Monday, September 17, 2012

Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΩΝ ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΩΤΗΣ


Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΩΝ ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΩΤΗΣ














Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο Αρχων ιερομνήμων του Οικουμενικού Θρόνου κ. Πανώτης δημοσίευσε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ απάντηση στην επίθεση του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στη διαβόητη ρήση και πρακτική της δωρεάς του “Ιερού Κορανίου”. 


Η αναφορά του κ. Πανώτη στο θέμα είναι λογικά και θεολογικά μετέωρη. 

Τα επιχειρήματα που προσκομίζει είναι τόσο σοβαρά όσον το επιχείρημα που ανέφερε στο παρελθόν για να αποδείξει ότι ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος ήταν (άκουσον! άκουσον!) οικουμενιστής!!! επειδή τον συγκίνησε το πρόσωπο του μυθιστορηματικού ήρωα Επισκόπου Μυριήλ του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ “Οι Αθλιοι”!!! 

Λες και υπάρχει κανείς που διαβάζει το μυθιστόρημα και δεν συγκινείται από τη μορφή του επισκόπου Μυριήλ! 

Λες και ο π. Επιφάνιος και όλοι όσοι διάβασαν την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή δεν συγκινούνται από την μορφή της Αντιγόνης. 

Με την ίδια λογική - γράφε παραλογισμό - όσοι συγκινούνται από την Αντιγόνη ή την Ηλέκτρα είναι παγανιστές!!!

Αυτής της σοβαρότητας τα επιχειρήματα προσκομίζει ο κ. Πανώτης για να αποδείξει ότι το Κοράνιον είναι “ιερόν”.

Τι λέγει λοιπόν ο κ. Πανώτης για να δικαιολογήσει την αήθη προσφορά “ιερών κορανίων” σε μουσουλμάνους; 

Οτι το ίδιο έκανε όχι μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος!!!

Είναι σαν να λέμε: Κάποιος παρουσιάζεται στο δικαστήριο και τον ρωτά ο δικαστής: Γιατί έκλεψες; Και απαντά ο κατηγορούμενος; Μα υπάρχει και άλλος κλέφτης.!!! Οντως περισπούδαστη και θεολογικότατη η ερμηνεία του Αρχοντος Ιερομνήμονος.!!!

Να μας επιτρέψει καταρχήν ο κ. Πανώτης - αν και πολύξερος περί τα εκκλησιαστικά - να τον πληροφορήσουμε ότι πλην του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προέβη σε παρόμοια αήθη ενέργεια, αλλά και ο επίσκοπος Τούζλας Βασίλειος της Σερβικής Εκκλησίας. Αρα πληθαίνουν οι παράνομοι. Χωρίς όμως, κ. Πανώτη, με αυτό να σημαίνει ότι  αμνηστεύεται η ανομία, επειδή οι πολλές παρανομίες δεν κάνουν - όπως γνωρίζετε - ποτέ νόμο.

Αλλά ο Αρχων Ιερομνήμων ξέχασε να αναφέρει ότι ο Παναγιότατος εγκατέλειψε την πρακτική αυτή μετά που διαπίστωσε πόσο σκανδάλισε τους πιστούς. 

Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν δώρησε “ιερόν κοράνιο” μόνον κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αλλά και κατά την πρώτη μετάβασή του στην Παναγία του Σουμελά. 

Εκτοτε όμως δεν επανέλαβε το ατόπημα. 

Αγαπητέ κ. Πανώτη δεν σας λέγει τίποτα αυτό; 

Δεν κατάλαβα τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Οτι είστε “βασιλικότερος του βασιλέως”;

Το να προσφεύγουμε στους “Αθλίους” του Ουγκώ για να παρουσιάσουμε τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο οικουμενιστή και το να παραθέτουμε κάποια απομονωμένα χωρία από το “Ιερόν Κοράνιο” για να αποδείξουμε την “ιερότητα" του Κορανίου εξέρχεται κατά πολύ των οιωνδήποτε αποδεκτών ορίων σοβαρότητας.

Αλλά να πούμε και το αλλο. Ο Σεβ. Καλαβρύτων έγραψε πολλά, εμπαθή και αφερέγγυα κατά του  Οικουμενικού Θρόνου. 

Αν εσείς και ο π. Γεώργιος Τσέτσης - του οποίου πάντως η αναφορά ήταν πολύ πιο προσεκτική από τη δική σας - δεν προσπαθούσατε να τετραγωνίσετε τον κύκλο με την αναφορά σας στο “Ιερόν Κοράνιον” η επιχειρηματολογία σας εναντίον του “Φαναριομάχου” θα είχε διαφορετικό εκτόπισμα. 

Τώρα ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να δεχτεί ότι είναι ορθό οι ορθόδοξοι ιεράρχες να δωρίζουν “Ιερά Κοράνια;”

No comments:

Post a Comment