Monday, September 17, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΕΡΩ, ΤΕΥΧΟΣ 11



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

ΕΡΩ, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2012, Περιοδικό του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας, Τεύχος 11, σσ. 128.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Για μια ακόμη φορά το περιοδικό ΕΡΩ μας εκπλήσσει με την ποιότητα και την ποικιλία των κειμένων του, με την εξαίρετη εκτυπωτική του καλαισθησία και με την πρωτοτυπία των θεμάτων του σε κάθε τεύχος.

Να συγχαρούμε θερμά τον κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας, και τους συνεργάτες του, για την ωραία επιλογή των κειμένων που έκανε και για την λαμπρή παρουσία του “Κέντρου” στη ζωή της πατρίδας μας.

Σ’ αυτό το τεύχος του ΕΡΩ διαβάσαμε - μεταξύ άλλων - με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα εξαιρετικό κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου για τη μεταγλώττιση των λειτουργικών κειμένων, το κείμενο της Αικατερίνης Λέπη για τον π. Λεωνίδα, το άρθρο για τους κρυπτοχριστιανούς του Βασιλείου Ναζλή, τα κείμενα της πρεσβυτέρας Βαρβάρας Μεταλληνού και άλλων για την οικογένεια και τη νεότητα και το αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Γεώργιου Βηλιώτη που επιγράφεται “Ονομάτων επίσκεψις.”

Εντυπωσιακή η συμμετοχή γυναικών αρθρογράφων στο παρόν τεύχος με πολύ αξιόλογα κείμενα.

Η ακλόνητη εμμονή των υπευθύνων του “Κέντρου” στην ιδέα της επιστροφής στην παράδοση επιδιώκεται όχι μόνον θεολογικά αλλά και πολιτισμικά. Γι’ αυτό το “Κέντρο” πραγματοποιεί ημερίδες για διάφορα θέματα όπως “Επιστροφή στην ύπαιθρο”, ενώ προβάλλει τις παραδοσιακές Ελληνικές τροφές.
Να ευχαριστήσουμε τον Χριστό για τη φώτιση που δίνει σ’ όσους πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία και λειτουργία του “Κέντρου” και για την ποιότητα των εκδόσεων και των άλλων δραστηριοτήτων του και να ευχηθούμε ο καλός Θεός να τους φωτίζει να συνεχίσουν με την ιδία ταπείνωση και αποτελεσματικότητα το έργο τους.

2 comments:

  1. Καλημέρα!
    Δημοσιεύτηκε και εδώ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/09/11.html

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ θερμά για την αναδημοσίευση.

    ReplyDelete