Monday, May 21, 2018

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018, θα επισκεφθεί τη Βασιλική dei Santi XII Apostoli στη Ρώμη για να προσκυνήσει τα λείψανα των αγίων Αποστόλων Φιλίππου και Ιακώβου. Η επίσκεψη επιβεβαιώνεται από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ενότητα των Χριστιανών, ενώ εκτενείς αναφορές στην προσεχή επίσκεψη του Πατριάρχου έχουν γίνει στον ιταλικό τύπο. 

Ο Πατριάρχης θα είναι ο προεστώς της προσευχής στο εσωτερικό της Βασιλικής, που έχει προγραμματιστεί για τις 6.30 το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η προσκύνηση των ιερών λειψάνων των Αποστόλων. 

Η πατριαρχική επίσκεψη χαιρετίζεται ως μία ακόμη απόδειξη της κοινής πορείας στο μονοπάτι του διαλόγου και της αδελφοσύνης, Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων.”

Δεν είναι και πολύ σαφές, από το δημοσίευμα, για ποιο λόγο πηγαίνει στην Ρώμη ο Παναγιώτατος. Πηγαίνει να προσκυνήσει τα λείψανα των Αποστόλων και θα προστεί Ακολουθίας Ορθοδόξων ή θα γίνει Ακολουθία Παπικών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί της Ακολουθίας λες και είναι Ουνίτης Πατριάρχης;

Και ένα δεύτερο ερώτημα: Μήπως με την ευκαιρία της μετάβασής του στην Ρώμη, ο Παναγιώτατος, θα βρει την ευκαιρία να υποβάλει τα σέβη του στον “αδελφό” του, τον “επίσκοπο της αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης”, όπως αποκαλούν οι Οικουμενιστές τον αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο και να κατασκανδαλίσει έτσι -για μια ακόμη φορά- τους πιστούς;

Το σίγουρο είναι ότι ο Πατριάρχης δεν πηγαίνει για καλό στην Ρώμη. Πόσο άσχημα θα εξελιχθούν τα πράγματα θα ξέρουμε αύριο.

2 comments: