Wednesday, November 8, 2017

ΣΕΒ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟννήσου! ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ;


ΣΕΒ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟννήσου! ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο οικουμενιστικό ιστολόγιο “Αναστάσιος”:

“Όταν σε προσβάλλει κανένας ή σ’ εξευτελίσει σε κάτι, τότε φυλάξου από τους λογισμούς της οργής, μήπως με τη λύπη σε χωρίσουν από την αγάπη και σε μεταφέρουν στη χώρα του μίσους.

Όταν αισθανθείς πόνο επειδή κάποιος σε πρόσβαλε ή σε ντρόπιασε, να ξέρεις ότι ωφελήθηκες πολύ, με το ντρόπιασμα βγήκε από μέσα σου η κενοδοξία.

Άγιος Μάξιμος Ομολογητής.”

Την πιο πάνω ανάρτηση σχολίασε εύστοχα ως εξής ο ανώνυμος Ν. Κ.:

“Σε παραδέχομαι για την απάντηση την οποία έδωσες. Μην νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία μαχαιρώνουν και ρίχνουν αλάτι στην πληγή ότι θα συνετιστούν. Εσύ όμως συνέχισε να είσαι ο πνευματικός άνθρωπος που μας στηρίζεις. Για μένα και πολλά από τα παιδία που μας χάραξες μέσα στην καρδιά μας τον Χριστό είσαι πρότυπο και οδηγός.” 

Διερωτόμαστε! Ο Σεβ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟννήσου παρακολουθεί το ιστολόγιο "Αναστάσιος"; Διάβασε αυτή την ανάρτηση; Θα προβληματιστεί γόνιμα από αυτήν; Ή μήπως έβαλε πλώρη για να χάσει την ψυχή του με τις ατέλειωτες κακοήθειες που επιδίδεται;

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε για το πρώτο. «Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού;» «Ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;».

No comments:

Post a Comment