Thursday, November 26, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΥΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΚΥΚΚΟΥ κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟ


 ΥΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΚΥΚΚΟΥ κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Μετά το πέρας  της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το Ουκρανικό, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος έκανε δηλώσεις.


Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι εύχεται και προσεύχεται να βρεθεί κανάλι που θα του ζητήσει συνέντευξη για να εξηγήσει τις θέσεις του για το Ουκρανικό.


Πανιερώτατε! Για το δικό σας το καλό μην δώσετε συνέντευξη, επειδή σε αυτήν, δεν θα πείτε κάτι διαφορετικό από όσα γράψατε στο αθεολόγητο βιβλίο που εκδώσατε.

Στο βιβλίο σας αυτό, Πανιερώτατε, καταχωρείτε τα χιλιοαπαντημένα επιχειρήματα των Ρωσσόφιλων θεολόγων στα οποία δόθηκε πάλιν και πολλάκις αποστομωτική απάντηση.


Αν, λοιπόν, ο δημοσιογράφος που θα σας πάρει την συνέντευξη θα έρθει κατάλληλα προετοιμασμένος, θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση και θα εκτεθείτε στο ποίμνιό σας ανεπανόρθωτα.


Ταπεινή μου άποψη, Πανιερώτατε, είναι ότι πρέπει να υιοθετήσετε την στρατηγική του Πανιερώτατου Λεμεσού.

Καταθέσατε ήδη, με το βιβλίο και τις δηλώσεις σας και προπαντός με την επιχειρηματολογία σας στην Ιερά Σύνοδο, την διαφωνία σας με την απόφαση της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου. 


Αυτό είναι υπεραρκετό. 


Μη συνεχίσετε, σας παρακαλώ, την δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα.


Αν παρ’ ελπίδα, Πανιερώτατε, δεν ενεργήσετε όπως φιλικά, υικά, ταπεινά και από άδολη αγάπη σας εισηγούμαι, θα διαπιστώσετε ότι με μαθηματική ακρίβεια


1.) Θα μείνετε εσείς εκτεθειμένος, από τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης, και


2.) Θα ρίξετε λάδι στην φωτιά του αφόρητου σκανδαλισμού του ποιμνίου της Εκκλησίας.

Θεού θέλοντος, από αύριο, Πανιερώτατε, θα αρχίσω να σχολιάζω τις θέσεις που καταγράψατε στο βιβλίο σας και τις δηλώσεις που κάνατε για το Ουκρανικό. 


Στόχος του σχολιασμού μου είναι να σας βοηθήσω να αντιληφθείτε ότι οι θέσεις που διατυπώνετε στο βιβλίο σας είναι θεολογικά διάτρητες.


Εύχομαι και προσεύχομαι η Παναγία του Κύκκου να σας φωτίσει να ενεργήσετε κατά Θεόν και να οικοδομήσετε, αντί να σκανδαλίσετε, το ποίμνιο της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment