Friday, November 17, 2017

ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ



ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά για την διοργάνωση της Εσπερίδας, από την “Ενορία εν δράσει” και την πρόσκληση σε γνωστές εκκλησιαστικές προσωπικότητες, που γνώρισαν από κοντά τον αείμνηστο Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, να μιλήσουν στην Εσπερίδα. 

Ο Σεβ. Νέας Σμύρνης Συμεών, ο Σεβ. Εδέσσης Ιωήλ, ο π. Δανιήλ Αεράκης και ο οδοντίατρος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος έχουν να πουν πολύ ουσιαστικά πράγματα για την κορυφαία αυτή εκκλησιαστική φυσιογνωμία του εικοστού αιώνα.

Τον τελευταίο καιρό διοργανώνονται Συνέδρια, Ημερίδες, Εσπερίδες, Ιερατικές συνάξεις, ομιλίες κτλ. για τον π. Επιφάνιο, που φωτίζουν πολλές πτυχές του πολυσήμαντου έργου και της αγιασμένης του προσωπικότητας.

Ταυτόχρονα άρχισε -και θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς- η δημοσίευση των ανέκδοτων ομιλιών, άρθρων, μελετών και επιστολών του π. Επιφανίου.

Ως αποτέλεσμα θα ριχθεί άπλετο φως σε καίρια εκκλησιαστικά θέματα με τη γραφίδα μιας πατερικής μορφής της Εκκλησίας.

Θερμότατες οι ευχαριστίες μας προς τους διοργανωτές της Εσπερίδας, τους εκλεκτούς ομιλητές, τον Ηγούμενο της Κεχαριτωμένης Σπυρίδωνα, τον π. Ιωάννη Κωστώφ και όλους τους άλλους πατέρες και αδελφούς μας που μοχθούν για να προβάλουν τη μορφή και το έργο ενός άσβεστου φάρου της Ορθοδοξίας, ενός δεινού πολέμιου της αίρεσης του Οικουμενισμού και μιας πυξίδας μεγάλης ακριβείας ασφαλούς πλεύσεως στον ωκεανό του πνευματικού στίβου. 

Η προβολή της προσωπικότητας και του έργου του π. Επιφάνιου έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία εκδηλώθηκαν αποτειχίσεις εξαιτίας της οικουμενιστικής φρενίτιδας και της Συνόδου της Κρήτης. Πολλοί -εν οις και ο κακόδοξος κληρικός π. Βασίλειος Βολουδάκης- υποσκάπτουν τους ιερώς αποτειχισθέντες. Η γραφίδα του π. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους προοπτική και αποστομώνει τους διαστροφείς της αλήθειας. 

Παράλληλα η μεταπατερική θεολογία βρίσκεται στο απόγειό της. Κακόδοξοι -όπως τον Γιανναρά και τον π. Βασίλειο Θερμό- προβάλλονται σαν μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας.

Γι’ αυτό η προβολή μιας αγιασμένης προσωπικότητας όπως τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο γίνεται αντίβαρο στο αιρετικό κλίμα των ημερών μας.

No comments:

Post a Comment