Wednesday, October 25, 2017

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ;



ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:
“Ανακοινώνεται ότι την 24η Οκτωβρίου 2017, κατά την πρωινή συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αποφασίσθη ομοφώνως κατόπιν προτάσεως του Σεπτού Προκαθημένου Αυτού, Μακ. Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρου Β, η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν εις Ιερά Μητρόπολη.
Συνεπώς, ο νέος τίτλος της εκκλησιαστικής αυτής Επαρχίας του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου είναι: «Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν» και ο Ποιμενάρχης της φέρει τον τίτλο: "Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ατλαντικής Αφρικής."
Το μόνον σχόλιο για την προαγωγή του κ. Αράθυμου είναι το εξής: Ποιος, τελικά, θα πάρει τη σκούπα για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας; Ασφαλώς δεν εννοώ ότι ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄είναι το αρμόδιο αυτό πρόσωπο, επειδή -ως γνωστόν- το ψάρι βρωμά πάντοτε από το κεφάλι. Η μόνη λογική εξήγηση για τη συμπεριφορά του Πατριάρχη Θεόδωρου είναι ότι βρίσκεται υπό εκβιασμό. 
Γι’ αυτό το βάρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους των αρχιερέων του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διερωτώμαι: Τι περιμένουν για να εκθρονίσουν τον Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο Β΄; Το μεγαλύτερο μέρος της διακονίας του το χαραμίζει με εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και στα Γραφεία των Υπουργών. Και φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει ποιμαντικές επισκέψεις σε διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος. Δεν πήρε είδηση -φαίνεται- ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 
Το λίγο χρόνο που μένει στην Αλεξάνδρεια τον αναλώνει στην προαγωγή των κάθε λογής Αράθυμων με αποτέλεσμα τον μεγάλο σκανδαλισμό του ποιμνίου της Εκκλησίας, αλλά και με αντίτιμο την απονεύρωση του ιεραποστολικού ζήλου και έργου στην Αφρικανική ήπειρο.
Η Σύνοδος των εν Αλεξανδρεία Αρχιερέων πρέπει να συνέλθει εκτάκτως για να εξαναγκάσει τον Πατριάρχη Θεόδωρο σε παραίτηση. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες του καφενείου, οι οποίες "εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται".

No comments:

Post a Comment