Friday, March 1, 2019

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ


ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====


Ορισμένοι αντιοικουμενιστές ομολογούν, χωρίς ενδοιασμό, ότι υποστηρίζουν τα γεωπολιτικά παιγνίδια της Ρωσσίας στην Ουκρανία. 

Δεν έχω καμιά υποχρέωση να στηρίξω τα γεωπολιτικά παιγνίδια της Ρωσσίας, των ΗΠΑ, της Ευρωπαικής Ένωσης ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Μόνον τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού με απασχολούν, αλλά ακόμη και αυτά τα ιεραρχώ δεύτερα σε σχέση με την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Αναφορικά με το Ουκρανικό με συνέχει και θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα να με συνέχει ΜΟΝΟΝ η ενότητα της Εκκλησίας και η επέλαση του Οικουμενισμού, που υπηρετούν ευόρκως και οι εν Φαναρίω και οι εν Μόσχα και οι εν Ρουμανία και οι εν Αλεξανδρεία και οι εν Ιεροσολύμοις και οι εν Αντιοχεία και οι εν Σερβία. 

ΑΤΥΧΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
__________

Ορισμένοι προβάλλουν τον ατυχέστατο παραλληλισμό της εισβολής των Ρώσσων στην Κριμαία και στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία με την στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο.

Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια και τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα.

Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και κατέχει με την δύναμη των όπλων το 37% του εδάφους της.

Η Ρωσσία κατέλαβε και προσάρτησε την Κριμαία και ελέγχει με παραστρατιωτικές ομάδες την Ανατολική και Νότια Ουκρανία.

Άρα και η Τουρκία και η Ρωσσία είναι εισβολείς.

Πρόσχημα των Τούρκων για την εισβολή στην Κύπρο προβλήθηκε το ενδιαφέρον για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πρόσχημα των Ρώσσων για την εισβολή στην Ουκρανία προβλήθηκε το ενδιαφέρον για τους ρωσσόφωνους των Νότιων και Ανατολικών περιοχών.

Όσο για την Κριμαία προσαρτήθηκε ήδη στην Ρωσσική Ομοσπονδία.

Επομένως;

1.) Ουδεμία σχέση έχει η εισβολή των Ρώσσων στην Ουκρανία με την στήριξη που προσφέρει στην Κύπρο η Ελλάδα.

2.) Η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και η εισβολή των Ρώσσων στην Ουκρανία στηρίζονται στην δύναμη των όπλων και αποσκοπεί στην καταστρατήγηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας δύο αδύνατων στρατιωτικά χωρών. 

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΡΩΣΣΟΙ
=====

Γνωρίζουν Ουκρανούς, αναφέρουν ορισμένοι, που νοιώθουν Ρώσσοι. 

Και ποιος ποτέ είπε το αντίθετο;

Κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης έγινε μαζικός εποικισμός Ρώσσων στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι Ρώσσοι, λοιπόν, της Ουκρανίας αισθάνονται Ρώσσοι. Τι το πιο φυσιολογικό; 

Οι πλείστοι μουσουλμάνοι της Θράκης, της Δωδεκαννήσου και της Βόρειας κατεχόμενης Κύπρου αισθάνονται Τούρκοι.

Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να εισβάλει στην Θράκη, στα Δωδεκάννησα και στην Κύπρο;

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
_______

Ενόχλησε, ορισμένους, το σκίτσο που δημοσίευσα πρόσφατα το οποίο δείχνει την Ρωσσική αρκούδα να κατασπαράσσει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας.

Γιατί άραγε;

Όταν μια ισχυρή στρατιωτικά χώρα εισβάλει σε μία άλλη χώρα δεν κατασπαράσσει σαν λύκος ή σαν αρκούδα ή σαν ύαινα την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία; 

Δεν καταστρατηγεί το Διεθνές δίκαιο και τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών;

Και όχι μόνον αυτό! Έκπληκτος διάβασα ότι ορισμένοι υποστηρίζουν τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσσίας στην Ουκρανία και ισχυρίζονται ότι το ανεξάρτητο κράτος της Ουκρανίας δεν έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να γίνει μέλος οποιασδηποτε στρατιωτικής συμμαχίας ή πολιτικής ή οικονομικής Ένωσης επιθυμεί, ούτε να παραχωρήσει σε άλλη χώρα βάσεις στο έδαφός της.!!!

