Saturday, September 1, 2012

ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Αναστάσιος”:


«Γνωρίζετε ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευχόμαστε για σας και τας ανάγκας σας ιδιαιτέρως δε, κατά την δύσκολον αυτήν περίοδον την οποία διέρχεται η ελληνική κοινωνία και η χώρα.

Ευχόμεθα η περίοδος αυτή να παρέλθει συντόμως, και είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο όντως θα συμβεί, διότι γνωρίζομε τα ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεως ενεργητικότητος και εφευρετικότητος δια των οποίων έχει προικίσει ο Θεός το γένος μας» δήλωσε ο Πατριάρχης το Γένους μας κ. Βαρθολομαίος κατά την άφιξή του στα Χανιά της Κρήτης όπου του επιφυλάχθηκε πάνδημη θερμή υποδοχή.


Αυτή την πίστη χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε τα δεινά που μας έφερε η κρίση.


Δεν είναι η πρώτη φορά που μας χτυπά την πόρτα η δύσκολη ώρα.


Αλλά πιστεύαμε στο Θεό, οδηγούμαστε σε μετάνοια και ο Θεός μας "εξήγαγεν εις αναψυχήν".


Μετάνοια και πίστη χρειαζόμαστε ότι ο Αγιος Θεός θα μας φωτίσει και θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τα χαρίσματά που μας προίκισε για να κάνουμε προκοπή.


Ευχόμαστε η ποιμαντορική επίσκεψη του Παναγιότατου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.


Ελπίζουμε ότι οι διοργανωτές της πατριαρχικής επίσκεψης θα αποφύγουν τα λάθη που έγιναν σε άλλες Μητροπόλεις.


Ευελπιστούμε ότι θα υποδεχθούν ολόθερμα μεν τον υψηλό επισκέπτη, αλλά χωρίς περιττές σπατάλες σε τόσο δύσκολες οικονομικά ώρες.


Παράλληλα ελπίζουμε ότι ουδεμία οικουμενιστική ενέργεια ή λόγος δεν θα ξεφύγει από τα πατριαρχικά χείλη ή από τα χείλη κάποιου από τους διοργανωτές της πατριαρχικής επίσκεψης.


Ο Παναγιότατος πρέπει να επισκέπτεται ποιμαντορικά όλες τις Μητροπόλεις του θρόνου για να τις ευλογεί, αλλά και για να ενισχύεται ο ίδιος και οι εν τη Βασιλευούση “ελεύθεροι πολιορκημένοι”.


Είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζει ο Παναγιότατος και οι Ρωμηοί της Βασιλεύουσας εξ ιδίας εμπειρίας ότι ο Ελληνικός λαός τους σκέπτεται, τους αγαπά και προσεύχεται γι’ αυτούς.


Οι επισκέψεις όμως πρέπει πάντοτε να έχουν πνευματικό - και όχι κοσμικό - χαρακτήρα και αυτό είναι ευθύνη όσων διοργανώνουν την επίσκεψη.



No comments:

Post a Comment