Saturday, December 12, 2015

ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΤΑ π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΦΑΡΟΝ ΑΝΙΕΡΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ»



ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΤΑ π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΦΑΡΟΝ ΑΝΙΕΡΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ»

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η συνέντευξη του π. Φ. Φάρου στην «Καθημερινή» πρέπει να έκανε τους άπιστους να χαρούν «χαράν μεγάλην σφόδρα». Είναι τόσον κραυγαλέα αντιευαγγελικά αυτά που εκστομίζει, ώστε τα αντιλαμβάνεται από την πρώτη ματιά κι αυτός ακόμη ο μέσος άνθρωπος, που δεν είναι εγκρατής της Θεολογίας. Θα αναφερθούμε μόνο σε λίγα απ’ αυτά που έχει πει, διότι αποτελούν καταιονισμό αντιχριστιανικών θέσεων και αποπνικτικών αναθυμιάσεων, που για να τα διαβάσει κανείς χρειάζεται να φορέσει αντιασφυξιογόνο μάσκα. 

ΔΕΝ έχει ακούσει, ΔΕΝ έχει διαβάσει ότι ο Χριστός καταδικάζει και την υποκρισία ΑΛΛΑ και την πορνεία; Δεν ξεκαθαρίζει μια για πάντα το θέμα αυτό στο Ευαγγέλιο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι και η απλή εφάμαρτη επιθυμία αποτελεί αμαρτία; Δεν καταδικάζει στη συνομιλία του με τη Σαμαρείτιδα τις εκτός γάμου σχέσεις; Πώς να το κάνουμε! Ο Χριστός και κατ’ ακολουθίαν η Εκκλησία του καταδικάζει και την πορνεία και την υποκρισία. Καθαρή υποκρισία είναι να λέει κανείς «ότι ο Χριστός δεν μίλησε για τις προγαμιαίες σχέσεις, αλλά για τους δύο Κυρίους το Χριστό και το Μαμμωνά» ενώ γνωρίζει καλά, σαν ευπαίδευτος κληρικός, ότι ο Χριστός καταδικάζει  σαφώς κι απεριφράστως στο Ευαγγέλιο και τα δυό. 

Δεν θεωρεί ο ανωτέρω κληρικός την ομοφυλοφιλία αρρώστια και φέρνει σαν μάρτυρα την… Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία!!! Ώρα είναι να μας πει ότι θα αντικαταστήσει στο Σύμβολο της Πίστεως το «πιστεύω εις Μιαν Εκκλησίαν» με το «πιστεύω εις Μιαν Αμερικανικήν Ψυχιατρικήν Εταιρείαν». Ας κάνει τον κόπο να διαβάσει στη Γένεση την περίπτωση των Σοδομιτών και το πώς τους αντιμετώπισε ο Θεός, στους Κριτές  το έγκλημα της Γαββαά και κυρίως τις Επιστολές  του Απ. Παύλου για να μάθει τι είναι αυτή η παρά φύσιν κατάσταση και πώς την αντιμετωπίζει ο Θεός. 

Συμφωνούμε όμως απόλυτα μαζί του ότι η Εκκλησία έχει εσωτερικούς εχθρούς, κυρίως κληρικούς που διαστρέφουν τη διδασκαλία της, όπως πράττει κι ό ίδιος γυμνή κεφαλή. Αυτούς πρέπει να οδηγήσει ενώπιον της η Ιερά Συνοδος  για καθαίρεση κι όχι όσους αντιστέκονται στη λαίλαπα του οικουμενισμού, όπως ο π. Νικόλαος Μανώλης.

2 comments:

  1. Δυστυχώς η έλλειψη βιώματος ορθοδόξου πνευματικής ζωής από τους σύγχρονους ποιμένες μας ή καλύτερα η εκφύλισή της, έχει ως αποτέλεσμα την αποκλίνουσα "χριστιανική" διδασκαλία!

    ReplyDelete