Monday, November 20, 2017

Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ



Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου “Διακόνημα”, το ακόλουθο απόσπασμα από το βίο του Αγίου Νεκταρίου:

“Πολύ κατέτρεξε τον Άγιο Νεκτάριο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης. Αυτός διετέλεσε και Οικουμενικός Πατριάρχης και Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Αυτός ο δυστυχής ήτανε μασώνος, μοντέρνος, νεωτεριστής και έκαμε πολύ κακό στην Εκκλησία.

Αυτός ήταν και κατά του μοναχισμού. Όταν ο Άγιος Νεκτάριος αγωνιζόταν με τόσες δυσκολίες να κτίση το Μοναστήρι, επήγε και τον απέτρεπε…

– Τί κάνεις εδώ; Μοναστήρι κτίζεις τώρα; Δεν βλέπεις ότι τόσα εξωκκλήσια γύρω εδώ ερήμωσαν; Δεν είναι για Μοναστήρια η σημερινή εποχή.

Ο Πενταπόλεως όμως εξηκολούθησε και έγινε το Μοναστήρι και άλλα πολλά κατόπιν, ώστε η Αίγινα σήμερον να έχη τα περισσότερα Μοναστήρια. Το προείπε ο Άγιος: «Θα γίνη, είπε, η Αίγινα το Άγιον Όρος των Μοναζουσών». Και ήδη έχει εννέα Μοναστήρια γυναικών.

Αλλά και ποία διαφορά στο τέλος των δύο Ιεραρχών. Ο Μεταξάκης, που έκαμε τόσα εις βάρος της Ορθοδοξίας, είχεν οικτρόν τέλος. Τον βρήκαν ένα πρωί κάτω από το κρεββάτι του νεκρόν και με την γλώσσαν του έξω. Αυτήν ακριβώς την γλώσσαν, που έλεγε αυτά στον Άγιο και τόσα εις βάρος της Ιεράς Παραδόσεως και της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

Εξ αντιθέτου, ο Πενταπόλεως, που έμεινε πιστός εις την Ι. Παράδοσιν και υπέμεινε τους πειρασμούς και διώξεις, είχεν άγιον τέλος και σήμερον τιμάται, όχι μόνον από το Πανελλήνιον, αλλά και από όλην την Υδρόγειον.”

Ώστε έτσι ε;!!! 

Ο Μεταξάκης ήταν Μασώνος, εχθρός του μοναχισμού, Αγιομάχος, εκκοσμικευμένος, νεωτεριστής και Οικουμενιστής που έκανε πολύ κακό στην Εκκλησία.

Ωραιότατες θέσεις, αλλά... υπάρχει, βλέπετε, πάντοτε ένα αλλά, όταν ασχολείσαι με Βατοπαιδινούς.

Αυτά τα ορθά που αναφέρετε στο ιστολόγιό σας για τον Μεταξάκη, αγαπητοί Βατοπαιδινοί, γιατί δεν τα λέτε στον πνευματικό σας αδελφό Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ο οποίος εξέδωσε σε δεύτερη έκδοση την Ιστορία της Μητροπόλεως του, που συνέταξε ο π. Σωφρόνιος Μιχαηλίδης, με την οποία ανεβάζει μέχρι τρίτου ουρανού τον υιόν της Γεέννης του Οικουμενισμού Μελέτιο Μεταξάκη;

Αλλά τι κάθομαι και λέγω;! Γυρεύω συνέπεια και ορθόδοξο φρόνημα από τους γόνους του Θεομπαίκτη και πλανεμένου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Με άλλα λόγια γυρεύω στο βουνό δελφίνια και στη μέση του ωκεανού λιοντάρια.!

No comments:

Post a Comment