Saturday, December 26, 2015

ΑΝΤΙΚΡΟΥOΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



ΑΝΤΙΚΡΟΥOΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Του Στέλιου Παπαντωνίου
=====

Είναι λυπηρό το ότι έχουμε οι Έλληνες της Κύπρου τόσο αντικρουόμενη εικόνα της πραγματικότητας. Αφορμή για το παρόν, οι κοινές ευχές Αναστασιάδη Ακκιντζί. Εμείς σ’ αυτή τη σκηνή είδαμε την ταπείνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εξίσωση του παράνομου καθεστώτος με το νόμιμο, τον υποβιβασμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κοινοτάρχη, άρχοντα μιας κοινότητας, και την αναβάθμιση του κοινοτάρχη της τουρκικής σε ισότιμο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Νιώθουμε τη διαφημιστική μανία ως κατωτάτης υποστάθμης προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας, κοινώς  ρεζιλίκια.
Άλλοι όμως ελληνοκύπριοι τα βλέπουν και χαίρονται και ελπίζουν, γιατί θα αποφευχθεί, λένε, η διχοτόμηση του νησιού. Εμείς τη λύση της Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδια ονομάζουμε επίσημη διχοτόμηση, επίσημη υποδούλωση στην Τουρκία κι αυτοί  επανένωση της πατρίδας. Και άλλα ηχηρά παρόμοια, κατά τον ποιητή. 

Η παρανομία είναι παρανομία κι εμείς με τη λύση της Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδια απλά θα διαγράψουμε κάθε δίκαιο και θα συνεπικουρήσουμε στην πραγματοποίηση της διακηρυγμένης διεθνώς παρανομίας. Το παράνομο ψευδοκράτος θα γίνει κράτος, οι παράνομες συμφωνίες του με την Τουρκία θα ισχύσουν και δεμένοι χειροπόδαρα θα υπογράφουμε την υποδούλωσή μας και θα τη χειροκροτούμε ως λύση των δεινών μας. Διερωτώμαστε  αν ύστερα από σαράντα χρόνια σκλαβιάς, αυτό θα είναι το μέλλον των Ελλήνων αυτού του τόπου και μάλιστα με τη δική μας υπογραφή.

ΠΗΓΗ:

No comments:

Post a Comment