Monday, November 6, 2017

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ


ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Με τον επικεφαλής της Ευαγγελικής «Εκκλησίας»  στη Γερμανία Επίσκοπο H. Bedford-Strohm είχε συνομιλίες στις 2 Νοεμβρίου 2017, στα περιθώρια του κοινού συνεδρίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ευαγγελικής «Εκκλησίας»  στη Γερμανία με θέμα «Νεομάρτυρες, μαρτύριο, και χριστιανική μαρτυρία» ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση, επίσης, μετείχαν ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνοφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων, και ο καθηγητής Δρ. Martin Illert.

Τα μέρη συνεζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των «Εκκλησιών», ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, τα οποία αφορούν στη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Κοινωνίας, την προώθηση της θεολογικής παιδείας και τον τομέα νεότητος.”

Απλά δεν σταματά το Πατριαρχείο Ρωσσίας -και δη ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας- να εμπεδώνει τον “λαικό Οικουμενισμό”.

Μετά την υπογραφή της προδοτικής για την Ορθοδοξία Διακήρυξης του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Κύριλλου στην Αβάνα, μετά τη μετάβαση στο Βατικανό του Σεβ. Βολοκολάμσκ και με τη χορωδία της Εκκλησίας της Ρωσσίας για να ψάλλουν το χρόνια πολλά για τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου, μετά τις κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με αιρετικούς και αλλόθρησκους, το Πατριαρχείο Ρωσσίας διοργανώνει με τους Λουθηρανούς συνέδριο με θέμα «Νεομάρτυρες, μαρτύριο, και χριστιανική μαρτυρία».

Έτσι εμπεδώνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεχόμαστε σαν Ορθόδοξοι ότι υπάρχουν μάρτυρες και αγιότητα έξω από την Ορθοδοξία.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πατριαρχείο Ρωσσίας προβαίνει σε παρόμοιες κινήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσσίας μετέβη στο Βατικανό για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την “αγιοποίηση” του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Βοιτύλα, μια απρέπεια που δεν έκανε καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι πιστοί ανά την υφήλιο παρακολουθούν τις συνεχείς οικουμενιστικές προκλήσεις των Μοσχοβιτών πλήρως σκανδαλισμένοι και απογοητευμένοι και ελπίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει αντίδραση στους κόλπους της Ρωσσικής Εκκλησίας γι’ αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα που συμβαίνουν τώρα υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Κύριλλου και του Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

No comments:

Post a Comment