Sunday, October 22, 2017

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ιδού τι λέγει για τις αντιδράσεις εναντίον της Συνόδου της Κρήτης ο συνειδητός Oικουμενιστής Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτος:

“Δέν θά ἦταν ἐπίσης ὑπερβολή νά εἰπωθεῖ ὅτι τελικά ἡ ὑπόθεση τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου διασώζεται στήν ἐπικαιρότητα χάρις στην κριτική, τήν ὁποία ἀσκοῦν οἱ λεγόμενοι φονταμενταλιστικοί κύκλοι, οἱ ὁποῖοι δέν προβάλλουν μία ἐποικοδομητική κριτική, ἡ ὁποία εἶναι θεμιτή, ἀλλά προσπαθοῦν νά ἀποδομήσουν τόν συνοδικό χαρακτήρα της, χαρακτηρίζοντάς την ὡς ληστρική ἤ προσύνοδο, καί νά ἀποδυναμώσουν τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας ἀπαξιώνοντας συγχρόνως τόν συνοδικό θεσμό, μέ πρώτιστη ἐπιδίωξη τήν ἀμφισβήτηση τοῦ σημαντικοῦ, τοῦ συντονιστικοῦ καί τοῦ οὐσιαστικοῦ ρόλου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ὡς τοῦ Πρώτου στή διακονία τῆς ἑνότητας τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.»

Τα ίδια, όμως, δυστυχώς λέγει -εν πολλοίς- και ο π. Β. Βολουδάκης στο άρθρο του “Η περιλάλητος Σύνοδος της Κρήτης απέθανε και ετάφη!”.

Και οι δύο κακόδοξοι κληρικοί θέλουν να παρουσιάσουν τη Σύνοδο της Κρήτης ως κάτι που έληξε. “Απέθανε και ετάφη”, λέγει ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης. “Μην ασχολείστε μαζί της. Σε επτά χρόνια θα ξεχαστεί.” 

“Η Σύνοδος καθιερώθηκε στη συνείδηση της Εκκλησίας και καμία αντίδραση για τις αποφάσεις της δεν είναι νόμιμη”, απεφάνθη ο Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτος.

Σε απλά Ελληνικά! Και οι δύο κακόδοξοι κληρικοί θέλουν -ο καθένας για τους δικούς του λόγους-, να εξωθήσουν τους παραδοσιακούς πιστούς να σταματήσουν να αντιδρούν για τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Ο μεν κ. Σαββάτος για να προχωρήσει το σχέδιο του Οικουμενισμού ανενόχλητο, ο δε σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης για να μπορέσει να εκτρέψει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε αγώνα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου σαν θεσμού. 

Προπαντός για να σφετεριστεί τις ψήφους των χριστιανών υπέρ του Μακρακιστικού και Παποκαισαρικού κόμματος “Κοινωνία” που ίδρυσε και καθοδηγεί από τα παρασκήνια, κατά δεινή παράβαση των Ιερών Κανόνων, με πρόσχημα την πολεμική εναντίον της Μασωνίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης συμφωνεί με τους Οικουμενιστές και καρφώνει πισώπλατα τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Ποιος ξεχνά λ.χ. ότι επιτέθηκε εναντίον των παραδοσιακών ιεραρχών και πιστών, που αναγνωρίζουν τις Συνόδους που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά σαν Οικουμενικές, όπως ακριβώς κάνουν οι Οικουμενιστές; Ποιος δεν αγανακτεί με τις αήθεις επιθέσεις του σεβαστού π. Β. Βολουδάκη εναντίον του αρχηγού του αντιοικουμενιστικού αγώνα π. Θεόδωρου Ζήση;

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο κακόδοξοι κληρικοί βρίσκονται στο έσχατο όριο ανυποληψίας στη συνείδηση των πιστών γι’ αυτό και η προτροπή τους να τερματιστεί η πολεμική για τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης πέφτει στο κενό.

No comments:

Post a Comment