Tuesday, November 7, 2017

ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…


ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στις 3.11. έγινε στην Αθήνα παρουσίαση των βιβλίων του Μακαριωτάτου Αλβανίας κ. Αναστασίου «Εγρήγορση, το χρέος των Ορθοδόξων» και «Η ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, Δ΄ έκδοση». Για το πρώτο μίλησε και ο διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Εν πλω», ο οποίος, συν τοις άλλοις, τόνισε «τη σημασία της προσωπικότητος του Μακαριωτάτου στην … αποδόμηση της νοοτροπίας του ζηλωτισμού». 

Για το δεύτερο βιβλίο μίλησε ο διευθυντής του περιοδικού «Σύναξη» κ. Θ. Παπαθανασίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε «πόσο καθοριστική υπήρξε η συμμετοχή του Μακαριωτάτου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας». 

Με όλο το σεβασμό προς τον Προκαθήμενο της εν Αλβανία Εκκλησίας -δεν μπορούμε να χειροκροτήσουμε τη συμμετοχή του στο Κολυμβάριο, ούτε, φυσικώ τω λόγω, να την επαινέσουμε. Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, υπήρξε από καιρό ένθερμος θιασώτης του Οικουμενισμού και διετέλεσε μάλιστα Πρόεδρος του κακόφρονος αχταρμά που ακούει στο όνομα «Π.Σ.Ε.». Από την άλλη πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι λάθος ή τουλάχιστον ανακρίβεια αυτό που ειπώθηκε από πολλούς, ότι δηλαδή στο Κολυμβάριο, δεν αναφέρθηκε καν η λέξη «αίρεση» ούτε καταδικάστηκαν οποιοιδήποτε αιρετικοί. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της «Συνόδου» ο Μακαριώτατος Αλβανίας, όχι μόνο προσυπέγραψε το Άρθρο 6 -ήγουν ότι υφίστανται «ετερόδοξες Εκκλησίες και ομολογίες»- αλλά και προχώρησε περαιτέρω. Ζήτησε να καταδικαστούν ως αιρετικοί πάντες οι αντιστρατευόμενοι και απορρίπτοντες τον Οικουμενισμό!!! Είναι γεγονός ότι τελικά ΔΕΝ επεκράτησε η θέση του Μακαριώτατου, αλλά αυτό δείχνει και στον πιο μετριοπαθή και ανεκτικό το ποιόν της σκέψεώς του. 

Κλασσική περίπτωση ακραίας οικουμενιστικής προσεγγίσεως: Από τη μια αγάπη «άνευ όρων και όριων» προς πάντα αιρετικό και ετερόφρονα και από την άλλη μηδενική ανοχή, αλλά και άτεγκτη στάση έναντι των Ορθοδόξων, που «επόμενοι τοις θείοις Πατράσι» και κηδόμενοι των αποστολικών παραδόσεων δεν δέχονται τον συμφυρμό, τις καθ’ άπασαν την υφήλιον συμπροσευχές και τα ατελείωτα σούρτα-φέρτα μετά πάντων των αιρετιζόντων και κακοφρόνων. 

Μακαριώτατε, σε τι ωφέλησε την Ορθόδοξη Εκκλησία ο εναγκαλισμός σας μετά των Παπικών; Μήπως ανακόπηκε ή περιορίστηκε η αντίχριστη μανία του Παπικού  Αλβανού Έντυ Ράμα κατά των Ορθοδόξων με παρέμβαση του Βατικανού;

No comments:

Post a Comment