Tuesday, March 5, 2019

Ο ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΗΣ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Ο ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΗΣ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο ευσεβής αγωνιστής ιατρός, κ. Λυκούργος Νάνης, μας έστειλε, με ηλεκτρονικό μήνυμα, το ακόλουθο σύντομο σχόλιο για τον Νεονικολαίτη παπά- Φιλόθεο Φάρο:

“Αποτελεί κορυφαίο αίσχος το γεγονός ότι ο παπά Φιλόθεος Φάρος κληρικός έχει καταληφθεί ελεύθερος, ασύδοτος μάλλον, από τη μονίμως καθεύδουσα προισταμένη του αρχή να περιφέρει ανεμπόδιστα τα ληρήματα, φαντασιοκοπήματα και αιρεσιολογήματά του (όρα σκανδαλώδεις δηλώσεις του περί προγαμιαίων σχέσεων) εντός του εκκλησιαστικού χώρου και να ζημιώνει πνευματικά ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανε!

Τι δε να πει κανείς και για το θλιβερό φαινόμενο, ένας κακόδοξος κληρικός αντί να αποδοκιμάζεται στεντορεία τη φωνή από τους αποδέκτες των ετεροδιδασκαλιών του κάποιοι εξ αυτών να συνευδοκούν στα όσα λέγει!

Αποτελεί κάτι τέτοιο μέτρο της στρεβλότητας και της διαστροφής των αξιολογικών τους κριτηρίων, αλλά και δείκτης της εισβολής του αντιχρίστου κοσμικού φρονήματος εντός του εκκλησιαστικού Σώματος!"

Όλα ορθά και επί της ουσίας όσα επισημαίνει ο κ. Νάνης για τον αχαρακτήριστο Νεονικολαίτη κληρικό. 

Θέλουμε να προσθέσουμε μόνον ότι δεν είναι απλά ορισμένοι που συνευδοκούν και χειροκροτούν τον π. Φιλόθεο, ακόμη και σήμερα, παρόλον ότι πέρασαν δεκαετίες από τότε που άρχισε να σπέρνει τις ετεροδιδασκαλίες του. 

Ο διαφημιζόμενος, από ορισμένους, ως συντηρητικός και αντιοικουμενιστής  Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ πίεζε φορτικά τον παπά-Φιλόθεο για να τον χειροτονήσει επίσκοπο.!!!

Αλλοίμονο! Είναι ορθό τέτοιοι θησαυροί, τέτοιοι πολύεδροι αδάμαντες του νοητού στερεώματος να μένουν αναξιοποίητοι;

Παραγνωρίζονται συστηματικά καθόλα άξιοι κληρικοί, που έχουν όλα τα αναγκαία προσόντα για να διακονήσουν τον λαό του Θεού ως επίσκοποι, και προωθούνται ή και πιέζονται φορτικά για να χειροτονηθούν επίσκοποι κληρικοί, που δεν έπρεπε να στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο.

Τι να πει κανείς;

2 comments:

  1. Καί η αμορφωσιά έχει τα καλά της ! Οι οικουμενιστές ανήκουν στους μορφωμένους κατα γενικό κανόνα . Ποιός τους πιάνει απο εξυπνάδες απο μόρφωση και περγαμηνές ! Ο Σεραφείμ μέ ένα " άντε ρέ ! Είναι ο πάπας εκκλησία ! " τελείωνε . Είπε όλη την θεολογία ! Περίπου σαν τον άγιο Σπυρίδωνα ! Αυτό είναι μία αλήθεια που πρέπει νά λέγεται ! Εδώ κάποιοι τον λάτρευσαν και ως κρυφό άγιο ! Λέγεται οτι και ο άγιος Πορφύριος του είχε πεί : εσένα η ψυχή σου είναι σαν μικρού παιδιού ! Ο άγιος μπορεί νά εννοούσε και μπαμπέσικη ....άσχετον !

    ReplyDelete
  2. Ε Αλλοίμονο!
    Τι Σεραφείμ Τίκας τι Άγιος Σπυρίδωνας!
    Γελούν και οι ρέγγες! Άστε, κυρία Λωρίτου, να μη θυμώσω για τα καλά και να αναφερθώ στον Σεραφείμ.

    ReplyDelete