Tuesday, November 7, 2017

Ο “ΚΑΙΡΟΣ”, Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ”


Ο “ΚΑΙΡΟΣ”, Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ”

Του ιστολογίου katanixis.gr 
=====

Όποτε ανάλογες νεωτερίστικες και ακραιφνώς οικουμενιστικές εκδηλώσεις, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σκανδαλοποιοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πληγώνουν σοβαρά τους αδελφούς τους.

Οι "προοδευτικοί" και "ανοιχτόμυαλοι" δοκιμάζουν τους παραδοσιακούς. Οι πρωταγωνιστές λίγο πολύ γνωστοί: Οι καριερίστες θεολόγοι του Καιρού, και ο π. Βασίλειος Θερμός.

Οι μεν παραδίδουν μαθήματα ερειστικής διαλεκτικής, προκαλώντας ανερυθρίαστα την ευσέβεια του πιστού λαού. Χαρακτηρίζονται από μία "παπική παρρησία" δαιμονική, που δυστυχώς αποτελεί και τη διαχρονική σφραγίδα του τύφου των πλανεμένων αιρετικών.

Ο δε πατήρ Βασίλειος, αποτελεί αναμφισβήτητα τον "τραγικό" πρωταταγωνιστή.

Άραγε το βράδυ που προσεύχεται στο καντηλάκι του, μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς, σκέφτεται πως τα χαρίσματα και τα πτυχία του, τα χρησιμοποιεί προς δόξαν Θεού;

Με τόση σπουδή και τόση ευαισθησία "περί έρωτος και άλλων δαιμονίων", πόσο να στερείται ποιμαντικής διακρίσεως για τους σκανδαλιζόμενους αδελφούς του;

Η στάση του σαν κληρικός, είναι ποιμαντικά ορθή;
Η πρακτική του σαν ιατρός, είναι δεοντολογικά ηθική;
Ανθρωπίνως δεν αναρωτιέται "ποιος είμαι εγώ που θα ακυρώσω τους Πατέρες και την Αγία Γραφή";

Δεν εννοεί πως όσο ειλικρινή και άγια μπορεί να είναι τα κίνητρά του, χρησιμοποιείται από τους ινστρούχτορες του Οικουμενισμού, για την νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και του Νεονικολαϊτισμού, στην Ορθοδοξία;

Αν πάλι όλα τούτα τα πράτει εν επιγνώσει, ο Θεός να μας φυλάει...

*****


Βιβλιοπαρουσίαση στην Πάτρα: Έλξη και πάθος/ Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας

Oι Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και το Βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ της Πάτρας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
Έλξη και πάθος, Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας του πρωτ. Βασιλείου Θερμού, θεολόγου, παιδοψυχιάτρου την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ στο χώρο του βιβλιοπωλείου
Γεροκωστοπούλου 31, στην Πάτρα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χριστόφορος Παπασωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος
Γεώργιος Μαρκάκης, δάσκαλος
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα
Η εκδήλωση στηρίζεται από τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο "ΚΑΙΡΟΣ" (παράρτημα Πάτρας).

Είσοδος ελεύθερη

2 comments:

  1. Ο γιατρός κ. Λυκούργος Νάνης μας έστειλε το ακόλουθο σχόλιο:

    Αυτή τη στιγμή διεξάγεται, σε πανελλήνιο επίπεδο, ένας ωραίος και θεοφιλής αγώνας για την κατοχύρωση και διασφάλιση του ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού και χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Όλοι γνωρίζουν την αιτιώδη και ουσιώδη σχέση των «καιριτών» με τη μετάλλαξη του προαναφερθέντος μαθήματος. Και οι πέτρες στη χώρα μας ξέρουν τους πρωτουργούς και αυτουργούς της απο-ορθοδοξοποιήσεως των «νέων Θρησκευτικών» και της ανίερης μετατροπής τους σε όχημα καλλιεργείας ενός πολυ-θρησκειακού, συγκρητιστικού και «πολιτικά ορθού» ιδεώδους. Εφιαλτική πτυχή της αναληφθείσης επιχειρήσεως αποτελεί η γνωστή «υπόθεση Arigatou» στην οποία εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος της σέχτας των διασπαστών του θεολογικού κόσμου.
    Γι αυτό και προξενεί αλγεινή εντύπωση και αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους το γεγονός της προβολής εκδηλώσεων, που στηρίζονται από το γνωστό αντι-σύλλογο της συμφοράς και της παρακμής, από ιστολόγια που υποτίθεται ότι επαγρυπνούν επί των εθνικοθρησκευτικών επάλξεων και που θα έπρεπε να αποτελούν ανάχωμα στην αναληφθείσα επιχείρηση ροκανίσματος των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών.
    Ουδόλως μας ξενίζει η στήριξη της προσεχούς εκδηλώσεως της παρουσιάσεως του βιλίου του γνωστού και μη εξαιρετέου π.Βασιλείου Θερμού από την πλευρά της γνωστής «θεολογικής» ομαδούλας. Η ιδεολογική τους σύμπλευση με τον συγγραφέα του προαναφερθέντος συγγράμματος τυγχάνει ορατή και σε τυφλό. Άλλωστε, τόσο ο συγκεκριμένος κληρικός όσο και κορυφαία στελέχη της σέχτας αποτελούν μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «ΣΥΝΑΞΗ». Αυτό το τελευταίο τα λέει όλα!

    ReplyDelete
  2. Και ένα δεύτερο σχόλιο από τον κ. Λυκούργο Νάνη:

    Ὁ ἀπολύτου κύρους καὶ αἰωνίας ἰσχύος ἁγιογραφικὸς λόγος τυγχάνει ἐν προκειμένῳ σαφέστατος, κρυσταλλίνης διαυγείας καὶ κατηγορηματικότητος καὶ δὲν καταλείπει ἒπ᾽ οὐδενὶ περιθώρια παρερμηνειῶν, σοφιστικῶς καὶ καινοπρεπῶς διατυπουμένων.
    Ἡ ὁμοφυλοφιλία συνιστᾶ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ πάθος. Πάθος κτηνῶδες καὶ βδελυρό. Καὶ αὐτὴν τὴν ἀλήθεια θὰ πρέπει νὰ προβάλλει στὴ διαπασῶν καὶ ὁ σύγχρονος ἐκκλησιαστικὸς λόγος στοιχούμενος στὴν ἀκλινῆ γραμμὴ τῆς Βίβλου, τῆς συμφωνίας τῶν πατέρων καὶ στοὺς θείους καὶ ἱεροὺς κανόνες.
    Ἡ Ἐκκλησία δὲν θὰ παύσει νὰ λαλεῖ τὴν περὶ σοδομισμοῦ καὶ σοδομιτῶν ἀλήθεια ἀτόφια καὶ ἀκέραιη, ὅσο σκληρὴ καὶ ἂν αὐτὴ ἀκούγεται καὶ ὅσο καὶ ἂν προσκρούει στοὺς ὅρους καὶ τὶς κατηγορίες τῆς politically correct μεταμοντέρνας ἐποχή μας, χωρὶς φραστικὲς ψιμμυθιώσεις καὶ ἐπινοήματα πού απαμβλύνουν τὴ σοβαρότητα καὶ τὴ βρωμερότητα τοῦ σοδομιτικοῦ πάθους!

    ReplyDelete