Sunday, May 20, 2018

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ

(Οι Θεσσαλονικείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, διεξάγεται ευρεία συζήτηση -ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής διχτύωσης, αλλά και στα ΜΜΕ-, για τον ξυλοδαρμό, που υπέστη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, στις εκδηλώσεις, για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Θεσσαλονίκη.

Υπάρχουν τρεις παράμετροι του θέματος, που πρέπει να εξετάσουμε.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ
_________

Α.) Καταρχήν δηλώνουμε -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- ότι -σε καμία περίπτωση- δεν εγκρίνουμε την βιαιοπραγία σαν μέσο έκφρασης αποδοκιμασίας σε βάρος οιουδήποτε.

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ
_________

Β.) Για λόγους, όμως, αληθείας και δικαιοσύνης, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κ. Μπουτάρης προκαλεί συστηματικά το έθνος -πολύ πέραν των Ελληνικών συνόρων- με όσα λέγει για τα Ελληνοτουρκικά, για την Μακεδονία μας και για τα άλλα εθνικά μας θέματα. 

1.) Είναι αδιανόητο ο δήμαρχος μιας πόλης, της οποίας οι κάτοικοι είναι -σε μεγάλο ποσοστό- απόγονοι προσφύγων από την Μικρά Ασία και των οποίων οι πρόγονοι υπέστησαν τα πάνδεινα, από τους Τούρκους, να δηλώνει, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, ότι δεν δίνει πεντάρα, αν ο Κεμάλ Ατατούρκ σφαγίασε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας.

2.) Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραστεί στο Συλλαλητήριο για την Γενοκτονία των Ποντίων, αφού τόσο πολύ υποτιμά τους καυμούς και τα πάθη του Ποντιακού Ελληνισμού και δεν αναγνωρίζει καν την Ποντιακή Γενοκτονία.

3.) Πέραν αυτού ο κ. Μπουτάρης είναι εθισμένος να μιλά υβριστικά και απαξιωτικά για όλους όσους διαφωνεί μαζί τους.

4.) Όταν, πριν ένα περίπου χρόνο, ο κ. Μπουτάρης ήρθε στις ΗΠΑ την προεκλογική περίοδο και ρωτήθηκε να πει την γνώμη του για τον τότε υποψήφιο και νυν Πρόεδρο Τραμπ, δεν δίστασε να δηλώσει, επί λέξει, ότι είναι “χειρότερος από ζώο”, χωρίς να σκεφτεί, αν μη τι άλλο, ποια προβλήματα προκαλεί στην Ομογένεια με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

5.) Η υβριστική του συμπεριφορά δεν περιορίζεται μόνον στους πολιτικούς με τους οποίους διαφωνεί. Εκφράζεται με την ιδία σκαιότητα για ιεράρχες. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Ἔχουμε ἕνα Μητροπολίτη, λίγο ἀκραίων ἀντιλήψεων. Ἐμένα μέ ἐνοχλεῖ, ὅταν πάω σέ δοξολογία νά ἀκούω τόν ἐθνικό ὕμνο. Ἄν δέν ξεχωρίσει ἡ πολιτική μέ τήν ἐκκλησιαστική ἐξουσία θά ἔχουμε πάντα ἕναν Ἄνθιμο νά μᾶς δημιουργεῖ προβλήματα. Ὁ Μητροπολίτης Σεραφείμ εἶναι γιά ξύλο. Τί νά τόν κάνεις;"

6.) Όταν ένας δήμαρχος τολμά να δηλώσει δημόσια ότι ένας Μητροπολίτης "είναι για ξύλο" δεν έχει δικαίωμα να παραπονείται, επειδή κάποιοι θερμόαιμοι τον ξυλοκόπησαν στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Βεβαίως εμείς δεν εγκρίνουμε -επ’ ουδενί λόγω- την βιαιοπραγία, αλλά, αν ο ίδιος λέγει ότι ο Μητροπολίτης θέλει ξύλο, ποιο ηθικό κύρος έχει να παραπονείται διότι ξυλοκοπήθηκε;

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
_________

Γ.) Ερχόμαστε στο διά ταύτα. 

1.) Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι ορθό να αναμένουν κάποιους θερμόαιμους Πόντιους να τους λύσουν -με ανορθόδοξες μεθόδους- το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, με την εκλογή δύο φορές του κ. Μπουτάρη στην δημαρχία της πόλης τους.

2.) Ουδείς σοβαρός και έντιμος άνθρωπος θεωρεί ότι ο κ. Μπουτάρης έχει τις ικανότητες, τον πατριωτισμό, το ήθος ή την σοβαρότητα για να υπηρετεί ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

3.) Δεν εγκαθιδρύθηκε, όμως, δήμαρχος με τα τάνκς. Τον ψήφισαν δύο φορές οι Θεσσαλονικείς ως δήμαρχο, παρόλον ότι ποτέ δεν έκρυψε τις εθνομηδενιστικές και άλλες, κατά συρροήν, απαράδεκτες θέσεις του, και παρόλον ότι όλοι γνώριζαν τον ποιόν του ως ανθρώπου.

