Monday, October 16, 2017

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ



ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επεσήμανα πολλά σχόλια στον ιστοχώρο για τις απαράδεκτες θέσεις που εξέφρασε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νεορθόδοξος και Νεονικολαίτης παπά-Φιλόθεος Φάρος αναφορικά με τις διέμφυλες ταυτότητες.

Ας μην χύνουμε κρουνηδόν κροκοδείλια δάκρυα για όσα ακατανόμαστα εξέφρασε ο π. Φιλόθεος Φάρος. Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνει κακοδοξίες αναφορικά με το γάμο, τις σαρκικές αμαρτίες κτλ.. Μια ζωή ο π. Φιλόθεος διαστρεβλώνει τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Γιατί μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις τους για τις διέμφυλες ταυτότητες;

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι πόσο άστοχες θέσεις διατυπώνει ο π. Φιλόθεος. Αυτό είναι παγκοίνως γνωστό και πολλαπλά μαρτυρημένο.

Το πρόβλημα είναι η ακατανόητη ανοχή που δείχνει -δεκαετίες τώρα- η Ιερά Σύνοδος για τις κακοδοξίες του π. Φιλοθέου. Αφού ο Νεονικολαίτης αυτός κληρικός διαπίστωσε ότι ουδείς τον ελέγχει για τις ετεροδιδασκαλίες του φυσικό είναι να συνεχίζει απτόητος το ανόσιο έργο του.

Ουδείς εκπλήττεται επειδή μέλη της Εκκλησίας διατυπώνουν αιρέσεις. Πάντοτε γινόταν αυτό.

Το απαράδεκτο είναι η σιωπή της Εκκλησίας όταν κάποιοι διατυπώνουν γυμνή τη κεφαλή απροκάλυπτα αιρέσεις.

Και ενώ οι κάθε λογής κακόδοξοι ή και δεινοί παραβάτες των Ιερών Κανόνων, όπως τον π. Φιλόθεο Φάρο, τον Σεβ. Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα), τον Σεβ. Αυστραλίας Στυλιανό, τον π. Βασίλειο Θερμό, τον κ. Χρ. Γιανναρά, τον π. Βασίλειο Βολουδάκη, τον Σεβ. Μεσσηνίας κτλ. διατυπώνουν απροκάλυπτα κακοδοξίες ή και παραβαίνουν κατ’ εξακολούθηση τους Ιερούς Κανόνες, η Εκκλησία υπνώττει τον νήδυμο και αφήνει ανενόχλητους τους προβατόσχημους αυτούς βαρείς λύκους, που είναι ντυμένοι με δορά προβάτου, να λυμαίνονται την ορθόδοξη ευσέβεια.

Τους μόνους που κυνηγά η Εκκλησία είναι τους παραδοσιακούς πιστούς (κληρικούς, μοναχούς και λαικούς), που αγωνίζονται για τις αλήθειες της πίστης μας. 

Αυτούς μόνον έχει μονίμως στο στόχαστρο και τους απειλεί με τις πιο βαριές τιμωρίες, όπως κάνει με όσους κληρικούς ιερώς αποτειχίστηκαν -όπως έχουν αναφαίρετο, από τους Ιερούς Κανόνες, δικαίωμα να κάνουν- για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για τον Οικουμενισμό και τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

2 comments:

  1. Ως άγαμος κληρικός ο π. Φάρος ποιό είναι τό μήνυμα τό οποίο κομίζει ; Σίγουρα όχι του φάρου ....Ξεμείναμε απο φάρους και φανάρια .....

    ReplyDelete
  2. Έ ! αφού ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης ως έγγαμος μίλησε για την αρετή της παρθενίας , δικαιούται καί ο παπα Φάρος ως άγαμος νά μιλά για τον έρωτα ! Συμβαίνουν καί παράδοξα !

    ReplyDelete