Thursday, December 31, 2015

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΟΥΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ



ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΟΥΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τα σχόλια, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, στην ανάρτηση που επιγράφεται Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός: «Ο παπισμός είναι σύστημα, ένα σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας και της νόθευσης της πίστης»., τη συζήτηση για κάτι που είπε -ή τουλάχιστον υπάρχει ο ισχυρισμός ότι είπε- ο π. Γεώργιος Μεταλληνός.

Κατηγορείται, συγκεκριμένα, ότι είπε ότι η Εκκλησία δεν καταδικάζει το Σύμφωνο Συμβίωσης και ότι όσοι κληρικοί το καταδικάζουν αυτοκαταργούνται.

Η απορία όλων μας είναι πρώτιστα αν όντως ο π. Γεώργιος είπε αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι γραπτό αλλά είναι αναφορά που έγινε προφορικά. Ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχουν μεταφερθεί ορθά τα λεχθέντα, όχι κατ’ ανάγκην από κακοήθεια, αλλά από παρανόηση.

Επειδή διαφορετικές προσδοκίες έχουμε από τον π. Γεώργιο Μεταλληνό τον παρακαλούμε θερμά να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις ώστε αν παρενοήθη να έχουν υπόψη οι σκανδαλισθέντες τι ακριβώς είπε και τι εννοούσε.

Αν απλά καταδίκασε τη γλώσσα και το ήθος των λεχθέντων του Σεβ. Καλαβρύτων για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων ασφαλώς δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Αν, όμως, εννοούσε ότι οι ιερείς δεν έχουν καθήκον να υπερασπίζονται το μυστήριο του γάμου και να καταδικάζουν τον πολιτικό γάμο και το Σύμφωνο Συμβίωσης υπέπεσε σε σοβαρότατο σφάλμα και πρέπει να ανακαλέσει.

Αν αποδειχθεί ακριβής η καταγγελία σε βάρος του π. Γεωργίου θα προστεθεί στο άλλο του μεγάλο ατόπημα όταν απεκάλεσε γνήσιο αντιοικουμενιστή τον κ. Γιανναρά παρόλον ότι χαρακτήρισε την "Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό" “καραγκιοζιλίκια” και παρόλον ότι έδωσε το παρόν του στο οικουμενιστικό συνέδριο στο Μποζέ. Αφήνουμε πια αυτά που είπε για το Αειπάρθενο της Θεοτόκου και τους Ιερούς Κανόνες. Και ας μην ξεχνούμε ότι είναι ο αρχηγέτης του εν Ελλάδι Νεονικολαιτισμού που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει τα χειρότερα μηνύματα για τις σαρκικές αμαρτίες. Αν κάποιος που είναι υπεύθυνος για τόσες αστοχίες είναι "εξαίρετος διανοούμενος", όπως έγραψε ο π. Γεώργιος Μεταλληνός σε κύριο άρθρο του στον "Ορθόδοξο Τύπο", και γνήσιος αντιοικουμενιστής, οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους.

No comments:

Post a Comment