Και γιατί αυτό;

Επειδή θίγονται τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσσίας.!!!

Αλλά αυτό ακριβώς δεν συνέβηκε με τους αντιαεροπορικούς πύραυλους SS 300 με την Κύπρο;

Η Κύπρος αγόρασε τους Ρωσσικούς πύραυλους και η Τουρκία απαγόρευσε την εγκατάστασή τους στην Κύπρο με την δικαιολογία ότι θίγονται τα ζωτικά της συμφέροντα.!!!

ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
________

Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν ορισμένοι, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι ανίσχυρες στρατιωτικά χώρες την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των οποίων επιβουλεύεται η πανίσχυρη στρατιωτικά Τουρκία;

Επομένως, πώς είναι δυνατόν ένας Έλληνας της Ελλάδας ή της Κύπρου να υποστηρίζει τον ακρωτηριασμό της εδαφικής ακεραιότητας μίας χώρας και την καταπάτηση του Διεθνούς δικαίου όπως έκανε η Ρωσσία σε βάρος της Ουκρανίας και η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου;

Αν η Τουρκία προελάσει στην Κύπρο ή εισβάλει στην Θράκη με τι μούτρα θα παρουσιαστούμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα Ηνωμένα Έθνη να υποστηρίξουμε το δίκαια του Ελληνισμού;

Τι θα απαντήσουμε στους εισβολείς όταν μας ρωτήσουν: Εσείς υποστηρίξατε την εισβολή των Ρώσσων στην Ουκρανία. Χειροκροτήσατε τον ακρωτηριασμό της εδαφικής της ακεραιότητας και τώρα παραπονείστε επειδή η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο ή στην Θράκη;

Μήπως υπάρχουν καλές και κακές εισβολές ή όλες οι εισβολές παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και γι' αυτό είναι καταδικαστέες;

Μια αδύνατη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν έχει την πολυτέλεια να υποστηρίζει την καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου επειδή το Διεθνές Δίκαιο είναι η ασπίδα της έναντι των ισχυρών της αντιπάλων.


ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
_________

Τα πιο πάνω δεν τα έγραψα σαν απάντηση σε όσους αναφέρονται στην εισπήδηση ή στην φερομένη ως εισπήδηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Ρωσσίας. 

Ούτε γι' αυτούς που εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για την αποκατάσταση των πρώην Σχισματικών της Ουκρανίας. 

Το άρθρο γράφτηκε ΑΠΟΚΕΛΙΣΤΙΚΑ για όσους προμαχούν για τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσσίας και οι οποίοι -χωρίς να ερυθριούν- και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων του Ελληνισμού, υποστηρίζουν ότι η Ρωσσία έχει δικαίωμα να εισβάλλει σε μια χώρα, να την ακρωτηριάζει εδαφικά και να προσαρτά ένα τμήμα της, επειδή θίγονται τα ζωτικά της συμφέροντα.

Αυτό είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ άρθρο που δημοσιεύω για το θέμα το οποίο ανέλυσα κατ' επανάληψη στο παρελθόν. 

Ότι είχα να πω για την εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε με αυτό το άρθρο. 

Παραμένουν, όμως, ανοιχτά προς συζήτηση πολλά θέματα για το Ουκρανικό, όπως λ.χ. 
1.) αν είναι κανονική η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, 
2.) η ορθότητα ή μη της αποκατάστασης των πρώην Σχισματικών, 
3.) η εισπήδηση σύμφωνα με ορισμένους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, 
4.) η δυνατότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εξετάζει προσφυγές ιεραρχών που ανήκουν σε άλλες Δικαιοδοσίες, 
5.) η στάση του Ουκρανίας Ονούφριου για το Ουκρανικό, 
6.) η Σύνοδος του Μινσκ κτλ.. 

Ελπίζω να επανέλθω σύντομα για να καταθέσω τις απόψεις μου γι' αυτά τα θέματα.

