Saturday, November 18, 2017

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 113, Φθινόπωρο 2017, σσ. 112.


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 113, Φθινόπωρο 2017, σσ. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το νέο τεύχος της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας” είναι μια καλαίσθητη έκδοση με ωραίες φωτογραφίες εξωφύλλου (του Αγίου Ιλαρίωνα από το καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου και του παρεκκλησίου της Παναγίας της Ελεούσας της κοινότητας Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακος).

Το τεύχος περιέχει 31 άρθρα εκ των οπoίων 20 αποτελούν το αφιέρωμα για τους Νεομάρτυρες.

Πολλά τα ενδιαφέροντα άρθρα του τεύχους, αλλά το άρθρο του Σεβ. Μπάτσκας για τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, είναι συγκλονιστικό επειδή αποδεικνύει με συγκεκριμένα θαύματα την αγιότητα του μεγάλου αυτού σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Αποκαλυπτικό είναι το άρθρο του κ. Ανδρέα Κυριακού για ένα άγνωστο -στους πολλούς- ιερέα τον Παπα-Χαράλαμπο που σκότωσαν οι Τούρκοι επειδή προσπαθούσε να κρατήσει στην Ορθοδοξία τους εξισλαμισθέντες Ρωμηούς της Λουρουτζίνας.

Το τεύχος περιλαμβάνει, επίσης, στήλη Εκκλησιαστικών ειδήσεων και Βιβλιοκρισίες.

Αξιόλογο περιεχόμενο, ευανάγνωστα άρθρα και επιμελημένη έκδοση.

Οι πιο θερμές μας ευχαριστίες στον θεολόγο κ. Ανδρέα Κυριακού, τ. Λυκειάρχη, Γενικό Γραμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους” και εκδότη του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”.

Το τεύχος αποστέλλεται στους χιλιάδες συνδρομητές του αλλά μπορεί κάποιος να το διαβάσει και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.orthodoximartyria.com/periodiko/113_Fall_2017.pdf

No comments:

Post a Comment