Sunday, November 26, 2017

Ο ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε στο “Βήμα Ορθοδοξίας”:
“Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από διάφορες ομάδες φοιτητών και πολιτών φαίνεται πως έπιασαν τόπο και πριν από λίγο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε πως η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο αναβάλλεται.
Ως αιτιολογία το ΑΠΘ αναφέρει πως η αναβολή έχει να κάνει με «λόγους καλύτερης οργάνωσης», αλλά ποιον πείθει; Φαίνεται πως οι πιέσεις ή ό,τι άλλο συνέβη ήταν πολύ ισχυρές."

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:
"Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης.”
Κανένα δεν πρέπει να χαροποιήσει η αναβολή της βράβευσης του Σεβ. Θεσσαλονίκης επειδή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν αναβάλλει τη βράβευση για λόγους θεολογικούς και ακαδημαικούς, αλλά επειδη οι "φωταδιστές" προοδευτικάριοι έφεραν αντιρρήσεις για τη στάση του Σεβ. κ. Άνθιμου για τις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων, για τους λαθρομετανάστες, για τα εθνικά θέματα και δη το Μακεδονικό κτλ..
Γι’ αυτό επιβάλλεται ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθεί τη βράβευση. Όχι, βέβαια, επειδή οι "φωταδιστές" του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να βραβευτεί για τους λανθασμένους λόγους, αλλά επειδή το επιβάλλει η στοιχειώδης αυτοσυνειδησία. Κατά το μακρύ χρόνο της ποιμαντορίας και της εν γένει ζωής του -ακριβώς όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- ουδέν απολύτως προσέφερε στη Θεολογία ώστε να κριθεί άξιος βράβευσης από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

No comments:

Post a Comment