Saturday, November 11, 2017

Ο "ΚΑΙΡΟΣ", Η "ΣΥΝΑΞΗ", Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Ο "ΚΑΙΡΟΣ", Η "ΣΥΝΑΞΗ", Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
=====

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται, σε πανελλήνιο επίπεδο, ένας ωραίος και θεοφιλής αγώνας για την κατοχύρωση και διασφάλιση του ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού και χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Όλοι γνωρίζουν την αιτιώδη και ουσιώδη σχέση των «καιριτών» με τη μετάλλαξη του προαναφερθέντος μαθήματος. Και οι πέτρες στη χώρα μας ξέρουν τους πρωτουργούς και αυτουργούς της απο-ορθοδοξοποιήσεως των «νέων Θρησκευτικών» και της ανίερης μετατροπής τους σε όχημα καλλιεργείας ενός πολυ-θρησκειακού, συγκρητιστικού και «πολιτικά ορθού» ιδεώδους. Εφιαλτική πτυχή της αναληφθείσης επιχειρήσεως αποτελεί η γνωστή «υπόθεση Arigatou» στην οποία εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος της σέχτας των διασπαστών του θεολογικού κόσμου.

Γι’ αυτό και προξενεί αλγεινή εντύπωση και αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους το γεγονός της προβολής εκδηλώσεων, που στηρίζονται από το γνωστό αντι-σύλλογο της συμφοράς και της παρακμής, από ιστολόγια που υποτίθεται ότι επαγρυπνούν επί των εθνικοθρησκευτικών επάλξεων και που θα έπρεπε να αποτελούν ανάχωμα στην αναληφθείσα επιχείρηση ροκανίσματος των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών.

Ουδόλως μας ξενίζει η στήριξη της προσεχούς εκδηλώσεως της παρουσιάσεως του βιλίου του γνωστού και μη εξαιρετέου π. Βασιλείου Θερμού από την πλευρά της γνωστής «θεολογικής» ομαδούλας. Η ιδεολογική τους σύμπλευση με τον συγγραφέα του προαναφερθέντος συγγράμματος τυγχάνει ορατή και σε τυφλό. Άλλωστε, τόσο ο συγκεκριμένος κληρικός όσο και κορυφαία στελέχη της σέχτας αποτελούν μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «ΣΥΝΑΞΗ». Αυτό το τελευταίο τα λέει όλα!

No comments:

Post a Comment