7 comments:

  1. Ουδέν αναληθέστερον  αυτού  κ.  Τελεβάντο  !  Το   Κίεβο   είναι   η  κολυμβήθρα  των  Ρώσων  .  Η  Ουκρανία  δεν  υπάρχει  στον  χάρτη  ως  Ουκρανία  παρά  απο  το  '90  δηλαδή  εδώ  και  30  χρόνια  .  Αν  θέλουμε  νά  την  παραλληλήσουμε  μέ  κάποια   χώρα  ,  μπορούμε  νά  το  κάνουμε   μέ  το  ψευδοκράτος  των  Σκοπίων   ως  γεννήματα   αμφότερες  της  διάλυσης  των  πρώην  κομμουνιστικών   καθεστώτων  . Ποιά  η  ομοιότης  της  σχέσεως  Ρωσσίας  -  Ουκρανίας  μέ  την  σχέση  Τουρκίας  -  Κύπρου   !  Ό, τι  θέλουμε  λέμε  ;   Για  ποιό  εποικισμό  της  Ουκρανίας  μιλάτε  μέ  Ρώσους  !  Και  πρίν  τους  Ρώσους  ποιοί  κατοικούσαν  εκεί  ; 



    Ποιός  μίλησε  για  εισβολή  των  Ρώσων  στην  Ουκρανία  ;   Λέμε  για  την  αυτοκεφαλία  της  εκκλησίας  της  Ουκρανίας   και  παρακαλώ  αυτό  νά  το  δούμε  μέ  καθαρά  εκκλησιαστικά  κριτήρια  και  όχι  γεωπολιτικά  . Η  γεωπολιτική  μπορεί  νά  ασκείται  μέχρι  σημείου  που  δεν  θίγονται  τά     εκκλησιολογικά   ειωθότα  . Δεν  είμαι  η  αρμόδια  νά  μιλήσω  για  την  γεωπολιτική  .  Όμως  να  παραλληλίζετε  τους  αυτόχθονες Ρώσους  της  Ουκρανίας  μέ  τους   κάθε  λογής   εποίκους  πάει  πολύ  !     Εδώ  φύσηξαν  οι   δυτικοί  άνεμοι  και  δεν  άφησαν  τίποτα  όρθιο  απο τα  ιερά  θέσμια  της   εκκλησίας  και  σείς  εξανίστασθε  για   τα   ζωτικά  συμφέροντα   της  Ρωσίας  ;  Τα  άλλα  συμφέροντα   δεν τα  βλέπετε  ;   Την  εισβολή  της  Ρωσίας  θα  την  προκαλέσει -   άν  Θεός  φυλάξοι !   την  προκαλέσει  ! --   η   διειδυτικότητα   της  δύσεως  .  Είπαμε  !  Και  όλα  αυτά  απο  μία  ψυχοπονιά  για  τους  καημένους   τους  σχισματικούς  και  ουνίτες  της  Ουκρανίας  !  





    ReplyDelete
  2. Με συγχωρείτε, κυρία Λωρίτου, αλλά για ποιο λόγο εξανίστασθε;

    Πιστεύετε ότι το άρθρο μου σας αφορά;

    Μήπως ισχύει η παροιμία όποιος έχει μύγα μυγιάζεται;

    Και επειδή η Ουκρανία υπήρξε το λίκνο των Ρώσσων σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα να εισβάλουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος και να καταλύσουν τη κυριαρχία του και να το ακρωτηριάσουν εδαφικά;

    Όσο για το αν υπήρξε εποικισμός των Ρώσσων στις πρώτην επαρχίες της Σοβιετικής Ένωσης μπορείτε να το διαπιστώσετε αν ανοίξετε κάποιο βιβλίο της Ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης.

    Σώνει και καλά θέλετε να καταργήσετε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και να στηρίξετε τον Ρωσσικό ιμπεριαλισμό και μου ζητάτε τα ρέστα επειδή ασχολούμαι με την γεωπολιτική του Ουκρανικού.

    Όσο για την σχέση Ουκρανίας - Κύπρο και Τουρκίας - Ρωσσίας δεν είμαι εγώ που την έκανα αλλά εσείς σε προηγούμενα σχόλια σας στο ιστολόγιο μου.

    Αν ανατρέξετε σ' αυτά τα δείτε ότι εσείς είχατε την φαεινή ιδέα να συγκρίνετε την εισβολή των Ρώσσων στην Ουκρανία με την στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο.

    Και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός που προσπάθησε να μας πείσει ότι η Ρωσσία ορθά εισέβαλε στην Ουκρανία επειδή κινδυνεύουν τα γεωπολιτικά ζωτικά της συμφέροντα.

