Saturday, September 29, 2012

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ



ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Δεν διαφωνεί κανείς με την ουσία των όσων λέγει ο “Νεωκόρος”, αλλά είναι ολοφάνερη η προσπάθειά του να αλλάξει την ατζέντα των συζητήσεων αυτή την περίοδο και να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές στις Μητροπόλεις Ιερισσού και Πρεβέζης.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος κατορθώσει να επιβάλει τους δικούς του υποψηφίους θα έχει 
1.) Καταρχήν εξασφαλίσει ακόμη δύο κουκιά για την προώθηση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και,
2.) Θα κερδίσει προπαντός την παράσταση της νίκης στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές όποτε θέλουν προκύψει κατά τις βουλές και τα στρατηγικά σχέδια του Μακαριότατου.

Γράφει συγκεκριμένα στο Εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Άναψαν οι τηλεφωνικές γραμμές των Μητροπόλεων τις τελευταίες μέρες και εμείς οι νεωκόροι δεν μπορούμε να "βγάλουμε γραμμή".

Άλλοι συζητούν για τις εκλογές σε Ιερισσό και Πρέβεζα, άλλοι για τα θέματα της Συνόδου της Ιεραρχίας κι άλλοι για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Η μοναδική Μητρόπολη η οποία "περί άλλα τυρβάζει" είναι η Μητρόπολη Ηλείας.

Εκεί, μαθαίνω, τους απασχολεί μόνο ένα θέμα: Πότε θα αποκτήσει και δεύτερο βοηθό Επίσκοπο ο Σεβασμιώτατος.

Όταν οι αρχιερείς στην "αναγνώριση" του κινητού τους βλέπουν "Ηλείας Γερμανός" ξέρουν εκ των προτέρων το θέμα που τον απασχολεί, λένε.

"Ο κληρικός που προτείνει ο Άγιος αδελφός είναι εξαίρετος. Δεν διαφωνεί κανείς με το πρόσωπο.

Όμως ούτε η ώρα είναι, ούτε και οι εποχές για να κάνουμε Επισκόπους.

Είναι προκλητικό απέναντι στον λαό. Άλλωστε, δεν μπορεί να γεμίζουμε βοηθούς Επισκόπους μία μητρόπολη, επειδή ο Μητροπολίτης υποστηρίζει πως δεν μπορεί να την διαποιμάνει.

Αν δεν μπορεί να παραιτηθεί και να μπει ο καταλληλότερος. Και γιατί όχι και κάποιος από αυτούς που προτείνει ο κ. Γερμανός" εκμυστηρευόταν σε δικούς του ανθρώπους Μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου που δεν μασάει τα λόγια του. 

Ο συνάδελφος νεωκόρος της Μητρόπολης μου έχει ψιθυρίσει πάντως πως η ιδέα για έναν ακόμη βοηθό Επίσκοπο δεν την είχε μόνος του ο Σεβασμιώτατος.

"Πάντοτε πίσω από τις καλές ιδέες κρύβεται και ένα γυναικείο μυαλό..." μου έλεγε όταν κατάφερε κι αυτός να "βγάλει γραμμή" στο τηλέφωνο και να με ενημερώσει...”

Το κουτσομπολιό - όπως διαπιστώνετε - ο “Νεωκόρος” το έχει αναγάγει σε επιστήμη.

Ασφαλώς και δεν χρειάζεται δεύτερος βοηθός επίσκοπος για τη Μητρόπολη Ηλείας αφού ο θεσμός των βοηθών επισκόπων πάσχει εκκλησιολογικά και κανονικά και πρέπει να καταργηθεί εντελώς. 

Πολλώ μάλλον επομένως δεν χρειάζεται δεύτερος βοηθός επίσκοπος σε μια επαρχιακή Μητρόπολη. 

Αν ο Σεβασμιότατος Ηλείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ας παραιτηθεί για να εκλεγεί άλλος που έχει τη δυνατότητα να ποιμάνει τη Μητρόπολη Ηλείας.

No comments:

Post a Comment