4.) Άρα; Οι Θεσσαλονικείς, αντί να αναμένουν από κάποιους θερμόαιμους Πόντιους να τους λύσουν το πρόβλημα, ας τον καταψηφίσουν μαζικά, όταν υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

5.) Δεν είναι λογικό να ανεβάζουμε στην εξουσία, με την “τιμία” ψήφο μας και με την “τιμία” αποχή μας, εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα και να αναμένουμε, στην συνέχεια, ότι θα προκύψει κάτι καλό.

6.) Οι δημοκρατικές διαδικασίες μας δίνουν την δυνατότητα να απαλλαγούμε από κάθε ανάξιο δημόσιο πρόσωπο. Δεν χρειάζονται βιαιοπραγίες.

Οι αγαπητοί Θεσσαλονικείς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

3 comments:

  1. Αφού όμως και την δημοκρατία την έχουν κάνει ένα όργανο που μετρά υπέρ των . Πώς ; Μέ την χειραγώγηση της μάζας και μέ την εθνολογική αλλοίωση . Στην δημοκρατία τον λόγο έχει η μάζα και όχι η ποιότητα . Δεν έχω νά προτείνω κάτι άλλο , απλά επισημαίνω τά εγγενή αδιέξοδα της δημοκρατίας .

    ReplyDelete
  2. Ποια δημοκρατία;
    Μαζεύτηκαν τόσοι Έλληνες να διαδηλώσουν για την Μακεδονία.
    Δεκαετίες είχε να γίνει τέτοιο συλλαλητήριο.
    Που την έγραψε την άποψη του λαού η κυβέρνηση;
    Ποια Δημοκρατία;;;

    ReplyDelete
  3. Το σύστημα έχει καταφέρει να ΜΗΝ μπορούν να πάρουν μέρος στις Δημοτικές εκλογές μικροί σχηματισμοί, αφού για να κατεβάσεις συνδυασμό σε μεγάλη πόλη πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσεις καμιά 250αριά υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.
    Άρα απομένουν μόνον κομματικοί μηχανισμοί, που έχουν οργανωμένα μέλη.

    Το δίλημμα ψηφίστε ΝΔ για να μην βγουν οι αριστεροί, το ζήσαμε αρκετές φορές. Είναι το μόνο επιχείρημα με το οποίο αντλούσε η ΝΔ τις ψήφους των ορθοδόξων.
    Ε λοιπόν χίλιες φορές αριστεροί μπας κ αρχίσουν να ξυπνάνε οι ραγιάδες.
    Αν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι επειδή οι μασόνοι της ΝΔ πριόνιζαν λίγο λίγο το σώμα της Ελλάδος και οι χριστιανοί ήταν στο νιρβάνα τους (για να μην κρυβόμασταν, μια χαρά έκαναν οι χριστιανούληδες την δουλειά τους με μερικές γνωριμίες).

    Το μεγαλύτερο έγκλημα της δεκαετίας μας είναι η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ των χριστιανών. Όταν το Άγιο Όρος γλείφει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει κονδύλια ΕΣΠΑ, δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για πολιτική.

    Που ήταν όλα αυτά τα "χριστιανικά" σωματεία όταν προκαλούσε τόσα χρόνια ο Μπουτάρης; Πουθενά.
    Εκεί που ήταν και όταν διωκόταν ο π.Θεόδωρος Ζήσης .. Μούγκα.

    Όσο για τις καταδίκες των προπηλακισμών, άραγε το ίδιο θα λέγατε αν είχαμε τουρκοκρατία και κάποιοι έσφαζαν τούρκους; Που να ζούσατε το 1821 ... Ε λοιπόν ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε και τώρα. Γεμίσαμε με λαθρομετανάστες, φανατικούς ισλαμιστές και οι χριστιανούληδες της Θεσσαλονίκης μάζευαν τρόφιμα και ρούχα για να παραστήσουν το φιλάνθρωπο. Η ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα την συνολική ΠΡΟΔΟΣΙΑ του "χριστιανικού" κόσμου.

    Σιχαθήκαμε να βλέπουμε στημένες εκδηλωσούλες με τον Άνθιμο και τα σωματεία. Κουτοί δεν είμαστε, πρέπει τα πρόβατα να τα κρατάμε στο μαντρί. Σε ένα μήνα θα έχει το επόμενη gay pride, ποιος χριστιανούλης θα βγει να αντιδράσει; ΚΑΝΕΙΣ.

    ReplyDelete