Thursday, October 5, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις” , το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Για την Εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται.
Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».
Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο.”

Η δήλωση Ραγκούση δείχνει καταρχήν το θράσος του εν λόγω πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που κατέστρεψε την πατρίδα μας.

Αντί να καταγγείλει, αν έχει στοιχεία, όποιους ιεράρχες και άλλους κληρικούς είναι ομοφυλόφιλοι για να καθαιρεθούν αμέσως και να επιστρέψουν στην τάξη των λαικών, χρησιμοποιεί τις πραγματικές ή φανταστικές πληροφορίες που έχει ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ιεράρχες και άλλοι κληρικοί, για να εκβιάσει την Εκκλησία να προωθήσει το σοβαρώτατο αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας.

Η Ιερά Σύνοδος πολύ ορθά έπραξε να ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία για τις καταγγελίες του κ. Ραγκούση προτού καταφύγει σε δικαστικά μέτρα.

Για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης, όμως, να προθέσουμε ότι: Αν τυχόν ο κ. Ραγκούσης ή οποιοσδήποτε άλλος έχουν αδιάψευστα τεκμήρια που στοιχειοθετούν τις κατηγορίες ότι ορισμένοι κληρικοί -και δη ιεράρχες- είναι ομοφυλόφιλοι, επ’ ουδενί λόγω δεν επιτρέπεται να κουκουλωθούν και να αφεθούν κληρικοί -και δη ιεράρχες- δοσμένοι σ’ αυτό το φοβερό πάθος να μαγαρίζουν το άγιο θυσιαστήριο. 

2 comments:

  1. Πολύ επιτυχημένα κ.Τελεβάντο τα " πασινα άλογα " ,όμως μοιάζει καί ως "πράσσειν άλογα" μία επιχείρηση αποκάλυψης της ασέλγειας μέ αδιάσειστα στοιχεία , που ασφαλώς είναι απαραίτητα για την στοιχειοθέτηση μιας καταγγελίας τόσο βαρειάς Γι'αυτό είναι τόσο ανεξιχνίαστα τά έργα του σκότους , εκτός κι άν σπάσει ο διάβολος τό ποδάρι του καί ανακγαστεί ο ίδιος νά τά ξεφωνήσει, όπως έγινε καί παλαιότερα μέ εκείνη την αλήστου μνήμης περίπτωση , που κράταγε 1,5 δίς για τά τιμημένα του γεράματα Τελικά νομίζω οτι πέθανε αιφνιδίως χωρίς νά χρειαστεί ούτε δραχμή για μία νοσηλεία Μήπως καί ο αρχιεπίσκοπος που πήγε μέχρι τό Μαιάμι, τελικά έτυχε του ευλογημένου θανάτου που αντιστοιχεί στον κάθε θνητό Δέν είμαστε κυνηγοί των μαγισσών Ευχόμαστε η αποκάλυψη των σκανδάλων Ντοστογιεφστικώς νά ελάφρυνε την απολογία των ενώπιον του κριτού καί Χρυσοστομικώς όλοι νά οδυρόμεθα οτι " καί γυναίκα ουκ έγνων καί παρθένος ουκ ειμί " Τό θέμα είναι οτι ο κύριος αυτός χρησιμοποιεί όλη αυτή την νεφελώδη κατάσταση όχι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για την νομιμοποίησή της , ως νά πρόκειται για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων Εκτός καί άν θέλουμε νά κλείσουμε κάποιο οικοπεδάκι στόν Αδη , έτσι για τό έχουμε σίγουρο

    ReplyDelete
  2. Και πιστεύετε κ. Τελεβάντε, ότι αν εμφανιστούν οι αποδείξεις και τα ονόματα, ότι θα υπάρξουν τιμωρίες ?

    Δεν μιλάμε για έναν χ ή ψ κληρικό ή επίσκοπο. Μιλάμε για κατάλογο ονομάτων. (Αν όντως έχει τέτοιο κατάλογο ο Ραγκούσης)

    Πιστεύετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος θα προχωρήσει σε μαζικές καθαιρέσεις ? Ή θα αρνηθεί τα πάντα ?

    π. Βασίλειος Μαυρίδης

    ReplyDelete