θεία Λειτουργία, στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Και τώρα διαπιστώνουμε δεύτερο θαύμα κατά την ετήσια μετάβαση του Παναγιώτατου στην Καππαδοκία.

Τον συνόδευσαν μόνον ορθόδοξοι κληρικοί χωρίς την παρουσία κάποιου αιρετικού. 

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο που δημοσιεύθηκαν για το προσκύνημα του Παναγιώτατου στην Καππαδοκία, δεν είδαμε αιρετικούς ούτε στον εσπερινό, ούτε στην Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Παναγιώτατος.

Εκ βάθους καρδίας αναπέμπουμε ωδή ευχαριστίας προς τον Κύριο και παρακαλούμε τον Χριστό να φωτίζει τον Πατριάρχη μας να συμπεριφέρεται ως ο Πρωθιεράρχης της Ορθοδοξίας και όχι ως ενεργούμενο της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Κύριος ο Θεός γνωρίζει πόσο χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να λειτουργούν όλα κατά Θεόν στο Πατριαρχείο. 

Κύριος ο Θεός γνωρίζει, επίσης, πόσο πονούμε, επειδή καθημερινά είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε κριτική για όσα απαράδεκτα και αποκαρδιωτικά συμβαίνουν στο Φανάρι και στις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου.

Μακάρι η νέα πρακτική του Πατριαρχείου να μην προσκαλεί αιρετικούς, κατά την Θεία Λειτουργία, να συνεχιστεί αταλάντευτα και θα είμαστε οι πρώτοι που θα επαινούμε, κατά χρέος, την κατά Θεόν πορεία του Οικουμενικού Θρόνου.

1 comment: