Wednesday, November 15, 2017

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ


Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συνέβησαν πρωτοφανείς βανδαλισμοί ναού αποτειχισμένων στη Ρουμανία με τη βοήθεια της αστυνομίας, μας πληροφορεί το ιστολόγιο “Παιδαγωγός”.

Την ίδια ώρα που συνέβησαν αυτές οι θλιβερές ασχημίες στη Ρουμανία, οι Ρουμάνοι ορθόδοξοι επίσκοποι στην Ιταλία -όπως δείχνει το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης-, κάνουν εγκαίνια ναού με την παρουσία Παπικών “επισκόπων”, ενώ ο κληρικός της φωτογραφίας φιλά το χέρι του παπικού “επισκόπου” μπροστά στα μάτια του επισκόπου του, που χαμογελά ευτυχής για την ασέβεια.


Η οικουμενιστική κατατρακύλα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας είναι μεγάλη και -το χειρότερο τουλάχιστον -επί του παρόντος- δεν υπάρχει ελπίδα ανάνηψης. Συναγελάζονται με τους Παπικούς την ώρα που βανδαλίζουν ορθόδοξο ναό στη Ρουμανία.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και αποδοκιμασία μας για το διωγμό των ορθόδοξων αποτειχισμένων αδελφών μας της Ρουμανίας και την πλήρη αποδοκιμασία μας για την ουνίτικη συμπεριφορά των Ρουμάνων ορθοδόξων κληρικών στην Ιταλία.

Αυτές τις μέρες ολοκλήρωσα τη μελέτη του εξαίρετου βιβλίου του Γέροντος Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, “Αρθρα, Μελέται, Επιστολαί”, Τόμος β΄, Σταμάτα 2017,” στο οποίο ο αείμνηστος πατήρ εξέφραζε με κάθε τρόπο την έντονη αντίθεση και αποδοκιμασία του για τον διωγμό των Παλαιοημερολογιτών στην Ελλάδα. Έγραφε επιστολές και υπομνήματα σε επισκόπους και άλλους και δημοσίευε άρθρα με τα οποία στηλίτευε την πρακτική των διωγμών. Προσπαθούσε, με κάθε τρόπο, να προβληματίσει όλους ότι με τους διωγμούς γινόταν κατάφωρη παράβαση της χριστιανικής διδασκαλίας και προέτρεπε να ανατρέπουμε τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας με την πειθώ.

Ο π. Επιφάνιος, ως γνωστόν, συνέταξε, όχι μόνον το τηλεγράφημα του μακαριστού Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιου με το οποίο ανήγγειλε την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα, αλλά και την απάντηση του Ελευθερουπόλεως στα εν Ελλάδι φερέφωνα των Οικουμενιστών που κατέκριναν τον Ομολογητή ιεράρχη για την αποτείχισή του. 

Το θα έλεγε, άραγε, ο αείμνηστος πατήρ, αν έβλεπε τους σημερινούς διωγμούς των αποτειχισμένων;

No comments:

Post a Comment