Wednesday, March 6, 2019

ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΥΘΗΚΕ Ο “ΓΕΡΟΝΤΑΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!!!


ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΥΘΗΚΕ Ο “ΓΕΡΟΝΤΑΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

Ο Πανιερώτατος Λεμεσού Αθανάσιος ανέφερε ότι το θέμα της Ουκρανίας είναι ένα μεγάλο θέμα στο χώρο των Ορθοδόξων πιστών και πρέπει να γίνει εκείνο που φαίνεται να προτείνουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες (συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας της Κύπρου), να γίνει δηλαδή μια Πανορθόδοξη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών και οι Προκαθήμενοι να ακούσουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν πως πρέπει να εξέλθουμε από την κρίση αυτή.
Όσον αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκκλησία της Κύπρου σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού επισήμανε πως διαφώνησε στην Ι. Σύνοδο με την ανακοίνωση αυτή, γεγονός που καταγράφτηκε στα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, δεν την υπέγραψε και ως εκ τούτου δεν μπορεί να την υπερασπιστεί. Παρόλα αυτά την σέβεται και την αποδέχεται ως απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.
Κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι θέμα πίστεως, ευτυχώς, αλλά κανονικής τάξεως και αυτό ευκολότερα μπορεί να λυθεί με προσευχή και αγάπη για την Εκκλησία μας.”
Ως συνήθως! Ο Πανιερώτατος Λεμεσού "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ".
Διαφώνησε και κατεγράφη στα πρακτικά η διαφωνία του με την Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας τη Κύπρου για το Ουκρανικό.
Πλήν, όμως, κάλυψε και τα νώτα του! Έδωσε την διαβεβαίωση ότι σέβεται την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.
Τι σημαίνει αυτό;
1.) Ότι με την άρνησή του να υπογράψει το Ανακοινωθέν της Συνόδου, δεν θέλει να κακοκαρδίσει τους δεκάδες χιλιάδες εύπορους ή και Κροίσους Ρώσσους της Μητροπόλεως του, 
2.) Δεν θέλει, επίσης, να συγκρουστεί με την πανίσχυρη Εκκλησία της Ρωσσίας,
3.) Παράλληλα, όμως, προαναγγέλλει έμμεσα ότι τελικά θα αποδεχτεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αν τυχόν αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, κρυβόμενος πίσω από την υπακοή στην πλειοψηφία της Συνόδου.
4.) Παμπόνηρη αλώπηξ ων ο Πανιερώτατος, καλύπτει την κωλοτούμπα που έχει στα σκαριά να κάνει για το Ουκρανικό, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για θέμα πίστεως, αλλά κανονικής τάξεως. Άρα η υπαναχώρηση που έχει κατά νουν να κάνει δεν είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί.!!!
Την ίδια τακτική ακολουθεί πάντοτε ο Πανιερώτατος Λεμεσού.
Πήγε στην Σύνοδο της Κρήτης και αρνήθηκε να υπογράψει το διαβόητο Κείμενο 6. 
Όταν, όμως, επέστρεψε στην Κύπρο δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να δώσει εντολή να διαβαστεί η Εγκύκλιος που εξυμνούσε μέχρι τρίτου ουρανού την Σύνοδο Κρήτης.
Τι καλύτερο να περιμένεις από γόνο του φαύλου, Θεομπαίκτη και πλανεμένου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού;

1 comment:

  1. Θα του περάσει και αυτουνου όπως και ολων των ρουβλιόφιλων. Θα είχε ενδιαφέρον κύριε Τελεβαντε να αναρτήσετε κάποια στιγμή την εξαιρετική εισήγηση του μητροπολίτη Καρπασίας προς την ΙΣ της Εκκλησίας της Κύπρου.

    ReplyDelete