Thursday, October 5, 2017

Η ΠΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ



Η ΠΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Αναφέρει -μεταξύ άλλων- Ανακοίνωση της ΠΕΘ για τις δηλώσεις Γαβρόγλου με τις οποίες διαβεβαιώνει ότι υπάρχει πλήρης συμπαιγνία Πολιτείας και Εκκλησίας για την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών:
“Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον τρόπο με τον οποίο ο Υπουργός συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό, παραπλανώντας τον με ασύστολα ψεύδη.
Η Εκκλησία ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του διαλόγου δεν αποφάσισε υπέρ των νέων Προγραμμάτων!
Σε κάθε περίπτωση, μετά και από αυτές τις δηλώσεις του κ. Υπουργού αλλά και τις διαμαρτυρίες των γονέων, οι θεολόγοι, οι γονείς και όλος ο ελληνικός λαός, αναμένουν την απάντηση της Εκκλησίας, για το αν ισχύουν όσα της καταμαρτυρεί ο κ. Υπουργός. Αν πάλι δεν ισχύουν, αυτά που διαδίδει ο κ. Υπουργός, τότε αυτός διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της Εκκλησίας, υποκαθιστώντας το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου και ενεργώντας, κυριολεκτικά, ως εκπρόσωπός της. Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που αφορά τη χριστιανική αγωγή των ορθοδόξων νέων να αισθάνονται οι γονείς αφενός την πνευματική διάβρωση και αποδόμηση που επιχειρεί η πολιτεία σε βάρος των παιδιών τους και, αφετέρου, την πνευματική σιωπή και ουδετερότητα της μητέρας Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια, και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία του!”
Όλα ορθά όσα λέγει η Ανακοίνωση της ΠΕΘ, αλλά δεν τολμά να καθήσει στο σκαμνί τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον κατεξοχήν υπεύθυνο για τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό-οικουμενιστικό.
Κάτι λέγει για την ευθύνη της Εκκλησίας, αλλά δεν εστιάζει η κριτική της ΠΕΘ στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου την κύρια ευθύνη για όσα άνομα τελούνται σε βάρος του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Βεβαίως κατανοούμε τη δυσκολία της ΠΕΘ να συγκρουστεί ευθέως με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, αν ο Μακαριώτατος μείνει στο απυρόβλητο, το μάθημα των Θρησκευτικών θα χάσει οριστικά τον ομολογιακό χαρακτήρα του και η κυβέρνηση των αθέων θα ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα αντιχριστιανικά νομοσχέδια χωρίς να βρίσκει ουσιαστική αντίδραση εκ μέρους της Εκκλησίας.

1 comment:

  1. Μέ "εύσχημο " τρόπο , χαιδεύοντας τα κεφαλάκια η ΠΕΘ ζητά από τον αρχιεπίσκοπο , την ιδιαζούσης συνθέσεως επιτροπή , καί απο όλη την ιεραρχία νά πάρουν θέση , νά αποδώσουν ευθύνες άν εξαπατήθηκαν , νά αναλάβουν τις δικές τους άν απέτυχαν , διαρρήδην νά τό παραδεχθούν οτι είναι τό αποτέλεσμα που καί οι ίδιοι επιθυμούσαν , μέ δυό λόγια νά σταματήσουν την κοροιδία Ο λαός λέει δέν τό μαρτυρά η γίδα το μαρτυράνε τά κέτατά της ή επί τό πιό πιπεράτον η ..... δέν κρύβει τη χαρά της ! Οι χαρούλες του Υδρας έεεεε...! Αποτελούνε μία σημειολογία Όλα δείχνουν οτι τό αποτέλεσμα είναι ένας θρίαμβος των οικουμενιστών που κάνουν κουμάντο ως γενικοί δερβέναγες επάνω στό άβουλο σώμα των ιεραρχών Η σιωπή της ιεραρχίας ερμηνεύεται ως συμφωνία ,επιβράβευση , κρυφό καμάρι για την επιτυχία τους Είναι συνεπείς οικουμενιστές καί δέν πρόκειται νά πισωγυρίσουν

    ReplyDelete