Monday, November 20, 2017

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΑΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΛΕΓΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΑΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΛΕΓΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Ανάλυση για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Μάνδρα κάνει μέσω του ιστολογίου του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, προκαλώντας την οργή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που δεν παρέλειψε να του χρεώσει την χρεοκοπία της χώρας, θεωρώντας και αυτόν υπεύθυνο για την κατάσταση της χώρας.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έγραψε πως ζούμε σε ένα «άθεο κράτος», «με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς» και αποδίδει την ανείπωτη καταστροφή στη Μάνδρα στην οργή του Θεού «για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου». 

Ερμηνεύοντας την θέση αυτή του Μητροπολίτη ως ευθεία βολή προς την κυβέρνηση, ο Παύλος Πολάκης διερωτάται μέσω του προφίλ του στο facebook: «Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και έχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας».

Καθόλου δεν μας εκπλήττει το ύφος και το ήθος του υπουργού της κυβέρνησης των άθεων που μας κυβερνούν.

Ο Σεβ. Καλαβρύτων είπε τα αυτονόητα. Οι συμφορές που μας πλήττουν σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο είναι καρπός του αμαρτωλού μας φρονήματος.

Αν ο κ. Πολάκης και ο άθεος πρωθυπουργός που τον διόρισε υπουργό φρονούν διαφορετικά καθόλου δεν μας δεσμεύει. Εμείς δεν περιμένουμε τους άθεους που αρνούνται να δώσουν θρησκευτικό όρκο, που συζούν αστεφάνωτοι με τη μητέρα των παιδιών τους και που δεν βαφτίζουν τα παιδάκια τους να έχουν χριστιανική συνέπεια.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Σεβ. Καλαβρύτων ή ο οποιοσδήποτε συνειδητός χριστιανός δεσμεύεται από το τι λέγει ένας άθεος.

Δυστυχώς αυτά παθαίνουμε εξαιτίας της ασυγχώρητης επιπολαιότητας και ψηλαφητής ακρισίας μας. Ψηφίσαμε δύο φορές τους ανθρώπους των Εξαρχείων να μας κυβερνήσουν. Από εκεί και πέρα τι θα μπορούσε να προκύψει εκτός από κάθε είδους συμφορά; Τώρα φτάσαμε στο χάλι ένας άθεος να θέλει να λογοκρίνει ένα ιεράρχη επειδή λέγει τα αυτονόητα για κάθε χριστιανό. 

1 comment:

  1. και που βρισκεται την ειδηση κ.Τελεβαντο;" Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν". ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, με αυτους που ψηφισαμε...

    ReplyDelete