    Δεν υπάρχει λέτε η Ουκρανία πριν τριάντα χρονια. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέτε. Η Ουκρανία ήταν ισότιμο μέλος του ΟΗΕ από την ίδρυσή του τουτέστιν πριν 70 χρόνια.

    Πέραν αυτού όλες οι πρώην συνιστώσες δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης έγιναν ανεξάρτητα κράτη μετά την κατάλυση της Σοβιετικής ένωσης όπως ακριβώς η Ουκρανία.

    Τι εισηγείστε; Να εισβάλουν οι Ρώσσοι και σε αυτά τα ανεξάρτητα κράτη και να καταλύσουν την κυριαρχία τους;

    ReplyDelete
  3. 1. οι δυνατοί επιβάλλον το θέλω τους.
    2. η Ουκρανία έγινε κράτος για να μειωθει η δύναμη της Ρωσίας.
    3. από τη στιγμή που δεν μπορουμε να αλλάξουμε το δεδομένο, ότι δηλαδή η Ουκρανία έγινε κράτος, είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε το μέρος του Οικουμενικου μας Πατριαρχείου, το οποιο, σύμφωνα με το "τα εκκλησιαστικά συμμεταβάλλονται με τα πολιτικά", ορθως έπραξε και αναγνώρισε το αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία.
    το πρόβλημα το έχουν οι Ρωσοι και οι Ουκρανοί που φωνάζουν δυνατά, και οι δύο, ότι δεν ειναι το ίδιο έθνος!!!

    ReplyDelete
  4. Γιατί νά μυιγιάχομαι  κ. Τελεβάντο ; Δεν  υπάρχει λόγος  νά  αρνηθώ κάτι που  είπα . Όμως  ας  μήν  πελαγοδροούμε μέ συλλογισμούς  και παραλληλισμούς . Εσείς  είστε  πολύ καλός στην οργάνωση  και  στο  συμμάζεμα  . 



    Τί 30  και  τί 70  χρόνια !  Οι Ρώσοι δεν  μετρούν 70  και  100  χρόνια  εθνικού  βίου  σε  αυτά  τα  πατρογονικά  εδάφη  .  Υπήρχε  Ουκρανία  πρίν  την  Σοβιετική  ένωση  ;  Μήπως  υπήρχε  και  Βόρεια  Μακεδονία  πρίν  την    Γιουγκοσλαβία  ;  Καί  πώς  ο  ΟΗΕ το 1945  δέχτηκε  την  Ουκρανία  ως  μέλος  αφού  δεν  ήταν  ανεξάρτητη  χώρα  ; 



    Μπορεί  και  η  Κύπρος  όπως  και  η  Ουκρανία  νά   αισθάνονται  ανεξάρτητες  χώρες  όχι  όμως  μέχρι  του  βαθμού  νά  εγκαταστήσει  η  Κύπρος   στο  έδαφός   της  πυραύλους  για  νά  χτυπήσει  την  Ελλάδα  !   Αυτό  πώς  θα  μας  εφαίνετο   !   Δέν  θα  ήταν  μία  υπερβολική  " ανεξαρτησία"  που  η  Ελλάδα  δεν  θα  συγχωρούσε    ;   Ποιός  μίλησε  για  εισβολή  της  Ρωσίας  στην  Ουκρανία  ;  Μιλήσαμε  για  εκκλησιαστική  εξάρτηση  ,  την  οποία   η  Κανονική  ορθόδοξη  εκκλησία  ως   αυτοδιάθετη  θέλει  νά  έχει  .   Ποιός  ζήτησε  αυτοκεφαλία  !  Ο  Φιλάρετος  ήδη  απολάμβανε  την  αυτοκεφαλία    και  κακοκεφαλία  του  !  Ήταν  ήδη  "αυτοκέφαλος "  όσον  κανείς  άλλος  !  Όμως  επιθυμούσε  την  αυτοκεφαλία  μέ  παπά  και  μέ   κουμπάρο  και  του  κουτρολή  τον  γάμο  !  



