Friday, March 29, 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ο Pink Floyd και «The Matrix»


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ο Pink Floyd και «The Matrix»

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Αναστάσιος”:

“Η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική. «Το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Pink Floyd και όποτε έχω τις μαύρες μου θα ακούσω το “Shine on you crazy diamond”, ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει». Αλλες στιγμές πάλι προτιμάει τα Μικρασιάτικα. Και από τους Ελληνες καλλιτέχνες του αρέσει η Βιτάλη. Μου εκμυστηρεύεται πάντως πως ετοιμάζει, στη μνήμη της εμβληματικής προσωπικότητας της Ν. Ιωνίας, του Στέλιου Καζαντζίδη, κάτι μεγάλο, περισσότερα όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω.

Του αρέσει και το θέατρο αλλά η λατρεία του είναι το σινεμά. Οι ταινίες. «Οι ταινίες σου δίνουν πολλά πράγματα. Και μία ταινία που άλλαξε τον κινηματογράφο, το 1999, και τον πήγε αλλού είναι το “The Matrix”. Αυτό που τώρα ανακαλύπτεται και το λένε το artificial intelligence τότε βγήκε». Ξεχωρίζει ακόμη το «Νησί», το «Κύμα» – «επίσης φοβερή» – το «Ανάμεσα στους τοίχους» «που μιλάει για το γαλλικό σχολείο πως είναι σήμερα.” 

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, που λέγει τα πιο πάνω αχαρακτήριστα για ιεράρχη λόγια είναι ο ευνοoύμενoς του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Περιττόν να αναφέρω ότι, αν υπήρχε γρηγορούσα συνείδηση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εν λόγω Μητροπολίτης θα είχε κληθεί σε απολογία και θα είχε δρομολογηθεί η καθαίρεσή του από καιρό ή μάλλον θα ήταν αδύνατο να εκλεγεί Μητροπολίτης. 

Το ίδιο έπρεπε να είχε συμβεί με τον ομογάλακτο του Σεβ. Νέας Ιωνίας (επίσης προστατευόμενο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου) Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα που είχε κάνει παρόμοιες απείρου κάλλους δηλώσεις στο παρελθόν.

Το ερώτημα δεν είναι απλά ότι οι δύο αυτοί ιεράρχες λένε αυτά που λένε! Επιτέλους! “Εκ γαρ στόματος κοράκου”! 

Το πραγματικό πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι οι δύο αυτοί Οικουμενιστές Μητροπολίτες ψηφίστηκαν σχεδόν από το σύνολο της Ιεραρχίας για να καταλάβουν τους Θρόνους που κατέχουν ελέω Ιερωνύμου.

4 comments:

  1. Άνδρες πλήρεις πνεύματος Αγίου !Οι μαρμαρυγές του Αγίου Πνεύματος διάχυτες !

    Τό πνεύμα αλλού πνεί και την φωνήν αυτού ακούεις στις κατά τόπους κοινότητες που είναι η εκκλησία αδιαιρέτως μακρυά απο αυτούς ! Χωρίζεται κανείς απο αυτούς και ενώνεται μέ τους αγίους και την Αποστολική εκκλησία !

    ReplyDelete
  2. Ποιό ακριβώς το πρόβλημα με τις δηλωσεις αυτές παρακαλώ;

    ReplyDelete
  3. Οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί για κοσμικές εκδηλώσεις κτλ ας πάει στον Ν.Ιωανίας. Είναι ένα "εκκλησιαστικό" και πλήρως ενημερωμένο cosmopolitan.

    Όποιος επιθυμεί να μάθει για την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Παράδοση, ας φύγει τρέχοντας....

    ReplyDelete
  4. Γράφει ακόμα εκείνη την κουτσομπολίστικη στήλη στην "Ρομφαία" ο Σεβ. Ν. Ιωνίας;

    ReplyDelete