Sunday, September 23, 2012

ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ




ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Λίγες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να παραστώ σε θυρανοίξια ιερού ναού γι’ αυτό χάρηκα ιδιαίτερα για την σημερινή ευλογία που είχα στον ιερό ναό του Αποστόλου Πέτρου στο Μπρόνξ.

Μόλις έχει αποπερατωθεί μια ωραιότατη εκκλησία με θαυμάσια κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων στην καρδιά του Μπρονξ. Είναι απορίας και συγχαρητηρίων άξιο πώς κατόρθωσε μια ολιγομελής κοινότητα, υπό την καθοδήγηση του π. Νικολάου Σωτηρόπουλου, να χτίσει - σε χρόνο ρεκόρ - ένα ωραιότατο ναό.

Παραβρέθηκαν πλήθος πιστοί και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τέλεσε τα θυρανοίξια με τη συμμετοχή του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ζήλων, την παρουσία του Θεοφιλέστατου επισκόπου Φασιανής κ. Αντώνιου και άλλων κληρικών.

Η ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αποστόλου Πέτρου στο Μπρονξ είναι μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι του αθόρυβου αλλά ουσιαστικού έργου που τελείται την Εκκλησία της Αμερικής.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμα του - και σε άλλα σημεία της τελετής - έκανε λειτουργική αγωγή στους πιστούς για να κατανοήσουν πώς τελούνται τα Θυρανοίξια και κάλεσε τους πιστούς τώρα που έχουν περικαλλή ναό να μιμηθούν τον Απόστολο Πέτρο και να σκορπίσουν το φως του Χριστού στον κόσμο.

Η παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού γέμισε χαρά τους πιστούς, όχι μόνον για το ενδιαφέρον να παραστεί στα θυρανοίξια, αλλά και για το σύντομο χαιρετισμό του στον οποίο  αναγνώρισε τον αναντικατάστατο ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία για τη διατήρηση του Απόδημου Ελληνισμού.

Μακάρι όλοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο να αντιληφθούν τις διαπιστώσεις του κ. υφυπουργού και να σταματήσουν να υποσκάπτουν την Τροφό του ευσεβούς ημών Γένους.

No comments:

Post a Comment