    Ίσως   έχετε  μία  διαφορετική  αντίληψη  του  συμφέροντος  .   Εύχομαι  πάντα  νά  ιεραρχείτε   πάνω  απο  όλα  το  εκκλησιαστικό   συμφέρον  ,  όμως  δεν  το  βλέπω  .   Μέ  ελαφρές  επιπλήξεις  ή  " ελαφρά   πηδηματάκια  "   ξεπερνάτε  τά  εκκλησιολογικά   πραξικοπήματα  στην Ουκρανία  .    Καταδικάζετε  το  Ρωσικό  imperium  , όχι  όμως  το  δυτικό  !   Μήν  ψυχοπονάτε  λοιπόν  τόσο  πολύ  για  το  πανορθόδοξο  σχίσμα  !  Τό  πρόβλημά  σας  είναι  γιατί  δεν  κάθεται  η  εκκλησία  ακίνητη  νά  της  χώσουν  την  μαχαιριά  .  Η  εκκλησία  θα  την  φάει  που  θα  την  φάει  την  μαχαιριά  που  λέγεται  Ουνία  ,  τουλάχιστον  άς  είναι  πρός  σωτηρίαν  !  Βρήκαν  στην  Ουκρανία   τον   αδύνατο  κρίκο  . 



    Μήπως  θυμόσαστε  τί  έγινε  μέ  την  Ουνία  στους  διαλόγους  ;  Ας  το  θυμηθούμε  λοιπόν  !   Στο  Freizing  του  Μονάχου    η   αντιπροσωπεία    της  εκκλησίας  της  Ελλάδος    μέ   επικεφαλής  τον  π.  Θεόδωρο  Ζήση  κατάφερε   την   καταδίκη  της  Ουνίας   και  στην  επόμενη  διάσκεψη  στο  Μπαλαμάντ  ,  αφού   απομάκρυναν  τον  π.  Θεόδωρο   επανέφεραν  την  Ουνία  .  Ο  δούρειος  ίππος  λοιπόν  της  Ουνίας  είναι  λυτός  καί  νόμιμος  για  κάποιες  κεφαλές  όχι  όμως  για  την  συνείδηση   της  εκκλησίας  .  Θεός  φυλάξοι  !  Δεν  θα  γίνουμε  Ουνίτες  !  Κατάπιαμε  πολλά  ,  δεν  θα  καταπιούμε   και  την  Ουνία !  Ο  κάθε  Βαρθολομαίος  και  ο  κάθε  Ιερώνυμος  άς  κάνουν  ό,τι  θέλουν  στο  βαθμό  που  θα  τους  το  επιτρέψουν  οι  υπό  την  δεσποτεία  τους  σύνοδοι  .  Απο  εμάς  έχουν  μόνο  μία  απάντηση  :   Δεν  πάνε  νά  χαθούνε  !  

    ReplyDelete
    Replies
    1. από πίτα που δεν τρως, τί σε νοιάζει κι αν καεί...
      εμένα, γιατί με προσπεράσατε κ. Ελένη; δεν σας καλύπτει η θέση μου;

      Delete
  5. Σεβαστέ πάτερ Γ.Θ.! Η πίτα της εκκλησίας είμαι μία και κοινή . Εκτιμούμε την προσπάθειά σας να πείτε την αλήθεια των πραγμάτων ως έχουν, αμερόληπτα , μέ την ιστορική τους αλήθεια , όμως καταλαβαίνουμε και την ανάγκη σας νά τα στρογγυλεύετε .....Δεν είναι εύκολο . Δυστυχώς ο κλήρος είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και ο λαός φυσικά ακόμα αμελητότερος! Αφού λοιπόν ισχύει η δεσποτοκρατία , άς βγάλουν αυτοί τά φίδια απο την τρύπα . Όχι μόνο για τα καλά και τα ευχάριστα , αλλά και γι' αυτά που έχουν μία υψηλή ευθύνη
    Αναμένουμε !

    ReplyDelete
  6. η πίτα θα ηταν μία αν ηταν μία και η Ορθόδοξη Χριστιανική αυτοκρατορία (που δεν υπάρχει).
    επαναλαμβάνω::::: αφου ρωσοι και ουκρανοί φωνάζουν με δυνατή φωνή ότι δεν ανήκουν στο ίδιο έθνος, όπως πολύ σωστά λέτε εσεις και ο π. Σεραφείμ Ζήσης και ο πατέρας του-ότι ανήκουν-, τότε το πρόβλημα ειναι σλαβοπρόβλημα και όχι των λοιπων Ορθοδόξων.
    άλλωστε η ιστορία λέει πως οι ρωσοι και γενικά οι σλάβοι ουδέποτε ηταν πραγματικά με μας.

    ReplyDelete