Sunday, December 27, 2015

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ



ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, την ακόλουθη δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου:

«Το τι θα κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του είναι δική του υπόθεση, αλλά το πώς θα θεσμοθετήσει η κρατική εξουσία, δεν είναι δική της υπόθεση. Πιστεύω ότι θεσμικά η ρύθμιση είναι αντίθετη από την Εκκλησία και -εύχομαι να βγω ψεύτης- ότι άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου για νομοθετήματα, τα οποία θα επιφέρουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή».

Πολύ περίεργες δηλώσεις. Δηλαδή η Εκκλησία έχει ΜΟΝΟΝ αντίρρηση για τη νομοθετική ρύθμιση της αμαρτίας και όχι πρωτίστως για την ίδια την αμαρτία; Παρόμοιες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης αλλά ειλικρινά δεν περιμέναμε να τις ακούσουμε από ένα επίσκοπο. Ασφαλώς και η Εκκλησία μπαίνει, όχι απλά στην κρεβατοκάμαρα του ανθρώπου αλλά και στα έγκατα της ψυχής του. Τα λεγόμενα "προσωπικά δεδομένα" και το άβατο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου αφορούν την πολιτική ορθότητα. Όχι το Ευαγγέλιο. Τι είναι αυτά που λέτε Σεβασμιότατε; Αυτό που ενοχλεί είναι η νομοθετική ρύθμιση και όχι η διάπραξη της αμαρτίας;

Ύστερα για ποιο λόγο κάνατε τις δηλώσεις σας για το Σύμφωνο Συμβίωσης κατόπιν εορτής και αφού ψηφίστηκε ο νόμος; Γιατί δεν μιλήσατε προηγουμένως για να ρίξετε το βάρος σας στον αγώνα;

Με πολλή θλίψη παρατηρούμε ότι, ενώ είστε κάτι παραπάνω από πρόθυμος να τρέχετε σε κάθε μορφής πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, κρατάτε το στόμα σας ερμητικά κλειστό για θέματα της πίστεως. 

Επίσης! Πολλά σούρτα-φέρτα έχετε με τους δημοσιοσχεσίτες Βατοπαιδινούς και τον Πανιερότατο Λεμεσού, ενώ είστε προκλητικά απών από τους αγώνες της Εκκλησίας.

Άλλα περιμέναμε από σας.

No comments:

Post a Comment